9 trikova za lakši život

Podeli

Da li vam se ikada desilo da otkrijete pravi način da nešto uradite, nasuprot onome kako ste to radili celog života? Ili ste možda pronašli neki koristan savet koji vam je olakšao ili ubrzao neki zadatak? Ne može se osporiti da je to je čaroban osećaj koji vam ukazuje na to da uvek postoje inteligentniji i efikasniji načini da se stvari obave.

9 trikova za lakš život
Pixabay – Shad0wfall

Saveti koje možete pročitati u nastavku teksta nemaju samo za cilj da vam olakšaju rutinu, već da vam pomognu da rutinske svakodnevne zadatke pretvorite u niz zanimljivih izazova i rešenja. Osetićete se kao čarobnjak svakodnevnih zadataka, obdaren tajnim znanjem koje pretvara obične, naporne zadatke u prilike za male trikove koji čine veliku razliku.

Ponekad, male promene mogu imati veliki uticaj.

Da li ste znali da možete ceđenje limuna učiniti gotovo bespotrebnim? Ili da možete osigurati da nikada više ne zaboravite da zaključate vrata na jednostavan, ali efikasan način?

1. Gumica za brisanje za čišćenje ekrana telefona

Ekran pametnog telefona može postati prilično prljav tokom dana, a možete ga očistiti na vrlo jednostavan i brz način ako koristite običnu gumicu za brisanje. Na taj način ćete ukloniti otiske prstiju i mrlje sa ekrana.

2. Lako uklonite zagorelu hranu sa tiganja

Ako ste ostavili tiganj na vatri predugo i zagoreo je, evo saveta: izmrvite ljuske jajeta i dodajte ih u tiganj. Pomešajte ih sa malo sapunice za odličan i abrazivan čistač za one teško čistive tiganje i šerpe.

3. Prazne rolne toalet papira nisu za bacanje

Njih možete iskoristiti da organizujete kutiju sa kablovima. Većina domaćinstava ima kutiju punu „možda će mi jednom zatrebati“ kablova. Sledeći put kada potrošite toalet papir, iskoristite preostalu rolnu da organizujete svoju kutiju sa kablovima!

4. Zaštita od krađe na plaži

Kada idete na plažu, ne želite da vam dan pokvari lopov. Ali kako se uveriti da vam neće ukrasti stvari dok uživate u kupanju?

Vrlo je jednostavno. Uzmite praznu bočicu od kreme za sunčanje, očistite je i napunite svojim dragocenostima. Potencijalni lopovi neće znati gde da traže.

5. Ideja za zaključavanje vrata

Mnogi od nas se često susreću sa ovim problemom, pa počnu da se preslišavaju da li su zaista zaključali ulazna vrata ili ne.

I zato radite nešto čudno pre nego što zaključate vrata da biste zapamtili da ste to uradili! Možete, na primer, uraditi sklek ili se okrenuti u mestu. Kada se pitate da li ste zaključali vrata, setićete se tog čina koji ste uradili pre toga i znati da jeste.

6. Koristite jezičak na limenci da fiksirate slamku

Da li ste ikada pokušali da pijete iz limenke koristeći slamku? Gasovi u piću uzrokuju da se slamka izdiže i ispadne kada je ne držite rukom.

Postoji veoma jednostavno rešenje za to: samo provucite slamku kroz rupu na jezičku na vrhu limenke. Savršeno će se uklopiti i slamka će ostati na mestu.

7. Koristite akcenat u vašoj lozinki

I možete biti sigurni da je niko nikada neće pogoditi! Kada ljudi pronađu vaš telefon i pokušaju da pogode lozinku, verovatno nikada neće pomisliti da ste napisali na primer Marina kao Mariña.

Ovim jednostavnim trikom, možete učiniti vašu lozinku mnogo težom za pogoditi, a da je i dalje lako zapamtite. Pogledajte svoje trenutne lozinke i vidite da li ih možete poboljšati.

8. Jednostavnije podgrevanje hrane u mikrotalasnoj

Koliko puta ste zagrevali ostatke hrane u mikrotalasnoj, samo da biste otkrili da je usred tanjira vruće, a sa strane hladno? Ili obrnuto? To je zato što niste znali za ovaj štos. Ostavite neki prostor u sredini, praveći oblik krofne na svom tanjiru. Vaša hrana će na taj način se ravnomerno zagrejati.

9. Brzo ohladite piće

Posebno u letnjem periodu ovaj savet je pravi spas. Da li su vam gosti stigli mnogo ranije nego što ste očekivali? Pića još nisu hladna?

Jednostavno uzmite vlažan papirni ubrus, obmotajte ga oko boce i stavite bocu u zamrzivač. Rashladiće se za tren oka. Morate samo paziti da je izvadite na vreme, jer se u protivnom može desiti da se piće zamrzne, pa čak i da se boca razbije.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *