Gde se nalazi Ostrvo žena?

Podeli

Ostrvo žena (Isla Mujeres) nalazi se na oko 7 kilometara od Kankuna u Meksiku i nadaleko je poznato po svojim tirkiznim vodama i belim peščanim plažama. Čuvena Plaja Norte na ovom ostrvu proglašena je za jednu od najboljih plaža na svetu.

Koje meksičko ostrvo je posvećeno ženama?

meksiko

canva pro user

Ostrvo pirata i trgovaca

Po dolasku trgovačkih brodova na Jukatan, Španci su koristili mirne vode ostrva da se odmore i pripreme za svoja duga putovanja. Vremenom su se neki trgovci naselili na ostrvu i počeli da grade male hacijende.

Zanimljiva je i priča o tome kako je ostrvo Ibica postalo sinonim za provod.

Jedna od najneverovatnijih priča je slučaj Fermina Mundake de Marečege. Bio je španski gusar koji se bavio ilegalnom trgovinom robljem. Posle godina borbe protiv Britanaca Ostrvo žena postalo je njegovo utiočište 1860. godine i nastanio se na njegovom južnom delu. U jednom trenutku, hacijenda pirata Mundake zauzimala je oko 40% ukupne teritorije Ostrva žena.

Zanimljiva kuhinja i atrakcije

Ostrvo žena se ističe po svojoj izvrsnoj gastronomskoj ponudi, zasnovanoj najpre na morskim plodovima. Lokalno jelo, poput čuvenog Tikinkic-a jedno je od najpopularnijih.

Vožnja čamcem oko ostrva zarad uživanja u pogledu na južne litice i zalazak sunca su među omiljenim aktivnostima turista. Ostrvo žena ima jedan od najlepših nacionalnih morskih parkova – greben Manchones. Obilje života unutar grebena je neverovatno, a živahni korali i kristalno čista voda čine ovu lokaciju savršenim izborom za ronjenje.

Tokom leta, jedna od omiljenih aktivnosti je plivanje sa delfinima. Učenje o navikama ovih predivnih stvorenja i njihovom okruženju, slikanje i plivanje sa njima je iskustvo koje se ne propušta.

Plaja Norte, ostrvo žena, canva pro user

Plaže kao iz snova

Poznato je da na Ostrvu žena vlada mnogo opuštenija i mirnija atmosfera u poređenju sa Kankunom koji se nalazi prekoputa, što ovo mesto čini idealnim mestom za odmor za porodice i parove.

Plaže na zapadnoj obali ostrva nude meki beli pesak za opuštanje, a plaže na istočnoj obali imaju kamenite nasipe za istraživanje.

Na severnoj strani Ostrva žena nalazi se Plaja Norte, koja se smatra jednom od najlepših plaža na svetu.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *