Najbolje serije 2022. godine

Podeli

Kako se još jedna godina bliži kraju, dolaze nam i liste uspešnih i neuspešnih projekata. Pomenuti trend listi nije zaobišao ni industriju zabave.

Kada su u pitanju serije, one koje su oborile gledanost, i ove godine su uglavnom to one koje su kreirali Netflix i HBO kompanija.

Pixabay

Neke od serija su počele sa prikazivanjem 2022. godine, neke su u ovoj godini dobile nastavke… Bilo kako bilo, sa vama delimo listu TOP 10 najgledanijih serija 2022. po izboru IMDb-a.

TOP 10 najboljih serija 2022. su:

10. Stranger Things

Možda je jedna od najboljih serija u istoriji televizije je Stranger Things. Naučno-fantastična horor drama, smeštena je u osamdesete godine prošlog veka, u malom gradu Hokinsu u Indijani. Iako je teško sumirati preokrete pune akcije u četiri sezone, evo pokušaja: mlada devojka sa telekinezom, zastrašujuća stvorenja sa drugog sveta iz paralelne dimenzije zvane „The Upside-Down“ izli um samo su neki od delova ove fantastične serije.

Da ne pominjemo svu romansu, dramu i prijateljstva među zvezdanim ansamblom uglavnom mlađe dece. Serija je imala svoju četvrtu sezonu tokom leta 2022. godine, koja je postala viralna i bila je njena najveća sezona do sada. Zapaženu ulogu u četvrtoj sezoni Stranger Things imao je i naš Nikola Đuričko koji tumači lika po imenu Juri.

9. House of the Dragon

House of the Dragon je serija čija je priča nastala iz sada već kultne serije Igra prestola. Serija je zasnovana na romanu Vatra i krv i beleži vladavinu porodice Targarijen 172 godine pre događaja iz Igre prestola, uključujući i početak građanskog rata za nasledstvo u porodici poznatoj kao „Ples zmajeva“. Glavna radnja serije je usredsređena na princezu Rejnru Targarjen i druge članove kraljevskog Dvora.

Serija, baš kao i njena prethodnica Game of Thrones, izazvala je mnoge reakcije i često je bila u trendu na Twiteru pre nego što je epizoda uopšte emitovana. Da ne spominjemo genijalno pisanje, zadivljujuću filmografiju i fenomenalnu glumu. Druga sezona je na putu, a fanovi ne mogu da je dočekaju.

8. Better Call Saul

Better Call Saul je kriminalistička i pravna dramska serija koja je spin-off hit serije Breaking Bad. Radnja serije je smeštena na početak ovog veka u Albukerkiju u Novom Meksiku i prati Džimija Mekgila. Mekgil je advokat i bivši prevarant koji postaje egocentrični advokat za krivična dela.

Ove godine je prikazana poslednja, šesta sezona.

7. The Lord of the Rings: The Rings of Power

The Lord of the Rings: The Rings of Power je najnovija fantastična televizijska serija koja je nastavak dobro znane filmske franšize Gospodar prstenova. Serija je zasnovana na prilozima iz Tolkinovog romana Gospodar prstenova i smeštena je hiljadama godina pre događaja u Hobitu. Prstenovi moći pokrivaju mnoge velike događaje, uključujući i kovanje Prstenova moći, uspon Mračnog gospodara Saurona i poslednji savez između vilenjaka i ljudi.

Nema sumnje da će ljubitelji klasičnih fantazijskih priča apsolutno voleti ovu seriju.

6. Euphoria

Euphoria je tinejdžerska serija i zasnovana je na istoimenoj izraelskoj mini seriji. Serija se vrti oko devojke po imenu Ru (koju glumi Zendaya), tinejdžerke koja se oporavlja posle terapija odvikavanja od narkotika. Ona se bori da shvati svoj život i nađe svoje mesto u svetu.

Serija uopše nije za one sa slabim srcem i bavi se temama kao što su zloupotreba droga, toksičnost u svim oblicima, društveni mediji, nasilje i potisnuta homoseksualnost. Ove godine smo gledali njenu drugu sezonu.

5. The Boys

The Boys je Amazon Prime serija koja je stekla prilično veliku popularnost u poslednjih nekoliko godina. Serija o superherojima mračne komedije smeštena je u svet u kome su supermoćni pojedinci – svi korumpirani i sebični. Zasnovana je na istoimenom stripu i obezbedila je lojalnu bazu obožavalaca.

I koliko god bila mračna, prilično je urnebesna na svoj neobičan način. Treća sezona The Boys je objavljena u leto 2022. i postala je brzo viralna. Za sve koji traže uvrnutu seriju superheroja, ova je savršen kandidat.

4. Moon Knight

Moon Knight je Marvel serijal sa Oskarom Isakom u glavnoj ulozi. Serija prati čoveka koji ima disocijativni poremećaj identiteta i deli svoje telo sa Markom Spektorom, plaćenikom. On je uveden u misteriju koja uključuje drevne egipatske bogove.

3. The Sandman

The Sandman je gotička fantazija zasnovana na istoimenoj seriji stripova Nila Gejmana. Hit serija prati lik po imenu Morfeus, koji je oličenje snova i član jednog od Sedam besmrtnih (natprirodnih bića koja imaju moći izvan zemaljskog carstva).

Nakon što je više od 100 godina bio utamničen, on uspeva da pobegne i  kreće da čisti nered koji je nastao tokom njegovog upražnjenog mesta u Carstvu snova — uključujući i odmetničku noćnu moru na slobodi.

2. Ozark

Ozark je nagrađivani intenzivan kriminalistički triler, čiji je izvršni producent Džejson Bejtman. Marti Bird (Bejtman), finansijski savetnik, uključuje se u šemu pranja novca sa kartelom. Kada sve krene u drugom pravcu i kada njegovi drugi partneri padnu u vodu, životi njegove i njegove porodice postaju ugroženi. Ove godine je u dva dela, prikazana poslednja sezona serije.

1.Inventing Anna

Inventing Anna je dramska miniserija koju je kreirala Šonda Rajms i dostupna je na Netflix-u. Serija je inspirisana istinitim događajem i prati Anu Sorokin, prevaranticu koja je uspela da prevari članove njujorške elite – govoreći im da je bogata naslednica poreklom iz Nemačke.  Serija je dobila mnoga priznanja kritičara.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *