TOP 10: Najgledanije serije na Netflixu 2022.

Podeli

Netflix je i 2022. godine dominirao kada su u pitanju igrane serije.  Nove serije i nove sezone starih serija je ono što je držalo milione gledalaca kraj malih ekrana.

Iz meseca u mesec se lista najgledanijih serija menjala, a kako je ostalo još malo dana do naredne 2023. godine, ne verujemo da će se nešto znatno promeniti na njihovoj listi TOP 10: Najgledanije serije 2022. godine na globalnom nivou.

najgledanije serije na netflixu
pexels

Najgledanije serije na Netflixu 2022.

Kada pričamo o najgledanijim igranim serijama na pomenutom striming servisu treba da ih podelimo na dve vrste, one koje su se počele prikazivati 2022. godine i one koje su iste godine doživele svoj nastavak.

Najgledanije serije koje su počele 2022. i odmah oborile rekord gledansoti

Inventing Anna je mini serija, u kojoj glavnu ulogu igra Julia Garner. Istinita priča je o prevarantkinji Ani, koja je uspela da se uđe u njujorški džet set, iako na bankovnom računu nije imala skoro ništa. Na osnovu svog lažnog predstavljanja uspela je da dobije kredit bez pokrića od čak 40 miliona dolara. Serija vam prikazuje kako je Ana uspela da nadmudri svoje žrtve, prati njen društveni i poslovni život.

Sledeća serija koja se našla u TOP 10  je Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Još jedna istinita priča koja je ekranizovana. Ovoga puta o serijskom ubici koji je svoje žrtve ubijao na jedan svirep, veoma bolan nacin. Godinama niko nije sumnjao u njega, sem njegove komšinice. Serija je definitivno za one koji imaju jak želudac.

Još jedna nova serija i još jedna tamna priča. All of Us Are Dead je serija u kojoj je prikazan smrtonosni virus, koji učenike srednje škole pretvara u zombije.

Tu je odmah i druga tinejdžerska serija koju su i mnogi stariji nostalgičari počeli da gledaju. U pitanju Wednesday koja prati priču istoimenog lika Wednesday (Srede) starijim generacijama, poznatu kao mlađi naraštaj čuvene porodice Adams. Sreda je krenula u srednju školu i ovo je njena priča.

 Serije koje su imale nove sezone u 2022.

Najgledanija da tako kažemo stara serija u 2022. godini je Stranger Things. Takođe tinejdžerska senazacija, ali je rado gledaju i rodtelji. U poslednjoj sezoni zapaženu ulogu ima i naš Nikola Đuričko. Nju prati mistična drama Manifest, a tu je i serija koja je osvojila sva ženska srce Bridgerton.

U listi na globalnom nivou najgledanijih serija 2022. na Netflixu našle su se i dve latino sapunice – Café con aroma de mujer i Pasión de Gavilanes.

Serija The Crown, o Elizabeti II, je kao i svake godine pre, držale na milione gledalaca prikovanih za mali ekran.

Lista najgledanijih serija na Netflixu 2022.

  1. Stranger Things
  2. Manifest
  3. Inventing Anna
  4. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story
  5. Bridgerton                         
  6. Café con aroma de mujer
  7. Pasión de gavilanes
  8. All of Us Are Dead
  9. The Crown
  10. Wednesday

Listu najgledanijih turskih serija u 2022. godini možete pogledati pritiskom OVDE.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *