Zašto smo zavoleli seriju Vodomar?

Podeli

Serija Vodomar (Yalı Çapkını) ili kako su je naši preveli  Ženskaroš iz vile ili Zlatni dječko je bez imalo sumnje najgledanija turska serija 2022. godine. Mnogi se već „klade“ da će pomenuta serija svoju popularnost tek dobiti u 2023. godini.

Iz epizode u epizodu ova serija ruši sve rekorde, a glavni glumci Afre Saracoglu ( tumači lik Sejran) i Mert Ramazan Demir (tumači lik Ferita) su postali omiljeni par sa malih ekrana.

vodomar 
ženskaroš iz vile
zlatan dječko
yali capkini

Već u prvih pet minuta gledanja ove serije shvatićete zašto ruši rekorde gledanosti. Naime, u seriju je u svakom pogledu uloženo: od njene priče, do režije, scenografije, muzike, glume… Obična sapunica, tako više nije samo obična sapunica, već postaje priča koja osvaja sve kraj malih ekrana.

Radnja serije Vodomar ( Ženskaroš iz vile)

Serija je spoj modernog i tradicionalnog i većina radnje se odvija u Istanbulu. Prati priču Sejran i Ferita, koji stupaju u brak po želji svojih porodica.

Halis Aga, koga tumači Cetin Tekindor, je poznati draguljar u Istanbulu. Ima ogromnu porodicu na koju je ponosan. Njegov unuk Ferit mu svojim raskalošnim životom zadaje muke i on rešava da stane na put tome, tako što će ga oženiti i to devojkom iz svog rodnog mesta Gazijantepa. Ferit je rešio da se neće svađati sa porodicom i da će ispuniti dedi želju, ali samo na papiru, a da će u tajnosti nastaviti svoj život tamo gde je stao – sa svojom devojkom Pelin.

Zajedno sa ocem, majkom i strinom, Ferit odlazi u rodno mesto svog dede, ne bi li zaprosio devojku koju mu je familija izabrala – Sunu (Beril Pozam). Međutim, Ferit će na ulici slučajno upoznati Suninu sestru Sejran sa kojom istog momenta kreće svađa ne znajući da mu je to buduća familija. Sejran je toliko iznervirana njegovim prisustvom da mu govori kako ne želi više ikada da ga vidi. Ali kada Ferit tokom prosidbe sazna da je Sejran Sunina sestra, tražiće od porodice da isprose njenu ruku, a ne kako nalaže tradicija, ruku starije ćerke zbog koje su i došli.

Tako počinje turbulentna priča puna svađa, razumevanja, ljubavi i očaja. Suna, kao starija sestra, koju je budući mladoženja zamenio mlađom, odmah je glavna tema tračeva u gradu. Sejran, koja je u vezi sa Jusufom, je očajna dešavanjima i nikako ne želi brak, ona hoće samo da studira. Ferit stupa u brak samo na papiru dok planira da nastavi svoj raskalašni život u tajnosti…

Serija je puna dinamike, u kojoj se stalno prepliću romantično humoristički dijalozi, ali i svađe. Odličan spoj toplog i hladnog.

Vodomar ima mnoštvo sporednih likova, čije priče takođe drže pažnju gledalaca. Priča Feritovog brata Fauta se znatno menja dolaskom nove snaje u kuću, ali ne samo njegova…

Ono što ne može da promakne oku onima koji su gledali seriju Downton Abby jeste da na momente (pre svega po organizovanju posluge) ove dve serije imaju sličnost.

Zašto su Ferit i Sejran omiljeni par malih ekrana?

Dva lika koja uistinu prate svoje godine i po ponašanju, oblačenju i izgledu. Sejran ima oko 19 godina, a Ferit oko 24, i tako su i prikazani.

Glumci su prirodno lepi i vlada neverovatna hemija između njih. Njihovo ponašanje koje je u nekim momentima zrelo, a u nekim nezrelo, je prava slika njihovih generacija, pa shodno tome mnogi mogu da se identifikuju sa njima.

Zanimljivo je da i posle izgovorenih veoma teških reči, njih dvoje nađu put da jedno drugom to oproste i krenu dalje. Ono što mnogi vole kod ovog para je pre svega njihovo prijateljstvo i emocije koje se spontano razvijaju.

Glumci serije Ženskaroš iz vile

Afra Saracoglu

Ova zelenooka glumica tumači lik Sejran. Visoka je 170 cm i dete je razvedenih roditelja. Odrasla je sa majkom i kaže da je njihova zajednička borba naučila da bude jača i odlučnija. Rođena je 02.12.1997. u Balikesiru, a školovala se Univerzitetu Eskisehir Anadolu. Poznata je još po ulogama u serijama Faziletine kćeri i Sestre.

Mert Ramazan Demir

Mert, koji tumači lik Ferita, rođen je 1998. u Istanbulu kao peto dete (ima četvoricu starije braće) domaćice i trgovca. U svet glume otisnuo se zahvaljujući jednom od braće. Završio je Dialog Anlatim Iletisim ve Michelle Danner Acting Studio. Više o Mertu Ramazanu Demiru pronađite pritiskom OVDE.

Ostali glumci

Cetin Tekindor, Gulcin Santircioglu, Emrea Altuga i Gozde Kansu, samo su neki zbog kojih serija Vodomar ruši sve rekorde gledanosti. Seriju potpisuje OGM Pictures. Serija se prikazuje svakog petka na turskoj TV Star.

Interesante činjenice o seriji Yali Capkini

  • Vlasnik vile, koja je iznajmljena za vilu imućne draguljarske porodice u Istanbulu u pomenutoj seriji, će sav prihod darivati za decu sa invaliditetom
  • Vodomar je vrsta ptice
  • Engleski nazivi za seriju su Golden Boy i The Kingfisher
  • Serija Vodomar je uspela da se nađe na visokom 6. mestu najgledanijih serija sveta (na prvom mestu je Netflix-ovo čudo Wednesday, drugo mesto Stranger Things…)

Možda vas zanima;: Vodomar – da li će biti druga sezona?

Gde gledati seriju Vodomar online?

Pritiskom na dugme OVDE možete gledati seriju Ženskaroš iz vile online.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *