Šta su Skyscanner jeftini letovi?

Podeli

Skyscanner je platforma, odnosno metapretraživač, za traženje najboljeponude za povoljne letove, smeštaj i rentiranje automobila. U vlasništvu je Trip.com grupe, najveće turističke kompanije u Kini. Skyscanner platforma je dostupna na preko 30 jezika i uključuje odeljak sa vestima vezanim za putovanja. Platformu mesečno koristi preko 60 miliona ljudi.

Skyscanner jeftini letovi – sve što treba da znate, pixbay, 800x600

Zašto je osnovan Skyscanner?

Priča Skyscannera je počela u Škotskoj, u Edinburgu, nakon što je je jedan informatičar po imenu Garet Vilijams ostao frustriran pošto nije mogao da pronađe jeftine do skijališta, u koje je planirao da ide na odmor.

Pomenuti Vilijams je zajedno sa Berijem Smitom i Bonamijem Grajmsom počeo da radi na paltformi koja bi pomogla ljudima da pretražuju najbolje ponude za avio karte. Godine 2002. su počeli da prave sistem, a već 2003. godine su zaposlili prve radnike koji su im bili potrebni da bi se sajt razvio. Kancelariju u Edinburgu su otvorili 2004. godine.

Tako je počela firma najuspešnijeg sajta za pretragu najpovoljnijih letova.

Zašto je Skyscanner dobra platforma?

 • Fleksibilno traženje datuma. Olakšava da vidite kada su dostupne jeftinije opcije letova do i od vašeg odredišta. Njihova opcija za pretragu najjeftiniji mesec (cheapest month)  omogućava korisnicima da vide cene karata za najjeftiniji mesec od mesta polaska do odredišta. Ovo je posebno korisno ako imate određenu lokaciju na koju želite da idete, ali ne i datume.
 • Fleksibilno traženje polazaka i odredišta. Za razliku od drugih pretraživača, ovaj vam omogućava da tražite letove iz jedne zemlje, a ne iz određenog grada ili aerodroma. Tako da ako vam je svejedno da li ćete leteti iz Beograda ili Niša, već samo želite da vas let što manje košta, onda je ova platforma za vas.
 • Pretraživanje u okviru vašeg budžeta. Ako ste avanturista i samo želite da putujete, nije vam toliko bitno gde, jer uživate u samoj čari putovanja, onda je tu da vam olakša pretragu u okviru vašeg budžeta. Njihovo dugme za pretragu Svuda (Everywhere) je izuzetno moćan alat ako ste fleksibilni u pogledu odredišta – daće vam najbolju ponudu za određeni datum od vašeg mesta polaska.
 • Pretraživanje last-minute ponuda. Za razliku od drugih pretraživača, Skyscanner je odličan u traženju jeftinih letova u poslednjem trenutku.
 • Pretraživanje manjih OTA (online turističkih agencija). Često može da pronađe najniže cene letova, jer pretražuje manje OTA-ove koje drugi pretraživači zanemaruju.
 • Obaveštenja o cenama za određene datume/rute. Ako ste podesili datume i odredište, možete da podesite da dobijate obaveštenja e-poštom o menjaju cena na toj ruti.
 • Aplikacija i portal su laki za korišćenje. Aplikacija Skiyscanner je  jedna od najboljih u svojoj niši. Jednostavna je za korišćenje, a obaveštenja o cenama dobijate direktno putem notifikacije na telefonu.

Koje su mane Skyscannera?

 • Prikaže staru cenu. Kao i na Google letovima, cene na Skyscanner-u ponekad nestaju; možda ćete naći Skyscanner jeftini let, ali kada odete da rezervišete kod avio-kompanije, to ne važi.
 • Njihov mesečni kalendar se ne ažurira uživo. Cene su zasnovane na prethodnim pretragama drugih korisnika. A to znači da ćete verovatno dobiti tačne cene za datume na popularnim rutama, poput Londona do Njujorka, ali za ređe pretrage (npr. od Pariza do Hirošime), ako drugi korisnici nisu nedavno pretraživali ovu rutu, kalendar će biti prikazan samo delimično popunjen bez informacije o ceni za određene datume. I dalje možete da pretražujete, ali ste izgubili prednost lakog poređenja cena više dana u kalendaru.
 • Ne nudi uvek najjeftiniju opciju. Iako Skyscanner ponekad može da pronađe bolje cene od drugih sajtova, to nije uvek tako.
 • Neki od manjih OTA-a su upitni. Nisu svi OTA jednaki, pa pre nego što rezervišete let preko OTA sa kojim niste upoznati, prvo malo pretražujte pozadinu. Rezervacija sa malom online turističkom agencijom možda vam se neće isplatiti.

Statistika Skyscannera

 • Preko 60 miliona korisnika mesečno
 • Više od 1.200 turističkih partnera
 • Dostupno na 30+ jezika
 • Preko 2 miliona letova se rezerviše mesečno uz pomoć platforme Skyscanner

Sajt platforme je skyscanner.com i postoji aplikacija pod istim nazivom.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *