Kako lipoliza uništava celulit?

Podeli

Lipoliza injekcija je jedna od metoda da za uništavanje lokalizovanih masnih naslaga. Mnogi su skeptični prema ovoj metodi, dok se drugi kunu u nju. Šta je lipoliza, kako deluje, da li ima nuspojaave i ostalo, saznaćete u ovom tekstu.

Iako zvuče slično, lipoliza nije isto kao što je kriolipoliza.

Kako lipoliza uništava celulit?

lipoliza inekcija
Pexels – Darina Belonogova

Šta je lipoliza inekcija?

Lipoliza injekcije je koktel supstanci koji se ubrizgava u masne naslage kako bi se podstakao proces razgradnje istih. Koktel sadrži emulgatore, koji razgrađuju masne ćelije, kao i druge supstance koje podstiču brže razlaganje masnih naslaga.

Primanjem injekcije tokom lipoliza tretmana dolazi do toga da se masne ćelije postepeno razgrađuju, dok masne kiseline počinju da se koriste kao izvor energije za telo.

Lipoliza injekcije se koriste da bi se rešili upornog sala na regijama stomaka, bokova, butina i ruku. Tretman se često koristi kao alternativa liposukciji.  Lipoliza se koristi i da bi se smanjio ili skroz uklonio celulit.

Uz pomoć lipoliza injekcije, u proseku, možete izgubiti 2-4 centimetara u obimu ciljanog područja. Važno je napomenuti da lipoliza inekcija nije metoda za značajno mršavljenje, već se koristi za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga koje su na istom mestu godinama.

Koje su kontradikcije lipoliza inekcije?

Pored gore navedenih rizika, mogu se desiti i ozbiljnije nuspojava, kao što su infekcija ili oštećenja tkiva. U veoma retkim slučajevima dešava se alergijske reakcije.

Koje su prednosti lipoliza injekcije u odnosu na liposukciju?

  • Lipoliza je manje invazivno rešenje za gubljenje masnih naslaga od liposukcije.
  • Daje brze rezultate. Klijenti primećuju razliku u smanjenju masnih naslaga već posle par tretmana.
  • Lipoliza direktno vrši „invaziju“ na lokalizovane masne naslage, tako da uz pomoć ove metode gubite obim tamo gde želite.
  • Lipoliza injekcije su odličan saborac u eliminisanju celulita.
  • Lipoliza se radi bez totalne anestezije.

Koji vremenski raspon treba da bude  između dve doze lipoliza inekcije?

Vreme razmaka između dva tretmana sa lipoliza injekcijom varira, jer svaki organizam je drugačiji. Preporuka je da se prve tri doze daju u razmacima od 2 do 4 sedmice, a naredne nakon 5 do 6 sedmica. Međutim, to ne mora da znači da je taj vremenski interval dovoljan za svakoga. Varira od osobe do osobe, u zavisnosti koja regija se radi i od trenutnog stanja klijenta.

Ko nikako ne sme da uzme lipoliza inekciju?

  • Trudnice ili dojilje, jer lipoliza injekcija nije dovoljno ispitana za navedene.
  • Ukoliko imate problema sa zgrušavanjem krvi ili uzimate lekove za razređivanje krvi, onda ne treba da koristite lipoliza injekcije.
  • Ako ste alergični na neki od sastojaka lipolize inekcije.
  • Nije preporučljiva ni srčanim bolesnicima ili ako imate problema sa jetrom.
  • Osobe koje imaju prekomernu telesnu težinu, a nisu zdravi i nemaju dobru funkciju jetre ili bubrega.

Pre nego što se odlučite za ovaj tretman, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom koji će proceniti vaše zdravstveno stanje i razmotriti da li je lipoliza injekcija bezbedna za vas.

Ko sme da da lipoliza inekciju?

Lipoliza injekciju bi trebalo da daju samo licencirani i obučeni medicinski stručnjaci, obično lekar ili medicinska sestra pod nadzorom lekara. Ovaj tretman se primenjuje direktno u masno tkivo, pa je neophodno da ga primeni neko ko ima odgovarajuće znanje i veštinu da izbegne moguće komplikacije ili neželjene efekte.

Na kraju da  ponovimo, da je od ključnog značaja da ukoliko se odlučite za ovaj tretman, o istom se konsultujete sa lekarom, kako bi vam stručno lice reklo da li je lipoliza inekcija prikladna za vaše zdravstveno stanje i ciljeve mršavljenja.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *