Zejnep – Moj dom, moja sudbina

Podeli

Turska serija Zejnep ili Moj dom, moja sudbina je napravljena po istinitoj priči. U ovoj seriji više nego i u jednoj drugoj prikazana je moderna i tradicionalna istanbulska porodica. Način na koji vaspitanje utiče na odrastanje u jednom od najvećih gradova sveta, kao i sudar svetova tradicionalnog i modernog.

Zejnep – Moj dom, moja sudbina: Sve što treba da znate

turska serija

ZejnepMoj dom, moja sudbina

Radnja serije Moj dom

Zejnep je rođena u siromašnoj porodici kojoj se pruža malo prilika za srećan život. Njen otac je alkoholičar, a majka požrtvovana žena koja je tradicionalno odgajana. Brat joj umire zbog nedostatka medicinskog lečenja.

Život Zejnep, glavnog lika u seriji Moj dom, moja sudbina, će se promenuti iz korene kada porodica koja zapošljava njenu majku kao čistačicu, ponudi da usvoji Zejnep. U nadi da će tako svojoj ćerki pružiti bolji život, ali i zbog primljene novčane pomoći, roditelji prihvataju ponudu. Zejnep će u novoj porodici naučiti da bude voljena i okružena lepim stvarima. Međutim, osećaj nepripadanja je nikada neće napustiti.

Siromašna i nevina Zejnep pretvara se u pametnu, obrazovanu i lepu mladu ženu, verenu za mladića koji je iz ugledne istambulske porodice. Međutim, ova bajka će prestati kada se u njen život vrati njena majka po rođenju, koja želi da nadoknadi propušteno i ne smatra moderne vrednosti valjanim, već hoće za svoju ćerku život ispunjen tradicionalnim životom srednjeg staleža u Turskoj, gde je glava porodice uvek muško, a svekrva se poštuje kao rođena majka.

Zejnep na nagovor majke, ali i zbog sećanja na brata, prihvata brak sa nekadašnjim bratovim drugarem Mehdijem koji živi sa majkom i sestrama, vlasnik je auto radionice u naselju i poznat je kao pravedan mladić.

Međutim, razlika u razmišljanju zbog različitog načina vaspitanja ovaj par će stavljati više puta na iskušenje.

Da li muškarac iz srednjeg staleža u Turskoj, može da prihvati da ima ženu koja je poslovno uspešnija od njega? Da li žena koja je odgajana da samostalno misli, može da prihvati da za izlazak iz kuće mora da traži dozvolu? Da li dva različita sveta mogu da uspeju i koji od tih svetova je ispravniji?

Glumci serije Moj dom, moja sudbina

Demet Ozdemir, Ibrahim Čelikkol, Engin Ozturk, Zuhal Gencer, Senan Kara, Fatih Kojunoglu, Zejnep Kumural, Naz Goktan i mnogi drugi.

Glavni likovi serije Moj dom

Zejnep

Mlada devojka koja vodi tešku unutrašnju borbu u vezi sa time gde pripada. Da li modernom ili tradicionalnom društvu?

Zejnep je ponosna na svoje  obrazovanje i u poslovnom svetu lako napreduje svojim trudom i radom. Sa druge strane u ličnom životu, rascepljena joj je duša na dve majke, ne zna gde pripada i kako treba da se ponaša – kao ćerka koja je vaspitavana tradicionalno ili moderno.

Ona je spremna da prihvati Mehdia sa svim manama, ali pod uslovom da poštuje neke granice koje su za nju nepromostive, a tiču se njenog obrazovanja.

Zejnep tumači Demeta Ozdemiri.

Mehdi

Momak koji je rano ostao bez oca. Odrastao je uz majku i sestre, koje su mu pružile svu ljubav ovog sveta. Odgajan je tradicionalno. Pošten je i pravedan.

Kada u njegov život ušeta Zejnep daće sve od sebe da zbog nje pomeri neke svoje granice vaspitanja. Međutim, nekada volja nije dovoljna, jer te sredina povuče da uradiš suprotno.

Po čemu se ova serija razlikuje od drugih:

  • Serija je slična mnogima po radnji, a opet toliko različita. Glavni akteri u brak ulaze po željama svojih majki, znajući apsolutno razliku između njihovog načina shvatanja života
  • Glavnim likovima se ne opraštaju sve greške i nema srećnog kraja za sve
  • Ljudska unutrašnja bol i strepnja se osećaju kroz skoro celu seriju. Svaki lik ima nešto tragično zbog čega strepi
  • Ljubav nije uvek jača od svega i ne pravi od svih bolje ljude

Koliko ima epizoda serija Zejnap?

Moj dom, moja sudbina ima 43 epizode. Ukoliko želite da gledate prvu epizodu ove serije sa prevodom, ali i ostale 42 epizode, možete ih pronaći OVDE.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *