Kako da reagujete kada vas devojka prevari?

Podeli

Tvoja devojka te je prevarila, a ti ne znaš šta da radiš? Misliti su pomešane, osećanja isto, a duša te boli.

prevari devojka

Želiš da je mrziš što te je izdala, želiš da je voliš jer je možda nesvesno to uradila, želiš da joj daš šansu jer je tvoja ljubav bila stvarna, želiš da je ostaviš jer ne možeš da pređeš preko toga ili želiš da preko tre prevare pređeš prećutno jer se plašiš da ćeš je zauvek izgubiti.

Pre nego što pređemo na ono što treba da uradite, postoje dve stvari koje ne bi trebalo da radite trenutno.

Izliv besa prema njoj

Tvoj bes je razumljiv. Ali zlostavljanje i prozivanje nikome neće pomoći. To će samo učiniti stvari ružnim. Ona će vas više poštovati ako je budete razumno pitali kako se sve desilo i objasnite joj koliko vas je sve to povredilo.

U redu je pričati o tome koliko ste povređeni i kako se osećate. Ali nema smisla dozvoliti da vas bes pretvori ovo u nešto ružno. Neće vam biti bolje. Neće joj biti bolje. Neće ništa popraviti. To neće pomoći u spašavanju vaše veze i neće pomoći da je prekinete.

U većini slučajeva, ako dođe do izliva besa,  požalićete.

Preklinjete je

Mnogi momci postaju previše očajni nakon što saznaju da ih je devojka prevarila. Često je takva situacija praćena moljakanjem i plakanjem. Ovo je opet pogrešan potez i neće vas odvesti nikuda. To će učiniti da vaša bivša izgubi poštovanje prema vama i kasnije ćete se kajati.

Ako kroz to prolazite, onda:

 • Ne znate da li bi trebalo da pokušate da sačuvate vezu
 • Želite da je ostavite, ali stalno tražite razloge da joj oprostite i date joj još jednu šansu
 • Želite da joj date još jednu šansu, ali ona ne želi da nastavi

U ovom članku ćemo dati rešenje za svaku od ovih situacija.

Ne znate da li bi trebalo da pokušate da sačuvate vezu

U većini slučajeva kada vas devojka ili žena varaju, veoma je teško ponovo izgraditi poverenje. Nevera je veoma ozbiljan problem i vrlo mali broj parova je u stanju da ga prevaziđe.

Savet da je ostavite i da se krene dalje je tako čest jer je pravi savet u većini slučajeva.

Ali možda ste jedan od retkih slučajeva u kojima ima smisla pokušati da sačuvate vezu. Kako onda odlučiti da li je odnos vredan pokušaja da se spasi? Evo šta treba da uradite.

Uzmite neko vreme

Prva stvar koju treba da uradite je da uzmete malo slobodnog vremena. Izdala vas je osoba koju volite. Vaš um je verovatno u panici i ne zna kako da obradi ovu izdaju poverenja. Šta god da trenutno osećate nije samo bolno, već i zbunjujuće.

Deo vas želi da sačuva vezu, a drugi deo jednostavno ne može da vidi kako joj ikada više možete verovati.

Ako ste zaista voleli svoju devojku, biće teško shvatiti koja je prava odluka za vas. A ako nastavite da komunicirate s njom, nastavite da je viđate svaki dan, to će biti sve zbunjujuće. Dakle, vaš prvi korak bi trebao biti odmor od nje.

Sagledajte svoje emocije

Kada prestanete da kontaktirate sa svojom devojkom, imaćete u sebi vatromet emocija. Izdao vas je neko kome verujete i koga volite. Vaš um i vaše misli će biti prepune sećanja svakog dana su vezi sa njom. Odvojite vreme da sve obradite. Razgovarajte sa svojim prijateljima i porodicom. Okružite se ljudima koji vas vole i koji brinu o vama.

Važno je da ne donosite nikakvu odluku iz straha ili besa. Kad god se uplašite da ćete je izgubiti ili ste ljuti zbog njene izdaje, podsetite se da su to emocije koje će vremenom proći i da nema potrebe da brzo donosite odluku. Ako vaša devojka jedva čeka da donesete odluku, ona nije vredna toga.

Postavite sebi pitanja…

Kada smirite uzburkane emocije, morate da počnete da razmišljate o tome iz drugačije perspektive. Pokušajte da shvatite koje su prednosti pokušaja da sačuvate vezu i koje su mane. Ovo su pitanja koja bi trebalo tada da postavite sebi i da pokušate na njih, što je moguće iskrenije, da odgovorite.

 • Da li ste dugo bili zajedno?
 • Hoćete li moći ponovo da joj verujete?
 • Šta će vam biti potrebno da joj ponovo verujete?
 • Da li će uspeti da uradi sve što je potrebno da ponovo izgradi poverenje?
 • Koliko je ona posebna za vas?

Suočite se sa strahovima

U mnogim slučajevima, vaša devojka vas je prevarila jer je bila nezadovoljna vezom. To može biti zato što ste bili odsutni, izbegavali ste ozbiljan razgovor ili jednostavno niste bili emocionalno i seksualno povezani sa njom.

Ne kažemo da ovo opravdava njeno ponašanje. Daleko od toga. Ona je 100% odgovorna za prevaru. Ali ovo vam daje priliku da sagledate stvari iz svakog ugla. Da li ste joj bili potrebni? Da li niste mogli da komunicirate kako treba? Da li ste bili emocionalno nedostupni? Otkud ova pitanja? Šta je bio osnovni uzrok ovih problema?

prevari devojka duga veza

Želite da je ostavite, ali stalno tražite razloge da joj oprostite i date još jednu šansu

Kada vas devojka koju volite beznadežno zamoli za uslugu, verovatno ćete pristati da zbog nje odete na kraj sveta. Kada vas osoba koja vas je izdala zamoli za uslugu, verovatno ćete želeti da joj kažete da se izgubi i nikada više vas kontaktira.

Kao što verovatno znate, neće vam biti lako da joj oprostite. Čak i ako oboje učinite sve kako treba da pokušate da ponovo izgradite poverenje, uvek će u vama biti malo ljutnje zbog njenih postupaka.

Da biste krenuli napred, morate primetiti nekoliko stvari:

Nivo kajanja

Da li se kaje što te je prevarila? Da li ona shvata koliko je ovo značajno? Da li ona pokazuje kajanje? Da li prihvata svoju odgovornost? Da li ona preuzima krivicu na sebe ili za ovo krivi vas?

Neko ko to zaista želi da popravi prihvatiće koliko je ovo zbrkano i kako treba da prihvati 100% odgovornost za svoje postupke.

Nivo izdaje

Dobar način da otkrijete da li postoji šansa da ovo popravite jeste da vidite na koji način vas je izdala. Ako vas je samo jednom prevarila i odmah vam rekla, to znači da ona zaista ceni vezu i postoji šansa da ovo možete popraviti.

S druge strane, postoje slučajevi u kojima je prokleto teško ponovo izgraditi poverenje. Na primer:

 • Više puta vas je prevarila
 • Ona vas već dugo vara i krije to
 • Prevarila vas je sa više momaka
 • Nastavila bi da vas vara da niste saznali

Njena spremnost da popravi stvari

Dela govore više od reči. Ako stalno govori da treba da joj oprostite i date joj još jednu šansu, to neće značiti ništa ako svoje reči ne pretoči u dela.

Dobar način da vidite da li je ozbiljna u vezi sa ovim je da je zamolite da prekine svaki kontakt sa tipom sa kojim vas je prevarila. Recite joj da to ne znači da ćete joj oprostiti i dati joj još jednu šansu, ali to znači da je ozbiljna da ovo uradi i ako je ozbiljna onda ćete vi ozbiljno razmisliti o tome da joj oprostite.

Ako radi sa tipom sa kojim vas je prevarila, recite joj da sva komunikacija s njim bude striktno vezana za posao.

Ako je lagala drugog momka da je sama, recite joj da razgovara s njim i kaže mu da je to bila laž.

Ako je zaista ozbiljna u tome da to uspe sa vama, neće oklevati da uradi te stvari.

Želite da joj date još jednu šansu, ali ona ne želi da nastavi

Ovo će biti teško. Ako vas je vaša devojka prevarila, a ONA JE TA KOJA ŽELI DA RASKINE, onda nema poente da nastavite. Ako je sigurna da želi raskid, prihvatite njenu odluku. Uklonite se iz zajedničkog smeštaja i iz njenog života. Prestanite da je kontaktirate i fokusirajte se na „lečenje“ od nje.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *