Turska serija Krojač (Terzi) – sve što treba da znate

Podeli

Turska serija Krojač (Terzi) je nova serija na Netflixu koja je bukvalno zaludela svet. Sa prikazivanjem je počela 2. maja 2023. i od tada je porušila sve znane rekorde. Drama puna misterije i upečatljivih scena zbog kojih ćete zavoleti ovu seriju.

Turska serija Krojač (Terzi) – sve što treba da znate?

Zanimljivo je da je turska serija Krojač, odnosno Terzi, inspirisana pričom iz stvarnog života. Režiju je potpisao Džem Karci, a scenario Rana Mamatlioglu i Bekir Baran Sitki. Producent serije je Onur Guvenatam, a produkcijska kuća iza koje stoji ovaj projekat je OGM Pictures. Muziku za seriju je pravio Firat Iukselir.

Kako je serija pravljena za striming platformu Netflix, ima ukupno 7 epizoda u prvoj sezoni i svaka traje oko 40-50 minuta.

Radnja turske serije Krojač

Turska serija Krojač prati priču dva najbolja druga Pejama i Dimitrija. Oni su drugari od davnina i njihove dobrostojeće porodice se znaju.

Pejam koji vrednosti vidi u prošlim vremenima pa sebe naziva Krojačem, po zanatu koji je učio u porodici, a ne dizajnerom. Dimitri je drugar koji voli da je u centru pažnje. Jedan je VIP ličnost zbog svog posla, drugi je isto, ali zbog svoje familije. Iako su najbolji drugari obojica imaju svoje tajne.

Naime, Pejam, ima umno bolesnog oca, o kojem posle dedine smrti mora da se brine. Dok je bio mlađi stideo se što mu je otac takav, a majku nikad nije upoznao. Odgajili su ga baba i deda.

S druge strane tu je Dimitri,  mladoženja. Njegov najbolji drug mu pravi odelo za svadbu, iako još nije upoznao nevestu svog druga – Esvet. Navodno, Esvet nikada nije u Istanbulu kada je tu Pejam. Baš kao što Pejam krije bolesnog oca, tako i Dimitri krije pre svega svoj prljavi karakter, a onda i mračnu tajnu.

Jedan od problema nastaje, kada Dimitrijeva majka upita Pejama da pored odela za njenog sina napravi korekcije i na venčanici, ali pošto tradicija nalaže da niko od muškaraca ne sme videti ženu u venčanici pre svadbe, on to mora uraditi sa povezom preko očiju.

Pre navedenog čina Dimitri je upozorio Esvet kako da se ponaša, međutim klupko će krenuti da se razmotava, jer ista ta Esvet se prijavila za posao kod Pejama kao negovateljica umnobolesnih osoba i to ne sa svojim imenom već kao Firuze.

Da li će Pejam saznati mračnu stranu svog prijatelja Dimitrija? Da li će Dimitri razotkriti Pejamovog bolesnog oca? Zašto se Esvet predstavlja kao Firuze? Sve to, kao i druge misterije saznaćete gledanjem ove serije koja nikog, baš nikog, nikog nije ostavila ravnodušnim.

Glumci turske serije Krojač?

Glavnog lika Pejama oživeo je Čagataj Ulusoj, poznat iz serija Zvala se Feriha i Insajder.  Salih Bademdži glumi Dimitrija. On nam je poznat po ulogama iz serija Iznajmljena ljubav, Lažov, Klub i mnogih drugih.

Lik Dimitrijeve neveste i Pejamove negovateljice je oživela Šifanur Gul. Pored njih u seriji igraju i druga poznata imena kao što su: Olgun Šimšek, Ece Sukan, Lila Gurmen, Vedat Erincin, Dželile Tojon, Engin Šenkan i Evrim Alasja.

Koje rekorde je oborila turska serija Krojač?

Serija Krojač po zvaničnim Netflixovim podacima od svog prikazivanja (2.maja 2023.), pa do danas (12.maja 2023), ima nešto više od 26 miliiona sati gledanja, što je čini najgledanijom serijom koja nije na engleskom jeziku, a nalazi se na platformi Netflix. Serija Terzi, odnosno Krojač, je u navedenom periodu bila među TOP 10 Netflixovih na listama u čak 62 zemlje.

Takođe, zauzela je visoko 6. mesto među najgledanijim na svetu na pomenutoj platformi. Prema tome, serija Krojač je najbolje ikada plasirana turska serija na striming kompaniji Netflix.  

Druga sezona turske serije Krojač

Prikazivanje druge sezone tursk serije Krojač zakazano je za 28. jul 2023. godine.

Pažnja će biti posvećena majci glavnog junaka Pejama, gospođi Kiraz. Nju će oživeti poznata glumica Evrim Alasja, koju trenutno gledamo u seriji Šerbet od brusnice.

Gde možete gledati seriju Krojač

Serija Krojač je dostupna na striming platformi Netflix, ali možete je gledati i na nekom od poznatih sajtova za gledanje turskih serija.

Da li će biti treća sezone serije Krojač?


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *