Kako da ukrasite svoj dom za Novu godinu?

Podeli

U pojedinim zemljama je nepisano pravilo da se već u prvim danima decembra ukrašavaju domovi za predstojeće praznike.

novogodisnja dekoracija

Što se naše zemlje tiče, zbog činjenice da veliki broj porodica kao krsnu slavu obeležavaju Svetog Nikolu, obično je vreme za novogodišnje dekoracije malo pomereno, pa se novogodišnji ukrasi donose iz ostave ili podruma tek u drugoj polovini decembra.

Bilo kako bilo, kad god da ste navikli da kitite kuću za novogodišnje praznike, uvek je dobro otkriti nove ideje. A njih iz godine u godinu ima sve više.

Posebno ukoliko imate mališane, koji će vam pomoći u kićenju jelke, novogodišnji ukrasi od papira ili novogodišnji ukrasi od šišarki, koje možete zajedno pripremiti, učiniće da praznični duh dođe u vaš dom. Dovoljno je samo da pustite mašti na volju i da u društvu sa decom izradite neke od najzanimljivijih dekoracija.

Dekoracije za Novu godinu

Pre nego što počnete da pripremate novogodišnje dekoracije, razmislite o tome na koji način želite ove godine da okitite jelku. U slučaju da već imate dovoljno ukrasa, možda je bolje da ih iskoristite, a da pažnju posvetite ukrašavanja drugih delova životnog prostora. Novogodišnji ukrasi za dvorište su dobra opcija za promenu.

Naravno da je mnogima jednostavnije da kupe već izrađene ukrase. Posebno su interesantni novogodišnji ukrasi irvasi i jeleni, ali i oni koji su posvećeni čuvenom Deki u crvenom kostimu, mada se mora priznati da je mnogo interesantnije dodati lični pečat dekoraciji doma za Novu godinu.

Ako ste ljubitelj ručnog rada i vešti ste u tome, onda se možete igrati zlatnim i srebrnim sprejem ili uz pomoć snega u spreju išarati prozore. Budite sasvim sigurni da ćete na taj način oduševiti vaše mališane.

Ne zaboravite lampice. Možete ih staviti u providnu vazu ili činiju, u koju ste prethodno dodali novogodišnje kugle u određenoj boji. Ma koliko delovalo jednostavno, takav detalj će i te kako upotpuniti celokupan prostor.

novogodisnja dekoracija stolova

Novogodišnja dekoracija stolova

Čak i ako niste posebno raspoloženi za slavlje, ne bi trebalo da izostane dekoracija stolova. Nova godina je vreme kada se porodice okupljaju oko trpeze, ali i prijatelji i rodbina, sve u zavisnosti od toga kako ko slavi najluđu noć. Baš iz tog razloga treba posvetiti pažnju i dekoraciji u tom delu doma.

Najjednostavniji način da vašu trpezu učinite još lepšom jesu platnene trake, kojima ćete stegnuti platnene salvete. A ako niste imali nameru da koristite takve salvete, onda novogodišnje trake u različitim bojama i sa vrlo zanimljivim dekoracijama možete iskoristiti da od njih pripremite mašnice, koje ćete obujmiti oko čaše za svakog gosta, recimo.

Ne zaboravite da na sto dodate i novogodišnji aranžman. Da li će to biti zelenilo, koje ćete oplemeniti kuglama u različitim bojama i ukrasnim trakama ili novogodišnji ukrasi od papira ili novogodišnji ukrasi od šišarki, koje ćete pripremiti sa mališanima, sasvim je svejedno. Za koju god opciju da se odlučite, nećete pogrešiti, jer će sa ljubavlju ukrašena novogodišnja trpeza učiniti da se i vi i vaši ukućani, ali i prijatelji i rodbina, koji će sa vama uživati tokom novogodišnje proslave, osećate prijatno i da sa radošću uđete u novu godinu.

Kako se prave novogodišnji ukrasi?

Možda i niste toliko oduševljeni idejom da vam kuća danima bude u haosu, prosto zato što novogodišnji ukrasi – uradi sam zahtevaju i prostor i vreme, kao i strpljenje, ali možete biti sasvim sigurni da će vaši mališani uživati. Posebno kada završite sa pravljenjem ukrasa i postavite ih ili na jelku ili u neki deo prostora.

kako se prave novogodisnji ukrasi

Čak, ako to budu novogodišnji ukrasi od šišarki, recimo, možete ih dugo čuvati, kako bi vas godinama kasnije sećali na lepe trenutke koje ste proveli zajedno sa svojom decom.

Ukoliko ste imali prilike da prikupite šišarke, možete ih iskoristiti ili za pravljenje venčića ili za izradu novogodišnjih svećnjaka. Šta god da kupite od dodatnih ukrasa, samo će vam pomoći i učiniti da vaš venčić ili svećnjak bude još interesantniji.

Za izradu svećnjaka od šišarki biće vam potreban ili silikon ili oho lepak, zatim podloga od tvrđeg kartona, naravno šišarke i to ako je moguće sitnije, te dodatni elementi u vidu perlica, novogodišnjih mašnica i slično.

Postupak je vrlo jednostavan: isecite karton u željenom obliku, pa na njega zalepite šišarke i dodajte ukrase. Ne zaboravite da ostavite i prostor za sveću ili više njih, a sve u zavisnosti od toga kako ste zamislili da će svećnjak izgledati. Zatim ostavite da se dobro stegne silikon ili lepak.

Na sličan način se novogodišnji ukrasi od šišarki prave i ukoliko se opredelite za venčić. Samo što u tom slučaju ne bi trebalo da ostavite prostor za sveće i što možete dodati i zimzelene grančice ili šimšir, koji je vrlo efektan.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *