TOP 5: Najbolji i najgori filmovi 2022.

Podeli

Neki filmovi 2022. su nas ostavili bez daha, dok su drugi bili gubljenje vremena. Neke ćemo pamtiti za ceo život, a neke nećemo više hteti ni na pet minuta da pogledamo. Zato danas da vama delimo dve liste, TOP 5 najboljih i najgorih film ova ove godine.

filmovi 2022
pixabay

TOP 5: Najgledaniji filmovi 2022.

Krećemo od petog mesta koje je pripalo biografskom filmu Elvis u kojem glavne uloge tumače Austin Butler i Tom Hanks. Svaka filmska adaptacija priče o Kralju rokenrola je privlačila gledaoce širom sveta, pa tako je i ovaj put.

Jedno polje iznad filma o Elvisu Prisliju je film Doctor Strange in the Multiveres of Madness. Mervel nas je i ovoga puta iznenadio odličnim spojem fantastike, bajke i priče koje ostaju za sva vremena.

Visoko treće mesto je zauzeo film o super heroju Betmenu. Junak koji se kreće noću u Gotham sitiju je uvek držao pažnju gledalaca, pa tako je  i ovaj put.

Drugo mesto je, verovali ili ne kung-fu film Everything everywhere all at once. Tera nas da razmišljamo o životu uopšte, da li je smisao u malim stvarima, da li nekad preterujemo sa stresom, da li je logično nelogično i obrnuto?

Apsolutno prvo mesto pripada Top Gun: Maverick filmu u kome, baš kao i pre mnogo godina, glavnu ulogu tumači Tom Kruz. Da li je pomenuti film oborio gledanost zbog nostalgije ili svog kvaliteta, starijim generacijama ostavljamo da sami procene, mlađi su rekli svoje – ovo je najgledaniji film 2022. godine.

TOP 5 najgorih filmova 2022.

Pred vama je lista koju su sastavili kritičari uglednog časopisa „Variety„.

Najgori filmovi 2022. su:

  1. Amsterdam
  2. Minions: The Rise of Gru
  3. Bones and All
  4. Firestarter
  5. Three Thousand Years of Longing

Da li se slažete sa navedenim listama ili pak mislite da ni najbolji kritičari ne rade svoj posao kako treba? Ako je ovo drugo, koja je vaša idealna lista za TOP 5 najboljih i najgorih filmova 2022. godine?


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *