Kako se pravi koktel Sex on the beach?

Podeli

Zanimljiv naziv koktela Sex on the beach (Seks na plaži) čini ga jednim od najpopularnijih koktela širom sveta, koji se obično konzumira u toku leta.

koktel sex on the beachç recept za koktel sex on the beach, sastojci sex on the beach
KKZ

Osvežavajući koktel sa aromom voća kombinuje votku sa ukusom pomorandže i brusnice, što mu daje jedinstveni i prepoznatljiv ukus.

Koktel Sex on the beach datira iz 80-ih godina prošlog veka, a prvi put je napravljen u Americi i to u jednom baru na plaži Floride.

Razlog za takav naziv koktela vezuje se prevashodno za marketing, jer je trebalo da privuče najpre pažnju mlađe populacije. Čini se da je naziv koktela zaista ima odgovarajući efekat, budući da je vrlo brzo postao izuzetno tražen i to ne samo na Floridi, nego i u drugim delovima Amerike, ali i sveta. Njegova popularnost je sa godinama samo rasla, pa je danas jedan od najčešće konzumiranih koktela.

Seks na plaži koktel

Iako je naziv primaran razlog zbog koga mnogi žele da probaju ovaj koktel, jednostavna priprema i specifičan ukus su takođe bitni.

Pored toga što izgleda zanimljivo kada se servira, Sex on the beach je i vrlo prijatnog, u neku ruku specifičnog, a nadasve osvežavajućeg ukusa.

Sex on the beach koktel sastojci

Recept za koktel Sex on the beach zapravo je prilično jednostavan. Tim pre što sadrži relativno malo sastojaka, koji se mogu lako naći u prodaji.

Za jednu čašu koktela će biti potrebni sledeći sastojci:

  • 40 ml votke
  • 20 ml likera/snepsa od breskve (engl. peach schnapps)
  • 60 ml soka od pomorandže
  • 60 ml soka od brusnice
  • led
  • kriška pomorandže za dekoraciju

Sex on the beach recept korak po korak

1. Napuniti šejker ledom.

2. Dodati najpre votku, a zatim i liker od breskve i sok od pomorandže. Šejker zatvoriti, pa 10-ak sekundi izmućkati.

3. Sipati u pripremljenu čašu za služenje. Obavezno kroz cediljku.

4. Preko zadnje strane supene kašike zatim polako sipati sok od brusnice, jer će to omogućiti da boja koktela bude savršena.  

Koktel Sex on the bach ukrasiti kriškom pomorandže pre služenja.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *