Halit Ozgur Sari: Sve o novoj turskoj zvezdi

Podeli


Nova zvezda koja blista na horizontu turske televizijske scene jeste Halit Ozgur Sari, čiji neosporni glumački dar i harizmatična pojava osvajaju srca publike. Njegov izuzetan nastup u seriji Divljaci (u originalu Yabani) nije samo obeležio njegov prodor, već je postavio temelje za istinsko osvajanje vrha, predstavljajući ga kao vodeći talenat koji je spreman da se vine u zvezdano nebo kinematografije, kako turske, tako i svetske.

Halit Ozgur Sari: Sve o novoj turskoj zvezdi
Instagram-halitozgursari

Biografija Halit Ozgura Sarija


Halit Ozgur Sarı je rođen 4. oktobra 1993. godine u Istanbulu. Zanimljivo je da potiče iz porodice arapskog porekla, čiji je deda doseljenik iz Alepa, Sirije. Nakon završene srednje škole, stekao je diplomu na Odseku za ekonomiju na Univerzitetu Bilgi u Istanbulu. Još dok je pohađao srednju školu i tokom svojih univerzitetskih godina, Sarı je istovremeno gradio svoju karijeru kao model, postajući prepoznatljivo lice za različite brendove.

Uz svoje profesionalno angažovanje u modelingu, Halit je marljivo radio na razvijanju glumačkih veština. Tokom tih godina, imao je priliku da se usavršava u glumi pod mentorstvom turske glumice Esre Kızıldogan. Njegovo posvećeno učenje i rad pred kamerama oblikovali su ga, uz podršku Enginaja Kanata, pomažući mu da razvije svoj glumački talenat.

Sarı je vatreni navijač fudbalskog kluba Fenerbahče, a zanimljivo je da je kao dete sanjao o tome da postane astronaut. Pored ovog neobičnog sna iz detinjstva, ističe da voli da spava dugo i da se budi tek kada je to neophodno, ali tvrdi da nikada nije zakasnio ni na jedan sastanak, bilo poslovni ili privatni. Iako sebe opisuje kao osobu koja voli da spava i ne mari za događaje oko sebe, njegova popularnost raste, te ga prati čak milion ljudi na Instagramu, što svedoči o njegovoj sve većoj prisutnosti i uticaju u javnosti.

Gde je sve glumio Halit Ozgur Sari?

Godine 2018., Sarı je započeo svoju karijeru u TV seriji Vaskrsenje Ertugrula, u originalu Diriliş: Ertuğrul. Tu je nova nada turskog zvezdanog neba igrala lik Sulejmana Alpa. Serija je prikazivana na TRT 1 kanalu, a potpisuje je slavni Mehmet Bozdaga.

Kasnije je Halit Ozgur Sari oživeo lik Arifa u originalnoj Netflix seriji Zaštitnik, The Protector, 2020. godine, a potom je učestvovao u seriji Šampion, u originalu Şampiyon, kao Kerem. Ova serija je takođe prikazivana na TRT 1.

Takođe je tumačio ulogu Klinik Muduru Murata u popularnoj seriji Crvena soba, u originalu Kırmızı Oda, emitovanoj na TV8. Igrao je i u seriji Moja Braća, u originalu Kardslerim, lik Kadira Erina. Na tajnom zadatku, odnosno Gizli Saklı, kao Pamir Ulaš odnosno Levent Guneš se opet pojavljuje sa svojom brilijantnom glumom Halit Ozgur Sari.

Danas je najpoznatiji po ulozi Jamana/Alija u seriji Divlji, Yabani.

Pored serija, ostvario se i u filmskim ulogama. Oba filma su na Netflix platformi, Prošlo leto (The Last Summer) i Privatni časovi (Private Lesson), a u oba projekta je glumio lik Buraka.

Halit Özgür Sarı je mladi turski glumac čija raznovrsna karijera već sada svedoči o njegovom izuzetnom talentu i angažmanu. Od profesionalnog modela do istaknutog lika u turskoj televizijskoj industriji, Sarı je brzo postao prepoznatljivo ime, ističući se svojim impresivnim glumačkim umećem i harizmom.

Njegova brza tranzicija između različitih uloga, kao i uspešna saradnja na različitim televizijskim projektima, nagoveštava sjajnu budućnost i dalji uspon ove mlade zvezde na turskoj glumačkoj sceni. Uz podršku svojih fanova i angažovanost u velikim projektima, Sarı nastavlja da gradi svoj put ka zvezdanoj karijeri u svetu zabave.Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *