Makarska: Letovalište u podnožju Biokova

Podeli

U neposrednoj blizini današnjeg poznatog letovališta nalazi se naselje Makar. Postoje pretpostavke da je Makarska upravo po njemu i nazvana.

Smeštena u podnožju planine Biokovo, Makarska rivijera se sa pravom smatra svojevrsnom vazdušnom banjom. Letovalište Makarska predstavlja centar rivijere i jedan od najznačajnijih dalmatinskih gradova.

Makarska: Letovalište u podnožju Biokova
Canva Pro

Poluostrva Sveti Petar i Osejava čine prirodnu luku u kojoj se nalazi Makarska.

Plaža kao simbol Makarske

Oko dva kilometra duga plaža, prekrivena peskom i šljunkom, sasvim sigurno je jedan od simbola ovog hrvatskog letovališta. Budući smeštena u podnožju planine Biokomo, Makarska beach predstavlja idealno mesto i za uživanje i za oporavak, zbog mešavine čistog, planinskog i morskog vazduha.

U letovalištu ima sasvim dovoljno sadržaja čak i za najzahtevnije turiste bilo kog uzrasta. Kada je u pitanju Makarska, temperatura mora i vazduha je gotovo idealna tokom većeg dela godine. Sa više od 2.750 sunčanih sati godišnje, to uopšte i nije čudno.

Izuzev centralne plaže, u blizini ovog letovališta nalazi se i jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža. U mestu Brela nalazi se „plaža koja menja oblik“. Dugi Rat, kako je njen naziv, sa pravom se smatra jednom od najlepših na evropskom tlu, ali i u celom svetu.

Poznate plaže Makarske rivijere su i plaža Berulija u Breli, Mala Duba i plaža u Drašnicama.

Makarska – utisci sa letovanja

Makarska Hrvatska , Canva Pro User
Pixabay

Ukoliko ne spadate u red ljudi koji su opterećeni prošlošću, sasvim sigurno ćete imati pozitivne utiske ukoliko baš ovo bude vaš izbor za letovanje. Brojne zabavne i kulturne aktivnosti su dostupne tokom letnje sezone, a sadržaja za najmlađe turiste u ovom hrtvaskom letovalištu ni u kom slučaju ne manjka.

Pripadnici mlađe populacije takođe ovde mogu i te kako da uživaju. Makarska je poznata po bogatom noćnom životu.

Ukoliko i pored niza zanimljivih aktivnosti, koje ovo letovalište svakako nudi, poželite i nešto drugo, na raspolaganju su vam izleti na ostrva Mljet, Korčulu i Brač, a možete se odlučiti i za izlet u Dubrovnik.

U slučaju da letujete u Makarskoj početkom avgusta, imaćete priliku da vidite grad iz potpuno drugačijeg ugla. Letnji karneval koji se u to vreme održava čini da ovo hrvatsko letovalište poprimi potpuno drugačiji izgled.

Ribarske večeri i Makarsko kulturno leto su manifestacije koje posetiocima nude mogućnost uživanja u mnogim zanimljivim aktivnostima i događajima, čime će njihovo letovanje sasvim sigurno biti mnogo zanimljivije.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *