Šta znači sanjati trudnoću?

Podeli

Kao i mnogi drugi snovi, tako i ovaj vrlo često može ukazivati na to u kakvom emotivnom stanju se nalazi osoba koja sanja svoju ili tuđu trudnoću.

Šta znači sanjati trudnoću
Pixabay: fotodigitalmunioz

U zavisnosti od toga koji su aspekti ovakvog sna, sanjati trudnoću može ukazivati i na radosne trenutke koji slede, ali i na strah od promena.

U snovima, trudnoća se vrlo lako može tumačiti kao metafora za stvaranje, ali i rast i razvoj u životu svakog čoveka. U tom smislu može da odražava skrivene želje, strahove i težnju osobe za stvaranjem porodice ili za emotivnim vezivanjem sa nekom osobom.

S obzirom na to da sanjati trudnoću i te kako može da bude kompleksno i duboko simbolično, to je vrlo važno uzeti u obzir i druge aspekte sna. U tom smislu je bitno imati na umu da sanjati trudnoću i bebu znači jedno, dok sanjati trudnoću i pobačaj može značiti nešto sasvim drugo. Isto tako sanjati trudnoću sa bivšim dečkom i ili sanjati trudnicu sa blizancima, može ukazivati na određene događaje koji će uslediti, kao što i sanjati trudnicu da se porodila može biti tumačeno na drugačiji način. Iz tog razloga je važno prilikom pokušaja tumačenja snova o trudnoći i trudnici uzeti u obzir i druge aspekte sna, kao na primer to kako se osoba osećala nakon buđenja.

Šta znači sanjati trudnoću?

Vrlo često sanjati trudnoću nosi duboku simboliku, te može da se odnosi na različite aspekta života pojedinca. U suštini, trudnoća u snovima se tumači najpre sa aspekta rasta određene osobe, odnosno promena koje će uslediti.

Sanjati trudnoću može da bude i poziv za prihvatanje nekih novih izazova, ali i pripremu za različite promene sa kojima će se osoba u stvarnom životu suočiti. U zavisnosti od toga da li je neko sanjao svoju ili tuđu trudnoću, odnosno da li je sanjao da je to trudnoća sa blizancima ili sa bivšim dečkom, te trudnica koja se porodila, odnosno koja je možda imala pobačaj, tumačenja su svakako različita.

Naravno da treba imati na umu i to da sanjati trudnoću definitivno može da bude čak i neprijatno, ali da može da bude i rezultat želje za potomstvom.

Sanjati svoju trudnoću

U većini slučajeva se sanjati trudnoću svoju tumači kao simbol ličnog rasta, odnosno transformacije ili određenih promena sa kojima se osoba susreće na javi. Isto tako sanjati trudnoću može da reflektuje i želju za roditeljstvom, ali i generalno želju za stvaranjem nečega, odnosno odgovornost kako prema sebi, tako isto i prema drugima.

Ovakav san može simbolično da se tumači i kao novi početak ili proces obnove kome će osoba biti izložena u ličnom životu na javi.

Sanjati trudnicu

Najčešće se sanjati trudnicu tumači sa aspekta plodnosti, kao i novih početaka u životu pojedinca. Mahom se san o trudnici tumači kao potencijalna mogućnost da će osoba imati podršku i bliskost sa nekim ljudima u stvarnom životu. Isto tako sanjati trudnicu može da bude podsticaj na razmišljanje o potrebi osobe za podrškom ili zaštitom u stvarnom životu.

Sanjati trudnoću i krvarenje

Vrlo često ovakav san izaziva zabrinutost, ali strah, posebno ako osoba koja sanja već jeste trudna. Međutim, sanjati trudnoću i krvarenje može da ukazuje i na strah od neizvesnosti u stvarnom životu pojedinca.

Uz to, sanjati trudnoću i krvarenje može da bude i simbol unutrašnjih borbi, ali i teškoća sa kojima se osoba na javi susreće, te u tom smislu može ukazivati na potrebu za emocionalnim isceljenjem, odnosno podrškom koja je neophodna osobi u stvarnom životu.

San o trudnoći i krvarenju može ukazivati na potrebu za emocionalnim isceljenjem, stabilizacijom ili traženjem podrške u životu na javi.

Sanjati trudnoću i bebu

Ovakav san se najčešće tumači kao znak da će doći radosni trenuci u realnom životu, te da će osoba okusiti lepotu novoh početka na emotivnom polju.

Sanjati trudnoću i bebu može da ukazuje i na mogućnosti za lični razvoj razvoj, kao i na uspešan stvaralački proces u poslovnoj sferi. Isto tako ovakav san može da bude simbol emotivne bliskosti koju osoba ima sa nekim u stvarnom životu, a koja će biti uzdignuta na viši nivo.

Sanjati trudnoću i pobačaj

Jedan od vrlo neprijatnih snova, posebno ako je osoba koja ga sanja već trudna, zapravo uopšte ne ukazuje ni na šta loše, uzevši u obzir da sanjati trudnoću i pobačaj mahom odražava brigu osobe koja se odnosi na strah od neuspeha u stvarnom životu.

Takođe, ovakav san može simbolično da ukazuje i na unutrašnju borbu sa kojom se pojedinac suočava, te na potrebu da dobije podršku u svom emotivnom ili profesionalnom životu.

Sanjati trudnoću blizanaca

Mahom se ovakav san tumači kao potencijalna mogućnost za saradnju, koja će dovesti do nekih sukoba. U suštini, sanjati trudnoću blizanaca može da ukazuje i na dvostruki nivo odgovornosti, kao i na različite izazove sa kojima će se osoba na javi susresti.

Sem toga, ovakav san podstiče osobu na to da razmisli o potrebi za prilagođavanjem u svom privatnom ili poslovnom životu.

Sanjati trudnoću sa bivšim dečkom

Još jedan od snova koji može biti prilično neprijatan i izazvati čak kompleksne emotivne reakcije jeste i ovaj. Najčešće sanjati trudnoću sa bivšim dečkom odražava nerešene emotivne konflikte, a možda i želju, te strah koji se odnosi na prethodne veze.

Pored toga, sanjati trudnoću sa bivšim dečkom može da ukazuje na to da je došao pravi trenutak da se konačno rasteretite prošlih veza, te da prihvatite promene i otpustite prošlost, a kako biste uspeli da pronađete mir u sadašnjem vremenu.

Sanjati trudnicu da se porodila

Ovakav san obično simbolizuje završetak jednog životnog ciklusa i ukazuje na to da počinje novi. U tom smislu sanjati trudnicu da se porodila ukazuje na proces transformacije, kao i na oslobađanje od prošlosti, te na nove početke koji slede, bilo u emotivnom, bilo u profesionalnom životu.

Isto tako ovakav san može da simbolizuje radost, ali i ispunjenje nakon ne tako prijatnog perioda.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *