9 saveta za privlačenje novca

Podeli

U novije vreme sve je više motivacionih govornika koji upućuju ljude u to kako privući novac i kako funkcioniše privlačenje novca za kratko vreme. Oni lakoverni odmah poveruju, ali ima i onih koji razmišljaju malo dublje o svemu tome, te vremenom i razumeju suštinu.

9 saveta za privlačenje novca

Za nekoga je bogatstvo isključivo materijalno, dok je za nekoga bogatstvo oličeno u zdravlju, sreći i zadovoljstvu životom. I u pravu su i jedni i drugi, svako iz svoje perspektive.

Saznajte i kako uštedeti novac na najlakši način?

Ipak, da biste bili bogati u materijalnom smislu, neće biti dovoljno samo privlačenje novca u mislima, već i da se potrudite da ga zaradite. Ali i da promenite negativna uverenja o novcu, koja su mnogima od nas u naranijem detinjstvu usadili roditelji.

1. Poštujte energiju novca

Da bi neko mogao da počne da zarađuje onoliko novca, koliko mu je potrebno, mora da bude svestan svojih kvaliteta i da poradi na tome da unovči svoje znanje i svoj rad. Energiija novca neprekidno teče i neophodno je poštovati je, što je vrlo važno za privlačenje novca.

2. Gomilanje novca nije dobro

Suprotno uobičajenom mišljenju da novac treba čuvati, ukoliko zaista želite da budete bogati u finansijskom smislu, moraćete najpre da promenite uverenja koja imate o novcu. Jedno od njih jeste i da novac treba čuvati, a ne trošiti. Međutim, istina je zapravo potpuno drugačija, novac se mora kretati, da bi nam dolazio u život, što utiče i na privlačenje novca.

Sve to naravno ne znači da ga treba bespotrebno trošiti.

3. Boja novčanika je važna

Koliko god da verujete ili ne u teoriju o bojama, uvek je možete isprobati i sami se uveriti. Najbolji primer je novčanik jarno crvene boje, iz koga će vam novac, uslovno rečeno isparavati, budući da je crvena u ovom slučaju okarakterisana kao boja koja sagoreva, pa je tako i privlačenje novca blokirano. Uvek je bolje odabrati čak i novčanik crne boje, nego crvene, mada su najbolja opcija za zadržavanje novca novčanik u zelenoj ili plavoj boji.

4. Razmišljajte o novcu na pozitivan način

Iako se ne može reći da je moguće privlačenje novca mislima, nema spora da naše mišljenje o novcu i te kako ima uticaja na to da li ga imamo dovoljno ili ne. Ukoliko se neprekidno žalite na manjak novca, a istovremeno ne pokušavate ništa da učinite da takvu situaciju promenite, prilično je izvesno da će vam novac sve više nedostajati.

Isto tako, ako sa zavišću gledate na ljude koji su bogati u materijalnom smislu i smatrate ih „lopovima“ ili „prevarantima“, sasvim je jasno kakvo je mišljenje o ljudima koji imaju dovoljno novca, pa je sva prilika da vi nećete doći u njihovu poziciju, prosto zato što je smatrate lošom, svesno ili nesvesno.

5. Budite zahvalni

Sigurno ste ovo čuli puno puta od brojnih motivacionih govornika, ali to je jeste istina. Moć zahvalnosti je neverovatno jaka. Čak i za neke sitnice, koje vama deluju možda beznačajne, zahvalite se.

6. Poštujte starinska pravila

Možda to zvuči čudno u današnje vreme, ali naši preci su i te kako bili svesni mnogo čega po pitanju toga kako funkcioniše privlačenje novca. Pored toga što su se trudili da najveću novčanicu čuvaju u kući tokom cele godine, kako bi se novac množio, praktikovali su i da novac koji zarade ne troše odmah. Tačnije, vodilo se računa o tome da novopridošli novac prenoći kod kuće, slikovito rečeno. Verovalo se da upravo takve sitnice donose berićet u dom.

7. Ređati ili neređati novac?

Oprečna su mišljenja o tome da li u novčaniku treba da budu uredno složene novčanice po apoenima i na koji način (da li najkrupnije treba da budu najbliže vlasniku ili najdalje) ili o tome ne treba voditi računa, te kako to utiče na privlačenje novca. Prilično je izvesno, ipak, da je najbolja opcija da svako prema sopstvenom nahođenju ređa novčanice u novčanik, jer to baš i nema nekog naročitog uticaja na berićet ili manjak novca.

8. Vodite računa o urednosti

Kakve veze sad to ima sa privlačenjem novca, pitaće se mnogi. Međutim, kada se pominje urednost u ovom kontekstu, najpre se misli na urednost životnog prostora, jer je to vrlo bitno za nesmetani tok energije. A onda se opet vraćamo na to da je i novac energija, koja ne bi trebalo da bude blokirana.

9. Pazite šta držite u novčaniku

Svi smo, u manjoj ili većoj meri skloni da u novčanik stavimo neki neplaćeni račun ili da ga ostavimo praznog. Međutim, upravo je to ono što ne bi trebalo raditi, ukoliko želimo da privlačenje novca funkcioniše.

Naime, postoji verovanje da novčanik nikada ne bi trebalo da bude prazan, prosto zato što će takav uvek i biti. Zato i jeste prisutan običaj da kada nekome poklanjate novčanik, uvek ubacite u njega makar jednu kovanicu ili papirnu novčanicu.

Ako, pak u novčaniku imate običaj da držite neplaćene račune, valjalo bi da prestanete sa time, jer tako samo privlačite odliv novca, a nikako njegov priliv.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *