Kako da kuhinja bude bolje organizovana?

Podeli

Čini se da je tokom pandemije korona virusa u svakom domaćinstvu širom sveta, upravo kuhinja bila najvažnija prostorija. Navike ljudi su se polako ali sigurno menjale, pa je silom prilika sve više njih pripremalo jela kod kuće.

Kako da kuhinja bude bolje organizovana?

Čak i kada ne koriste aktivno kuhinju, mnoge žene se trude da proces pripreme jela maksimalno olakšaju, a sve uz pomoć raznoraznih trikova o kojima čitaju na internetu ili gledaju videe na društvenim mrežama.

Da budemo iskreni, postoje mnogi saveti koje vredi poslušati, kako biste iskoristili kuhinju na najbolji mogući način. Svi imamo neke navike koje bismo voleli da promenimo ili za koje možda i nismo svesni da su loše, dok malo ne razmislimo.

5 saveta za bolje uređenje kuhinje

1. Raspremite uveče kuhinju

Možda vas mrzi ili niste naročito raspoloženi za to na kraju radnog dana, ali nema ništa lepše nego kada ujutru uđete u raspremljenu kuhinju.

Prvih nekoliko puta, kada odlučite da uvedete ovu korisnu naviku, možda će vam i biti mrsko, ali ćete se kasnije sigurno privići da to radite svako veče. Posebno kada shvatite razliku između jutarnjeg ispijanja kafe u raspremljenoj kuhinji i višečasovnog raspremanja svega onog što ste ostavili veče ranije.

2. Koristite so i limun za čišćenje daske

Da bi drvena daska za sečenje uvek bila čista, biće vam potrebna samo dva sastojka, kuhinjska so i limun.

Jednostavno pospite so po dasci, istrljajte polovinom limuna i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan samo isperite mlakom vodom i ostavite je da se osuši. Ne samo da je jednostavno sredstvo za čišćenje, nego i vrlo efikasno, u šta ćete se i sami uveriti kada ga isprobate.

3. Nekim namirnicama nije mesto u frižideru

Iako nekome možda zvuči čudno, ima namirnica koje svežinu jedino mogu da očuvaju na sobnoj temperaturi. Nikako u frižideru, kao što mnogi misle. Jedna od njih je paradajz. Zanimljivo je da ni ljute sosove ne bi trebalo čuvati u frižideru, već na sobnoj temperaturi, jer tako imaju mnogo intenzivniji ukus.

4. Ekonomičnost u svetu

Ovo je jedna od navika o kojoj mnogi ne razmišljaju. Naime, kada kuvate testetninu, verovatno prosipate vodu u sudoperu kada cedite pripremljenu testeninu? I to rade mnogi ljudi. Da ne kažemo svi. Ali tu vodu možete ohladiti i iskoristiti je za zalivanje biljaka. Isto se odnosi i na vodu u kojoj ste kuvali recimo pasulj ili jaja.

5. Tupim noževima nije mesto u kuhinji

Bez obzira da li na to obraćate pažnju ili ne, trebalo bi da znate da je rad sa tupim noževima vrlo opasan. Zato njima nikako nije mesto u kuhinji. Ako nemate mogućnost da kupite nove ili odnesete stare kod oštrača, možete da naučite i sami kako naoštriti nož.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *