Kako da veza bude kao iz snova: 10 saveta

Podeli

Svaka veza između dvoje ljudi je specifična na svoj način. Ali da bi ona trajala, potreban je trud obe strane. A zapravo je to ono što mnogi vremenom zaborave, pa upadnu u kolotečinu što bi se reklo.

Veza iz snova

Psiholozi su saglasni u tome da da bi veza trajala, ona mora da bude nadograđivana. Sasvim je normalno da se vremenom osećanja menjaju i da iz početne, euforične zaljubljenosti, pređu na nivo ljubavi prema određenoj osobi. I upravo tu nastaje problem, jer mnogi ljubav uzimaju zdravo za gotovo.

Često smo svedoci takvih veza, kada par počinje da sukobljava mišljenja, što je sasvim u redu, ukoliko kasnije pokušaju oboje da pronađu adekvatno rešenje. Međutim, mnogo je veći problem kada jedna strana izgubi interesovanje za rešavanje spornih situacija i jednostavno digne ruke. Onda veza zapada u poteškoću iz koje retko može da se izrodi nešto dobro.

Da i vi ne biste došli u takvu situaciju, donosimo vam listu 10 korisnih saveta za vezu koja će biti zdrava i dugotrajna.

1. Nemojte da se menjate

Možda će vam zvučiti čudno ovo što ste pročitali, ali se radi o tome da je zdrava ljubav ona koja podrazumeva emocije prema osobi takvoj kakva jeste. Sa svim njenim manama i vrlinama.

Zato, ako želite da vaša veza bude iskrena, nemojte se ni pretvarati u samom početku kako biste osvojili muškarca, a ni kasnije, kako biste ga zadržali pored sebe. Jednostavno, budite to što jeste.

2. Ne zapostavljajte prijatelje

Još jedan od saveta koji može zvučati čudno, uzevši u obzir da mnoge, posebno devojke kada se zaljube jednostavno zaborave sve svoje prijatelje. Ali to zaista ne bi trebalo da činite, iako sigurno želite da provedete svaki minut sa voljenom osobom, negujte i prijateljstva koja imate.

3. Ne opterećujte partnera

Jedan od čestih razloga za neuspešne veze jeste „gušenje“ partnera. Čak i ako ste ljubomorni, mada je to znak da niste sigurni najpre u svoja, a zatim i u partnerova osećanja, nemojte ga maltretirati čestim pozivima, porukama i pitanjima gde je, sa kim je i slično. Na taj način ćete ga samo vrlo brzo odgurnuti od sebe.

Radije odaberite da poradite malo na tome da postanete sigurniji u sebe i svog partnera.

4. Slučajte pažljivo partnera

Sada kada ste ovo pročitali, sigurno ste pomislili, naravno da ga slušam, to je glupost! Ali da li ga zaista slušate i čujete ili čujete samo ono što se vama dopada?

Iskren razgovor je uvek dobra opcija, jer je to put ka boljem razumevanju partnera.

Poznato je da žene više vole da pričaju nego da slušaju, u većini slučajeva. Zato obratite pažnju na taj detalj prilikom sledećeg razgovora sa partnerom.

5. Ne pokušavajte da ga promenite

Ukoliko vam se ne dopada stil oblačenja vašeg partnera ili muzika koju najradije sluša, recimo, ne pokušavajte da to promenite. Isto kao i za vas, tako važi i za njega, da nema potrebe da se menja kako bi vama bio draži. Jer ako ga iskreno volite, volite ga baš takvog kakav jeste. Sa svim njegovim i manama i vrlinama.

6. Vaš partner ne zna da čita misli, a ni vi

Čak i ako imate prilično dobro razvijenu intuiciju, svakako ne umete da čitate misli, kao ni vaš partner, prosto zato što to nije svojstveno ljudskim bićima. Zato slobodno recite ako vam nešto smeta i naglasite mu da to isto očekujete i od njega. A onda sedite zajedno i pokušajte da rešite tu situaciju.

7. Ne ignorišite ga ako ste ljuti

Mnoge žene misle da će muškarac potrčati za njima ako ga ignorišu i ne odgovaraju mu na poruke ili pozive.

Istina je međutim potpuno drugačija.

Dobro, možda će i pokušati da se pomiri sa vama, ali je sva prilika da vaša veza neće dugo trajati nakon toga. Ispunjen i zreo muškarac će vrlo brzo završiti priču sa devojkom ili ženom, koja nakon svađe ne želi da razgovara sa njim. Ako nam ne verujete, probajte, pa javite da li smo u pravu ili ne. Samo imajte na umu ovo „ispunjen i zreo“, najpre, jer to isto ne može da se kaže za muškarce koji nisu zreli u emotivnom smislu najpre.

8. Ne zaboravite zajedničke aktivnosti

Stvari koje oboje volite, trebalo bi da radite zajedno. Nisu samo poljupci i vođenje ljubavi dovoljni za vezu. Potrebno je da provodite kvalitetno vreme zajedno.

9. Poverenje je ključno

Partneri koji bezrezervno veruju jedno drugom su zapravo jedini koji mogu izgraditi i održati stabilnu vezu. A da bi to mogli da učine, potrebno je da se dobro upoznaju i da budu formirane, zrele ličnosti, svesne svojih i kvaliteta svog partnera.

U slučaju da ipak imate problem sa poverenjem dobro razmislite zbog čega je to tako i poradite na tome ako želite da vaša veza traje.

10. Uvek tražite kompromis

Ne postoje nerešive situacije u vezi. Postoje samo situacije koje jedna strana iz nekog razloga ne želi da reši.

Uvek je bolja opcija pronaći kompromisno rešenje. A da bi se to desilo, neko mora da popusti. Nemojte to baš uvek biti vi, ali razmislite o tome da li je možda vaš partner načinio neki ustupak, pa bi sada ipak trebalo vi to da učinite.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *