Zašto se serija Iznajmljena ljubav još uvek gleda?

Podeli

Turska televizijska serija Iznajmljena ljubav, poznata i kao Zaljubljeni neženja, sa originalnim nazivom Kiralık Aşk, osvojila je srca gledalaca širom sveta. Ova serija je svojom pričom, šarmantnim likovima i neodoljivim humorom postala planetarni fenomen.

Iznajmljena ljubav
Zvanični vizual serije Iznajmljena ljubav

Emitovana na turskom Star TV-u od 2015. do 2017. godine, Iznajmljena ljubav je pronašla put do različitih kultura i osvojila brojne gledaoce. Iako je serija originalno trebalo da ima jednu sezonu, zbog ogromnog uspeha produžena je i na drugu sezonu, dostigavši ukupno 69 epizoda.

U ulozi glavnih junaka Iznajmljene ljubavi, sjajno su se snašli Arduč Bariš i Elčin Sangu. Arduč Bariš je oživeo lik Omera Iplikčija, dizajnera sa reputacijom turskog zavodnika, dok je crvenokosa lepotica Elčin Sangu igrala ulogu Defne, mlade žene iz srednje klase.

Koliko je serija i danas popularna najbolje pokazuje činjenica da je turski TV Star ovo leto rešio da reprizira Iznajmljenu ljubav, a ne da se upusti u novi projekat. Inače, na istoj televiziji je tokom takozvane zimske sezone serija Vodomar doživela ogroman uspeh.

Radnja serije Iznajmljena ljubav

Radnja serije prati Defne, koja je suočena sa dugom svog brata, i Omera, uspešnog biznismena koji je nesklon ozbiljnoj vezi.

Omerov deda, sa kojim on inače ne govori, smatra da je vreme da se smiri i rešava da ga oženi. Na scenu stupa Neriman, Omerova strina, koja unajmljuje Defne da ga osvoji i dovede do matičara. Međutim, ono što počinje kao plan sa skrivenom namerom, brzo se pretvara u iskrenu i čistu ljubav između ove dvoje mladih, pametnih i privlačnih ljudi.

Serija prati unutrašnju borbu glavne junakinje i muku oko toga kako da ispriča Omeru, poštenom i časnom čoveku, istinu o svom ulasku u njegov život i da mu pokaže da ga zaista iskreno voli.

Zašto se i danas rado gleda Iznajmljena ljubav?

Iznajmljena ljubav nije samo još jedna turska serija, jer je, slobodno se može reći, postala pravi planetarni fenomen. Osvojila je gledaoce ne samo u Turskoj, već i širom sveta, uključujući zemlje kao što su Italija, Španija, bivša Jugoslavija, Brazil i Liban. Gledaoci su opčinjeno pratili ovaj par kroz dve godine, postajući deo njihove priče.

Serija ima mnoge privlačne elemente koji je čine neodoljivom:

 • Zavodljivi likovi: Od glavnih junaka do sporednih likova, svi su šarmantni i svaki od njih ima svoju intrigantnu priču. Sve to doprinosi bogatstvu serije i omogućava gledaocima da se vežu za različite karaktere.
 • Osvežavajuća tematika: Iznajmljena ljubav se ističe među turskim serijama jer se fokusira na ljubavi i humor, izbegavajući teže teme kao što su zločini ili mračni aspekti života. Čak su i negativni likovi prikazani na pozitivan način, kao i negativne radnje.
 • Humor i osmeh: Serija je prepuna duhovitih trenutaka koji će vam izmamiti osmeh na lice tokom svake epizode.
 • Vizuelna raskoš: Iznajmljena ljubav je prelepo snimljena, sa očaravajućim pejzažima i šarenim estetskim pristupom, koji savršeno odražava romantični ton serije.

Zanimljivosti o seriji Iznajmljena ljubav

 • Elčin je prvo odbila scenario za Iznajmljenu ljubav i to je ponovila još nekoliko puta pre nego što je prihvatila glavnu ulogu. Naime, ona je želela da se odmori neko vreme, a ova uloga je predstavljala i novi izazov za nju, budući da pre toga nikada nije glumila u takvoj seriji protkanoj humorom.
 • Drama je proglašena za najbolju romantičnu komediju 2016. godine, dok su njeni protagonisti nagrađeni kao najbolji glumački par 2015. godine.
 • Jedan od najharizmatičnijih i najzabavnijih likova u seriji bio je Koraj Sargın, kojeg je izvanredno odigrao Onur Bujuktopdžu, toliko uverljivo da su mnogi pomislili da je glumac zaista homoseksualac.
 • Malo je poznato da je Elčin operisala oči na kraju prve sezone, pa se upravo zbog toga u nekim serijama manje pojavljuje i uvek sa crnim naočarima.
 • Ajberk Atilla, glumac koji je igrao majstora Sadri Ustua, nije mogao završiti snimanje jer je patio od raka. Bolesti koja mu je odnela život samo dan nakon što je emitovana poslednja epizoda serije.
 • Zahvaljujući odličnoj hemiji između glavnog para, nakon završetka Iznajmljene ljubavi, Elčin Sangu i Bariš Arduč su angažovani da glume u filmu Vreme sreće. Na taj način su obradovali ogromnu publiku omogućavajući im da ih ponovo vide zajedno na velikom platnu.
 • Bariš je doživeo toliku popularnost da su devojčice, koje su pohađale istu školu osnovnu kao poznati glumac, bukvalno ljubile klupu u kojoj je popularni glumac sedeo tokom školovanja.

Iznajmljena ljubav je mnogo više od obične romantične serije. Ona je priča o čistoj i iskrenoj ljubavi koja se razvija u okruženju punom humora, osvežavajuće pozitivnih likova i neodoljive hemije između glavnih junaka. Ako tražite seriju koja će vas osvojiti svojom lepotom, humorom i toplinom, definitivno bi trebalo da date priliku Iznajmljenoj ljubavi.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *