Koje osobine ima Strelac?

Podeli

Koje osobine ima Strelac?
Pixabay – KELLEPICS

Element: Vatra

Vladajuća planeta: Jupiter

Kuća kojom vlada: Deveta

22. novembar do 21. decembar

Ličnost osobe rođene u znaku Strelca

Deveti znak zodijaka, Strelac obuhvata period između 22. novembra i 21. decembra. Svi koji su u tom periodu rođeni, zapravo su rođeni u horoskopskom znaku Strelca.

Ovaj vatreni znak je pod dejstvom planete Jupiter. Jedna od osnovnih karakteristika osoba rođenih u znaku Strelca jeste avanturistički duh, a odmah zatim i iskrenost, otvorenost uma i optimizam.

Strelčevi su veliki ljubitelji putovanja i avantura različitih vrsta, a nije im strano ni da upadaju u različite rizične situacije. Izuzetno su nezavisni i teže slobodi.

S obzirom na to da Strelac predstavlja znak koji vlada devetom kućom, a da se ona odnosi na putovanja, obrazovanje i filozofiju, ali i na pravdu i zakone, to se duh jednog Strelca karakteriše kao izuzetno širok i željan znanja, ali i upoznavanja novih kultura i religija. Zato i nije čudno što se Strelac smatra znakom koji nema nikakav problem sa time da govori i razmišlja o duhovnim i filozofskim temama.

Ranije smo pomenuli da je jedna od osnovnih karakteristika ličnosti osobe rođene u znaku Strelca avanturistički duh, a odmah zatim i pozitivan stav prema životu. Baš zato što su otvorenog uma, žena i muškarac Strelac u toku svog života ne prezaju od toga da se nađu u različitim, vrlo zanimljivim situacijama.

Takođe, pripadnici ovog znaka važe za izuzetno društvene, elokventne i duhovite po prirodi. A ono što se smatra manama kada su u pitanju muškarac i žena Strelac jeste visok nivo impulsivnosti, kao i nestrpljivost. Upravo to neretko otežava život mnogim pripadnicima ovog znaka, jer baš zbog toga oni često donose odluke koje nisu baš dobre za njih.

Uglavnom se radi o ljudima koji su skloni čestim promenama raspoloženja, a takođe Strelčevi važe i za prilično nepredvidive ljude.

Karakteristične osobine

Uzevši u obzir da je avanturistički duh prva i osnovna karakteristična osobina za Strelčeve, to je on neretko praćen i entuzijazmom i radoznalošću.

I žena i muškarac Strelac imaju uglavnom pozitivan odnos prema životu, a filozofija i filozofsko, odnosno razmišljanje o duhovnim temama im uopšte nije strano.

Strelac je u komunikaciji direktan, a uglavnom ga ne zanimaju ni tradicija ni neka uobičajena pravila. Muškarac i žena Strelac ne prezaju od toga da jasno i glasno izraze svoje mišljenje, čak i ako to mišljenje nije u skladu sa mišljenjem većine.

Optimizam i pozitivan odnos prema životu je takođe ono što karakteriše ljude rođene u ovom znaku.

Međutim, sama činjenica da su prilično nestrpljivi, neretko dovodi do toga da upadaju u ne baš tako prijatne situacije. Zapravo se često događa da na sebe preuzmu veliki teret nekog rizika, a ponekad ih ta nestrpljivost dovodi i do nepromišljenosti.

Žena i muškarac Strelac u ljubavi i seksu

Kada su u pitanju ljubavni odnosi, i žena i muškarac Strelac važe za vrlo romantične duše, pune strasti, ali ono što je negativno u vezi sa osobama rođenim u ovom znaku jeste sklonost flertovanju. Sve to se dovodi u vezu sa željom za slobodom i avanturom, koje su izuzetno jake kod mnogih Strelčeva. Upravo zato su i muškarac i žena Strelac vrlo često u takozvanim otvorenim odnosima, sve do onog momenta dok ne pronađu pravu osobu, uz koju će imati želju da zasnuju porodicu i smire se.

Strelčevi jasno izražavaju svoje emocije, iskreni su i otvoreni, ali njihov partner ili partnerka moraju prihvatiti ideju o slobodi i nezavisnosti, kojoj i žena i muškarac Strelac teže.

Uglavnom se lako zaljubljuju, a najbolje se osećaju pored partnera koji razume njihovu želju za slobodom i ljubav prema putovanjima i avanturama. ,

I u seksu Strelac teži avanturi, u smislu da voli da eksperimentiše, što očekuje da njegova partnerka ili partner u potpunosti prihvate. Tek ako bude pronašao osobu koja će razumeti njegovu želju za avanturom i u tom segmentu, ali i iskrenost, ljubav prema putovanjima i generalno otvorenost, te težnju ka slobodi, prilično je izvesno da će Strelac upravo uz takvu osobu i da se smiri, te sa njom zasnuje porodicu.

Muškarac i žena Strelac kao prijatelji

Baš zato što se radi o društvenim ljudima, Strelčevi neretko imaju veliki broj prijatelja i poznanika. Samim tim što su u komunikaciji iskreni i maksimalno otvoreni, to doprinosi širokom prijateljskom krugu.

Obično se i žena i muškarac Strelac cene kao prijatelji, a najpre zato što su iskreni i direktni.

Strelac i drugi horoskopski znaci

Poznato je da se vatreni znači među sobom prilično dobro slažu, tako da se i Strelac dobro slaže sa Lavom i Ovnom. Takođe, kao vatreni znak, Strelac se prilično dobro slaže i sa vazdušnim znacima, odnosno sa osobama rođenim u znaku Vodolije, Blizanca i Vage.

Lako se može desiti da postoje određeni problemi u komunikaciji između Strelca i Škorpije i Raka, ali i sa osobama rođenim u znaku Jarca.

Generalno, Strelac se manje-više dobro može složiti sa mnogim znakovima. Ali je zato ipak potrebno razumevanje sa obe strane.

Poznati rođeni u znaku Strelca

Novak Đoković, Brus Li, Mileva Marić, Džejn Ostin, Vuk Jeremić, Slobodan Milošević, Ana Nikolić, Vinston Čerčil, Mark Tven, Džim Morison, Nataša Bekvalac, Dušan Kovačević, Frenk Sinatra, Vudi Alen, Zdravko Čolić, Bred Pit, Milan Kalinić, Volt Dizni


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *