Koji su najnoviji modni trendovi za 2023. godinu?

Podeli

Svake godine se modni trendovi menjaju, a modni dizajneri širom sveta se utrkuju da na modnim pistama Pariza, Njujorka, Londona i Milana, gde se organizuju najznačajniji događaji za modnu industriju, predstave svoje modele. Upravo su oni ti, zahvaljujući kojima se i definišu modni trendovi za svaku godinu.

Koji su najnoviji modni trendovi za 2023. godinu?

S obzirom na to da je prva naredna sezona, proleće-leto 2023, to je sva pažnja usmerena na najave najnovijih trendova za taj period. Od bajkerskih vibracija do bebi plavog i 3D cveća, ukratko navodi francuski „Vogue

Spoj mode i umetnosti

Tokom decembra su na pistama čuvenih modnih centara prikazani modeli, koji će diktirati trendove tokom naredne sezone.

Sezonu jesen-zima 2022/23 karakterišu jednostavniji modeli, dok je za narednu sezonu, proleće-leto 2023 predviđeno da modeli budu lepšaviji, te da budu svojevrstan spoj mode, sa jedne i umetnosti, sa druge strane.

Akcenat je stavljen na primenu mode i modnih trendova u svakodnevnom životu, pa ne čudi što su takozvane kargo pantalone uzele primat.

Saznajte šta je moda, a šta stil?

modni trendovi 2023.

Bebi plava dominira među bojama. A rame uz rame sa njom su i jednobojni komadi odeće i to mahom bež boje, mada se primećuju i komadi odeće u bojama zalaska sunca.

Najnoviji modni trendovi

Kreativnost svetski poznatih dizajnera je ove godine izuzetna, najpre zato što su prikazani modeli, koje karakteriše svojevrsna optička iluzija, zahvaljujući kojoj se neki običniji modeli pretvaraju u izuzetne.

Cveće, cveće i opet cveće je korišćeno kako bi oplemenilo neke jednostavnije modele, istovremeno im dajući umetnički pečat. Modne kuće Šanel i Guči su koristile tečno zlati, lamirane materijale i šljokice za večernje toalete.

Fokus na modele u bebi plavoj boji ove godine su stavile modne kuće Emporio Armani, Barberi i Prada.

Gotik modeli neobičnog volumena su predstavljeni od strane modnih kuća Dolce&Gabbana, Paco Rabanne i Dior.

modni trendovi

Nešto življe boje, fluorescentne nijanse žute i zelene najpre, prikazale su modne kuće Fendi i Bottega Veneta. Zahvaljujući tako futurističkim modelima, silueta mnogo više dolazi do izražaja.

Teksas haljina, rese, kopče kao modni detalj, ali i perje, suknje i haljine sa mnogo džepova, većih ili manjih, još su neki od modnih trendova za sezonu proleće-leto 2023.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *