Kuda za doček Nove 2023. godine?

Podeli

Doček Nove 2023. godine se bliži i veče kad se svi trude da makar na kratko zaborave na svakodnevne obaveze, samo što nije stiglo. Već početkom decembra počinje novogodišnja euforija.

docek nove godine 2023

Da li ćemo da rezervišemo u nekom od restorana? Da li nas ipak više zanima turizam i putovanja za Novu godinu ili doček na trgu?

Tradicionalno, restorani „Velika Skadarlija“, „Dva jelena“, „Ima dana“ i drugi u čuvenoj prestoničkoj boemskoj četvrti, važe za najbolju opciju za doček Nove godine. Zato i ne čudi što ih je većina već rasprodata.

Ništa manje stanovnicima Beograda za doček Nove 2023. godine nisu interesantni ni prestonički klubovi i kafići. Mnogi od njih, kao uostalom i beogradski restorani, čak i po mesec i više dana ranije bivaju rasprodati za Novu godinu.

Putovanja za doček Nove 2023. godine

Ima među nama i onih koji žele da Novu 2023. godinu dočekaju u nekoj drugoj zemlji. Obično su to zemlje, koje su nama relativno blizu, uzevši u obzir da je dobro poznato da se baš u vreme novogodišnjih praznika zna dugo čekati na drumskim granicama. Ukoliko su u pitanju putovanja avionom za Novu godinu, situacija je možda bolja, ali su takođe često velike gužve na aerodromima u tom periodu.

U principu je najbolje na takvo jedno putovanje krenuti sopstvenim automobilom, ako je izvodljivo. Prosto, tako je najkomfornije baš zbog gužvi na granicama u tom periodu.

Solun Nova godina 2023. je jedna od najčešće biranih opcija, kada su u pitanju naši sunarodnici koji se odlučuju za takvu vrstu dočeka. Grčki grad koji nam je i relativno blizu i vrlo blizak, i te kako ima šta da ponudi i u toku Novogodišnjih praznika.

Što se smeštaja u prestonici Grčke Makedonije tiče, najčešća opcija je sajt Booking, koji nudi najrazličitije vrste smeštajnih jedinica. A ako se rezerviše ranije, cene mogu biti prilično povoljne.

Neretko se naši sunarodnici odlučuju i za Ohrid. Nova godina u tom, istorijski značajnom gradu u Republici Severnoj Makedoniji je posebna. Još jedna od opcija kada su u pitanju putovanja za Novu 2023. godinu jeste i Sarajevo. Doček Nove godine u glavnom gradu Republike Bosne i Hercegovine vrlo je atraktivan.

Svakako da ima i onih Srba koji ipak radije biraju da najluđu noć dočekaju u svojoj zemlji. Oni se najčešće odlučuju za posetu nekoj od srpskih planina u tom periodu.

Doček Nove 2023. godine na trgovima

Poslednjih decenija je sve više ljudi koji odlučuju da najluđu noć dočekaju na gradskom trgu. Bez obzira da li je u pitanju Beograd, Novi Sad, Niš ili Zlatibor, Nova godina 2023. na trgu predstavlja posebnu atrakciju. Najpre za mlade ljude, ali i za one koji se tako osećaju.

I svi se trude da ponude zanimljiv program za najluđu noć, uz gostovanje poznatih muzičara.

Kako navodi Kurir, ove godine će za Beograđane na platou ispred Doma Narodne skupštine nastupati: Vojaž, Teodora Džehverović, Nući i Zera. Biće u Beogradu i drugih atrakcija u najluđoj noći, sve sa ciljem što boljeg provoda.

Već šestu godinu zaredom se u Novom Sadu organizuje manifestacija „Doček“. Ove godine je posebna po tome što se simbolično ispraća godina kada je Srpska Atina nosila titulu Evropske prestonice kulture. Doček Nove 2023 godine u Novom Sadu će upotpuniti grupe „Obojeni program“, „Perpetum Jazzile“, „Stereo MC`s“, „Monohrom“ i „Kosheen“, navodi Luftika.

Za doček Nove 2023. godine Niš omogućuje svojim građanima da uživaju u pesmama Harisa Džinovića, navode Južne vesti.

Iako je najavljeno da će na jednoj od najposećenijih srpskih planina biti organizovana dva koncerta u toku Novogodišnje noći i sutradan, za sada još uvek nije poznato koji će izvođači nastupiti, navodi Mondo. Ipak, nema sumnje da kada je u pitanju Zlatibor Nova godina 2023., trg poznat kao Kraljevski će biti mesto okupljanja mnogih posetilaca ove srpske planine. Pa ko god da nastupa, važno je dobro društvo, dobro raspoloženje i zabava u najluđoj noći, zar ne?


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *