TOP 10: Turske serije 2022.

Podeli

Turske serije su i ove 2022 godine držale milione gledalaca kraj malih ekrana. Nove romanse, istorijske priče, prave drame, komedije… sve ispričane tako da probude moralne vrednosti kod gledalaca, gde su poštenje i čast uvek iznad svega. Sve u svemu, turski glumci su nam još jednom dokazali da su njihova glumačka umeća vredna pažnje i našeg slobodnog vremena.

turske serije
Pexels

Predstavljamo vam TOP 10 turskih serija koje smo zavoleli 2022. godine:

10. Snovi i život (Hayaller ve Hayatlar)

Serija prati priču 5 drugarica od kojih je jedna pronađena mrtva. Ostale drugarice po svaku cenu žele da saznaju šta se zaista sa njom desilo i nijedna ne želi da poveruje u zvanični policijski izveštaj da je ona izvršila samoubistvo. Tragajući za istinom, život ih uvodi u novu fazu – gde se nekima snovi ruše, drugima ostvaraju, a neke mračne tajne izlaze na videlo.

U seriji glavne uloge igraju: Ozge Gurel, Aybuke Pusat, Melisa Asli Pamuk, Yesim Ceren Bozoglu, Ekin Mert Daymaz, Jusuf Cim i Serkay Tutincu. Sve izvrsni glumci mlađe generacije.

9. Crna tabla (Kara Tahta)

Ova turska serija prati ljubavnu priču koja vuče korene iz prošlosti glavnih likova. Glavni likovi su Atlas (Furkan Andic) i Irmak (Miray Daner). Naime, Atlas, dete koje je u školskim danima bio meta vršnjačkog nasilja, vraća se na „mesto zločina“, ali ovoga puta kao profesor. Tu se susreće sa svojom ljubavlju iz školskih dana.

I definitivno je zaslužila da se nađe u TOP 10 turskih serija 2022. godine.

8. Gradski doktor (Kasaba Doktoru)

Prati priču hirurga sa trostrukom diplomom, koji jednog dana napušta posao u jednoj od najpopularnijih bolnica u gradu, gde je bio visoko rangiran, i odlazi da  radi u provincijsku bolnicu. Tamo postaje mentor mladim lekarima. Jedan od njih je talentovani Omer, koji je posle smrti oca odlučio da će postati lekar. Drugi je hirurg Ali, koji istinski uživa u svom pozivu. Tu je i doktorka Lejla koja će sa pomenitim timom dati sve od sebe da spasu svaki život u bolnici. Upravo su njihovi odnosi osnovna tema ove turske serije.

Ozan Akbaba, Hazal Subasi, Deniz Can Aktas i Vildan Atasever su samo neka od glumačkih imena Turske koje igraju u ovoj seriji iz 2022. godine. 

7. Balkanska bajka (Balkan Ninnisi)

Radnja ove turske serije se dešava u nama susednoj Severnoj Makedoniji. Priča prati dvoje mladih koji se zaljubljuju, ali su različite nacionalne i verske pripadnosti. Ljubavna komedija, koja će vam sigurno izmamiti osmeh na lice, osvojila je srca mnogih, a naročito Balkanaca. Ovo je prva turska serija čija radnja je vezana za drugu državu. Turski scenario i prelepa lokalna muzika čine da ova turska serija bude jedinstvena.

Glavne uloge tumače Emre Bey i Merih Ozturk.

6. Lepša sam od tebe (Senden Daha Guzel)

Ljubavna priča Efsun i Emira, plastičnih hirurga, ispričana u ljubavnoj komediji. Efsun je lekarka u provinciji, koja živi sa ocem. Jednog dana u njenoj ambulanti se pojavljuje Emir koji joj donosi vesti da je njena majka, koja ju je davno napustila, na samrti i da pođe sa njim u Istanbul. Igrom slučaja njih dvoje postaju cimeri u vili ( Emir na prvom spratu, Efsun na drugom) i partneri u klinici.

Glavne uloge tumače Cemre Baysel i Burak Celik.

5. Ta devojka (O Kiz)

U pitanju je turska serija koja prati priču mlade devojke Zejnep koja živi kod tetke sa svojim mentalno zaostalim ocem i dedom. Jedina joj je želja da zaradi dovoljno da može da iznajmi pristojan dom i iseli se iz kuće, koja je stalno podseća na to da je tu zbog milostinje. Sve se menja jednoga dana kada upoznaje zvedu online sveta tako što dolazi do radi kod njega… Njen život više nikad neće biti isti, postaje i sama infulenserka, nove prepreke ali i put ka cilju će se pojaviti.

U seriji glume Erkan Petekkaya, Dilin Doger, Cengiz Orhonlu i Sezin Akbasogullari.

4. Bajka o vili (Bir Peri Masali)

Turska serija je o mladoj devojci Zejnep koja ima beskorisnog oca. Živi u siromaštvu, ali teži ka višim ciljevima. Jednog dana će se zadesiti na ispitu života – igrom sudbine u njenim rukama će se naći torba puna para… Ona će to da iskoristi da promeni svoj život iz korena i pokušaće da uđe u visoko društvo…

Uloge u seriji tumače turski glumci: Alina Boz, Nazan Kesal, Mustafa Mert Koc, Hazal Filiz Kucukkose, Canan Atalay, Baran Bolukbasi, Kadir Cermik, Okan Urun, Tulin Ece, Sener Savas i  Mufit Kayacan.

3. Na kraju noći (Gecenin Ucunda)

U ovoj seriji glumi dobro znani glumački par Nenslihan Atagul i Kadir Dogulu. Turska serija napravljena prema priči iz istoimenog bestselera Peride Celal. Macide iz siromašne porodice se zaljubljuje u biznismena koji je oženjen. Život je testira šta je moralno, a šta ne. Da li je ljubav sa oženjenijm moguća ili ne? Šta donose bogatstvo i moć?

2. Klopka (Tuzak)

Ovo je priča o trojici braće kojima je detinjstvo oduzeto i kreću u osvetu. S druge strane su braća i sestre iz druge porodice, koji veruju svom ocu i zahvalni su mu na lagodnom životu. Međutim, sve će se iskomplikovati  kada se između dve neprijateljske strane rodi čista i iskrena ljubav.

Glavni glumci su Bensu Soral i Akin Akinozu.

TOP 10: Najbolje turske serija 2023 godine

1.Vodomar (Yali Capkini)

Poznata kod nas i pod nazivom „Ženskaroš iz vile“, turska serija prati priču dvoje mladih ljudi koji će stupiti u brak dogovoren između njihovih porodica. Niko od njih nije srećan zbog te odluke, jer su oboje imali ljubavne priče koje su prekinute tim brakom. Ferit i Sejran svojim humorom, prirodnim izgledom, neprocenjivim talentom čine ovu seriju neponovljivim iskustvom. Plus, njihove familije i njihove priče, koje su ujedno veoma teške, ispričane su na jedan način u kojem se stalno vaga šta je moralno, a šta ne. Feritov deda, glava porodice, daje sve od sebe da svoje ukućane veže za kodeks časti i morala, ali u tome baš i ne uspeva. Ova turska serija je fantastičan spoj modernog i tradicionalnog, pa je valjda zbog toga i svega gore navedenog, oborila bukvalno sve rekorde gledanosti jedne serije ove godine. Više o ovoj seriji možete pročitati OVDE.

Neki od glavnih likova u seriji tumače: Mert Ramazan Demir, Afra Saracoglu, Cetin Tekindor, Serif Seze i drugi.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *