Kad treba da nosimo crveni karmin?

Podeli

Crveni karmin je kozmetički proizvod koji je već dugi niz godina popularan među ženama širom sveta. Ovaj proizvod privlači poglede i naglašava usne, što ga čini nezaobilaznim u svetu šminke.

crveni karmin
Pexels – Kevin Lerich

Crvena nijansa karmina posebno je omiljena, jer je u prošlosti bila povezana sa snagom, moći i privlačnošću, a danas se i dalje smatra jednom od najatraktivnijih boja karmina.

Crveni karmin je klasik

Ovaj kozmetički proizvod ima bogatu i intrigantnu istoriju. Naime, u ranom dvadesetom veku, crveni karmin je bio povezan sa moći i snagom, posebno tokom kampanje za rodnu ravnopravnost. Što se više žena uključivalo u ovaj pokret i isticalo svoju hrabrost, crvena boja je postajala simbol snage.

Zato nije iznenađenje što mnoge žene ne izlaze iz kuće bez crvenog karmina na usnama i u svojoj torbici. Crveni karmin je klasik koji se može nositi uz sve – od neuredne kose i farmerki do haljine i štikli za večernji izlazak. Dakle, ne oklevajte, probajte crveni karmin i doživite njegovu neodoljivu privlačnost.

Različite nijanse crvenog karmina za različite karaktere i izglede žena

Postoji crvena nijansa za svaku ženu, bez obzira na boju njenih očiju ili ten. Neke od nijansi su narandžasto crvena, roze crvena, bordo…

Čisto crvenu bez narandžastih tonova treba da biraju žene sa svetlom kožom, dok bi žene sa srednje tamnom kožom trebalo da preferiraju crvene sa ružičastim ili narandžastim tonovima. Žene sa tamnijom kožom treba da se odluče za tamnije nijanse crvene, poput bordo-crvenih.

Možda će vam biti potrebno da eksperimentišete sa nekoliko nijansi i brendova pre nego što se odlučite za onaj koji vam najbolje odgovara. Možda želite i da slojevito nanesete različite nijanse crvenog karmina kako biste dobili savršenu nijansu.

Jedno je sigurno, sa crvenim karminom na usnama, nikad ne možete da promašite trend.

Crveni karmin vam daje gracioznost i stil

Crvena je klasik, bez sumnje, ali u zavisnosti od prilike, možda ćete morati da izgradite čitav outfit ukoliko želite da nosite baš crveni karmin.

Crvena je upadljiva boja koja, kada se nosi na pravi način, može biti fantastičan izbor. Sa druge strane, može izgledati kičasto ako se ne nosi sa sa dobrim outfitom.

Kada na usne nanesete crveni karmin, vaše samopouzdanje isijava glasno i ponosno

Kao što je rekla američka šminkerka Bobi Broun, „Ništa tako moćno ne govori o samopouzdanju i glamuru kao klasični crveni karmin“.

Nošenje crvenog karmina na usnama pruža ženama isti osećaj samopouzdanja i moći, kao što im je pružao tokom njihove borbe za rodnu i radnu ravnopravnost. Moć crvenog karmina nije izbledela nimalo.

Bio je i još uvek je omiljeni modni dodatak mnogim moćnim ženama, kao što su Merlin Monro, Selena Gomez, Amelia Kluni, Anđelina Džoli, Rijana, Madona…  Ponekad, kad želite da ostavite jak utisak, samo svoje usne premažite crvenim karminom.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *