Crni dud turska serija – sve što treba da znate

Podeli

Nova turska serija Crni dud, odnosno Karadut, se smatra jednom od favorita nove sezone. Uskoro počinje sa emitovanjem na turskom kanalu ATV.

kardut, crni dud, kardut turska serija, crni dud turska serija sa prevodom,
Zvanični plakat serije Crni dud

Glavna junakinja serije, Zuhal Erdem, je naizgled uspešna i moderna žena, karijerno ostvarena kao stručnjak za lični razvoj. Međutim, iza njene fasade krije se duboko emotivno ranjiva osoba koja se suočava sa brojnim unutrašnjim borbama. Crni dud je priča o ženi koja se žrtvovala za svoju porodicu, boreći se sa prošlošću koja je oblikovala njenu sadašnjost, i koja, uprkos uspehu u karijeri, nije pronašla mir u svom privatnom životu.

Ova serija, osim što istražuje lične odnose, donosi i suptilnu kritiku društvenih normi i patrijarhalnih vrednosti u kojima mnoge žene moraju da žive. Svojom intrigantnom radnjom i snažnim glumačkim ansamblom, Crni dud je već sada izazvala interesovanje gledalaca, a mnogi jedva čekaju da saznaju šta će se dogoditi sa likovima i kako će se njihovi životi razvijati.

S obzirom na to kolika je popularnost turskih serija i bogatstvo produkcije, nema sumnje da će Crni dud postati pravi hit i kod domaće publike, koja rado prati ovu vrstu sadržaja.

Radnja serije Crni dud

Priča serije Crni dud prati život Zuhal Erdem, stručnjaka za lični razvoj i uspešnu autorku knjiga o ljubavi i vezama. Na prvi pogled, Zuhal deluje kao moderna i samouverena žena, ali njena prošlost i porodični odnosi duboko su uticali na njen život. Kada je imala samo 17 godina, Zuhal je izgubila majku u nesreći, što je u potpunosti promenilo tok njenog života. Od tada, ona preuzima ulogu majke za svoja tri mlađa brata i sestre, Figen, Asli i Begum, kao i ulogu posvećene ćerke strogo patrijarhalnog oca Četina.

Zuhal se potpuno posvetila porodici, žrtvujući sopstveni život i snove kako bi ispunila obećanje koje je dala ocu – da će zameniti majku i brinuti se o kući. Iako je uspela da izgradi uspešnu karijeru, njen emotivni svet je u haosu. Njena posvećenost porodici, pogotovo odnos sa autoritativnim ocem, sprečila ju je da pronađe ljubav i ličnu sreću. Serija Crni dud donosi priču o toj unutrašnjoj borbi između dužnosti prema porodici i želje za slobodom i ljubavlju.

Kako radnja odmiče, gledaoci će biti svedoci kako se Zuhal suočava sa duhovima prošlosti, pokušava da pronađe balans između porodičnih obaveza i lične sreće, i kako će odluke koje donosi uticati na sve članove njene porodice. Njeno putovanje od žrtvovanja ka ličnom oslobođenju biće ispunjeno emotivnim preokretima, dramom i ljubavnim zapletima.

Glumci serije Crni dud

U glavnoj ulozi Zuhal Erdem gledaćemo talentovanu glumicu Irem Helvadžıoglu, koja je već poznata po svojim snažnim interpretacijama u turskim serijama. Helvalu Dodžioglu donosi lik žene koja se bori sa svojim unutrašnjim konfliktima, istovremeno balansirajući između uspešne karijere i porodičnih obaveza. Njen emotivni raspon i sposobnost da dočara duboko kompleksne likove već su je učinili omiljenom među publikom, pa nema sumnje da će i u ovoj ulozi zablistati.

Pored nje, u seriji ćemo gledati i popularnog Šukru Ozyıldıza, koji igra ključnu ulogu u Zuhalinom životu, donoseći dodatni sloj napetosti i emocija. Njegova hemija sa Helvadžıoglu svakako će biti jedan od centralnih elemenata ove serije.

Osim njih, u seriji igraju i Aslı Inandık, Burak Dakak, Selin Turkmen, Ebrar Karabakan, Onur Gurčay, Naz Elmas, Rami Narin, Elif Nur Kerkuk, Jašar Aydınlıoglu, Ipek Ajaz Kortunč i legendarni Engin Šenkan. Pomenuti, inače izuzetno talentovani ansambl obećava nezaboravne scene i emocionalno bogate performanse, što će svakako doprineti popularnosti serije među ljubiteljima turske produkcije.

Gde mogu da gledam online sa prevodom seriju Crni dud

Serija Crni dud, odnosno Karadut, će se emitovati na turskoj televiziji ATV, ali nema sumnje da će vrlo brzo postati dostupna i na brojnim domaćim platformama koje omogućavaju gledanje turskih serija sa prevodom.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *