Šta vaš rukopis govori o vama?

Podeli

Mnogo više od pukih linija na papiru, rukopis odražava vašu ličnost, stil i karakter. Grafologija, disciplina koja se bavi analiziranjem rukopisa, pruža dublji uvid u karakter svake osobe.

šta rukopis govori o vama
Pexels: Tookapic

Svaki potez olovke nosi sa sobom tragove vašeg unutarnjeg sveta – od vašeg stava prema konfliktima, do vaše sposobnosti učenja i adaptacije na nove izazove.

Veličina slova

Da li vaš rukopis ima velika, ili slova koja su srednje veličine, odnosno sitnija?

Velika slova mogu ukazivati na izraženu ličnost i ekstravertiranost. Nasuprot tome, ako su slova vašeg rukopisa sitnija to može sugerisati da je u pitanju osoba koja je introspektivnost.

Kako pišete slovo S?

Zanimljivo je da to kako neko piše slovo S u velikoj meri može da ukaže na to kakve su psihološke karakteristike te osobe.

Da li slovo S pišete zaobljeno ili oštro? Zaobljeno S može ukazivati na sklonost izbegavanju sukoba. Oštre linije može sugerisati na želju za učenjem i istraživanjem.

Ugao pisanja

Slova usmerena na levu ili desnu stranu, više ili manje kosa, i te kako mogu ukazivati na određene karakteristike ličnosti.

Ukoliko su usmerena više prema desnoj strani može ukazivati na otvorenost i društvenost osobe. Nagib ulevo može sugerišu na tendenciju ka samostalnosti.

Rukopis je odličan način da zavirite u nečiju ličnost, jer onome ko zna šta treba da posmatra, može da otkrije mnogo toga.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *