Kako izgleda nega noktiju kod kuće?

Podeli

Danas kada se na svakom koraku u mnogim gradovima mogu posetiti kozmetički saloni, u kojima postoje brojni tretmani za nokte na nogama i rukama, retko koja dama razmišlja o tome kako izgleda nega noktiju kod kuće.

Kako izgleda nega noktiju kod kuće? Canva Pro User
Canva Pro

Iako je ranije prirodna nega noktiju u kućnim uslovima bila gotovo uobičajena, danas to zasigurno nije slučaj. A zapravo je sve vrlo jednostavno i ne iziskuje puno ni novca, ni truda, a ni vremena.

Nega noktiju na rukama

Naravno da je jednostavnije otići kod manikira i uživati u tretmanu. Ali je ipak mnogo zabavnije kada možete i kod kuće da učinite nešto, što će i te kako da poboljša stanje vaših noktiju.

Nije tajna da se na osnovu stanja noktiju može videti i stanje zdravlja svake osobe. Uz to, većina ljudi prilikom upoznavanja sa drugima posmatra i njihove ruke, pa su u tom smislu negovani nokti definitivno imperativ.

Nega noktiju ne zahteva, zapravo nikakav poseban trud. Ne moraju se praviti nikakvi preparati, niti činiti bilo šta drugo što može u velikoj meri da ometa svakodnevnu rutinu. Dovoljno je samo da imate želju da negujete nokte na rukama kod kuće, zatim da imate mleko i par kapi maslinovog ulja. I ništa više, osim da posvetite sebi deset minuta u toku dana, jednom sedmično, odnosno dok vaši nokti ne budu izgledali perfektno.

Prirodna nega noktiju

Iako postoje brojni načini za negu noktiju u kućnim uslovima, mi biramo najjednostavniji. Uz ova dva sastojka, nega noktiju kod kuće će učiniti da žena zablista.

Potrebno vam je samo obično mleko i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Podrazumeva se da bi bilo idealno da sastojci budu domaći, ako je to moguće. A čak i ako nije, nema sumnje da ćete uskoro i sami uvideti koliko je zapravo nega noktiju na rukama uz njih jednostavna.

Pažljivo odaberite posudu, budući da je potrebno da u njoj držite nokte, tako da bi trebalo da bude dublja. Sipajte mleko i doajte u njega maslinovo ulje, pa držite u toj mešavini nokte desetak minuta.

Idealno bi bilo da najpre mleko i maslinovo ulje iskoristite za nokte na jednoj ruci, a zatim da napravite novu mešavinu i u njoj još desetak minuta držite i nokte druge ruke. Ukoliko, pak nemate baš mnogo vremena na raspolaganju, možete nokte obe ruke držati u istoj posudi.

Nakon desetak minuta, osetićete kao da su vam nokti mnogo omekšali. Nemojte to da vas zbuni, jer se dešava upravo suprotno. Vaši nokti su upili sve hranljive sastojke i iz mleka i iz maslinovog ulja. Ostavite ih malo da se prosuše na vazduhu, a zatim operite ruke mlakom vodom i osušite peškirom, pa po želji namažite i nokte i dlanove nekom hranljivom kremom za ruke.

Da bi nega noktiju na rukama imala još bolji efekat, dobro bi bilo da ovaj tretman primenjujete jednom u sedam, eventualno desetak dana, odnosno sve dok vaši nokti ne postanu ponovo zdravi i jaki.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *