Jedan dan: Klasik novog doba na Netflixu

Podeli

Romantična serija Jedan dan, u originalu One day, stigla je na Netflix platformu. Ova ljubavna priča nateraće vas da se smejete, radujete, iščekujete i plačete.

Jedan dan: Klasik novog doba na Netflixu One day
Zvanični plakat serije

Serija One day, odnosno Jedan dan, rađena je po istoimenom bestseleru Dejvida Nikolsa iz 2009. godine. Mnogi su ovom delu prepoznali klasika novoengleske književnosti. Zbog svega toga uspeh ove serije je bio očekivan.

Nikols, koji je i scenarista ove verzije (pošto je pre bio snimnjen i igrani film), uspeo je da uhvati suštinu svog romana, pretvarajući ga u vizuelnu priču.

Radnja serije Jedan dan – One day

Serija prati živote Eme Morli i Dekstera Mejhjua od njihove diplomske večeri 1988. godine, pa sve do 2024. godine. Ali, nije svaki dan „dan njihovih života“.

Svaka epizoda nas vodi kroz 15. jul svake godine, pružajući nam intimni uvid u njihove uspehe, neuspehe, ljubavi i propuštene šanse.

Jedan dan nije tipična ljubavna priča. Nema slatkog kraja, već nam nudi realističan pogled na to kako vreme, ambicije i životne okolnosti mogu uticati na vezu. Tokom godina, Ema i Dekster imaju različite karijere, prolaze kroz različite veze i lične borbe, a njihov odnos se neprestano menja. Ipak, ono što ih povezuje je neraskidiva nit nade i ljubavi, što ih tera da se uvek vraćaju jedno drugom.

Serija nije samo „kopija“ knjige, već omogućava dublje razumevanje likova i njihove emocije kroz snažunu glumu glavnih aktera. Hemija između glavnih glumaca na ekranu je neverovatna.

Serija Jedan dan, odnosno One day, probudiće u vama sva osećanja – radost, tugu, ljubav, zavist… Plakaćete i smejaćete se, razumećete glavne likove, ali ćete ih i kuditi. I jedno je sigurno: ova serija nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Pogledajte zvanični trejler serije One day – Jedan dan:

Ko glumi u seriji One day?

Lik Eme oživela je neverovatno simpatična Ambika Mod, dok je Deksterov šarm na ekrane ovaj put preneo Leo Vudal. Pored njih tu su Elenora Tomlison, Džoni Veldon, Amber Grapi i još mnogi drugi. Sve u svemu sjajna ekipa glumaca, koja je jedan roman u potpunosti oživela na najbolji mogući način.

Film Jedan dan iz 2011. – razlike sa serijom

Autor romana je bio scenarista i filma Jedan dan koji je premijerno prikazan 2011. godine. U filmskoj adaptaciji glavne uloge su oživeli En Hatavej i Džim Stjuart. Iako je dobio mešovite kritike, film je i dalje popularan među ljubiteljima romantičnih drama.

Filmska verzija ima drugačiji pristup od serije, fokusirajući se na druge tačke iz Emininog i Deksterovog života.

Pogledajte trejler za film Jedan dan:


Međutim, i film i serija dele istu emocionalnu dubinu i istražuju istu bit ljubavi – da je dinamična, nepredvidljiva i često puna izazova.

Da li će vam više prijati filmska ili serijska verzija, zavisi od vašeg ličnog ukusa i afiniteta. Ali, bez obzira na format koji izaberete da gledate, sigurno je da će vas Jedan dan ostaviti da razmišljate o ljubavi, životu i prolaznosti vremena.

Gde da gledam online sa prevodom Jedan dan?

Romantična serija Jedan dan, odnosno One day, je dostupna za gledanje na striming platformi Netflix.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *