Kruna: Sve što znamo o poslednjoj sezoni

Podeli

Davne 2016. godine, Netflix je započeo ambiciozan projekat – igranu seriju koja će osvetliti život i vladavinu kraljice Elizabete II. Već tada, dok su se tek nazirale konture ovog epskog poduhvata, najavljeno je da će ova priča o britanskoj kraljevskoj porodici obuhvatiti šest sezona. Danas, nakon nekoliko godina i mnogo nezaboravnih trenutaka na malim ekranima, stižemo do trenutka oproštaja – poslednjeg poglavlja u seriji The Crown (Kruna).

Kruna The Crown
Zvanični plakat serije

Poslednja sezona je odložena godinu dana u znak poštovanja prema kraljici Elizabeti II, koja je preminula na dan 8. septembra 2022. godine.

Radnja 6. sezone Krune

Uzbudljiva šesta sezona serije The Crown, ondnosno Kruna, započinje tamo gde se prethodna sezona završila, vodeći nas kroz poslednje trenutke života princeze Dajane pre nego što se desila velika tragedija. U pomenutoj nesreći je pored nje izgubljeno još dva života. Stradali su njen ljubavnik Dodi al Fajed i vozač automobila, Henri Paul, što je događaj koji je ostavio dubok trag u istoriji.

Netflix je jasno stavio do znanja da će se fokusirati isključivo na događaje koji su prethodili i oni koji su usledili nakon fatalnog sudara, odlučujući da ne prikaže sam trenutak nesreće. Ova sezona obećava da će se sa velikom pažnjom i poštovanjem baviti tom tragičnom pričom, istražujući je sa dubokom senzitivnošću i pažnjom prema detaljima.

Ova šesta sezona donosi ne samo nastavak priče o kraljici Elizabeti II i Dajani, već i uzbudljivu ljubavnu priču o princu Vilijamu i princezi Kejt, ali i princu Hariju.

Šesta sezona neće se baviti današnjicom, pa nemojte očekivati da ćete na ekranu videti priče koje se odnose na Megan, vojvotkinju od Saseksa. Iako će serija The Crown pratiti kraljevsku porodicu tokom 2000-ih, važno je napomenuti da nećemo doći do najnovijih kraljevskih venčanja ili rođenja kraljevskih beba.

Kada će se emitovati 6. sezona Krune?

Nakon dugog iščekivanja, fanovi širom sveta će napokon dobiti svoju dozu raskošne drame i kraljevskih intriga, jer se omiljena serija Kruna vraća na male ekrane 16. novembra 2023. godine.

Sezona će biti podeljena na dva dela, sa prvim delom koji kreće već sredinom novembra, dok drugi deo stiže tačno na vreme za prazničnu sezonu, 14. decembra.

Gledaoci će biti uvučeni u dinamični svet kraljevske porodice, sa obećanjem za mnogo uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka pred ekranima. Ova sezona obećava da će zadovoljiti sva očekivanja i ostaviti dubok utisak u srcima onih koji se dive umetnosti televizijskog stvaralaštva.

Ko će glumiti u 6. sezoni Krune?

  • Elizabeth Debicki igra princezu Dajanu
  • Dominic West igra princa Čarlsa
  • Imelda Staunton igra kraljicu Elizabetu
  • Khalid Abdalla igra Dodija al Fajeda
  • Salim Daw igra Muhameda Al-Fajeda
  • Rufus Kampa igra princa Vilijama
  • Fflyn Edwards igra princa Harija


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *