TOP 10 najgledanijih serija svih vremena

Podeli

U moru filmova, TV serije su mnogo godina padale u drugi plan. Međutim, vremena se menjaju, pogotovo sa ulaskom interneta u skoro sve domove i nastajanjem takozvanih striming platformi, serije počinju polako ali sigurno da skidaju filmove sa trona.

Pogledajte listu Top 10 najgledanijih TV serija svih vremena.

top 10 najgledanijih serija svih vremena
Canva Pro

10. Arrow

TV seriju Arrow kreirala je mreža The CV. Radnja se vrti oko brodoloma. Ova nesreća menja tok života glavnog lika, milijardera Olivera Kvina. Njegovo oružje u borbi za pravdu postaje strela (engl. arrow). Moderna verzija Robin Huda je osvojila srca mnogih. Na sajtu IMDb ova serija nosi visoku 7.5 ocenu.

9. The Flash

Fleš je priča o Bariju Alenu koji posle jedne nesreće dobija superbrzinu. On koristi moć za rešavanje zločina. Fleš je takođe američki superheroj. Ocena na IMDb je 7.6

8. Grey’s Anatomy

Drama o životima doktora i njihovom balansiranju između posla i privatnog života u Sijetlu. Ova serija American Broadcasting Compani (ABC) kuće se prikazivala čak 18 seozona. Njena ocena je na IMDb 7.5 od ukupnih 10.

7. Riverdale

Arcči Andrevs je glavni lik ove serije. Zajedno sa svojom grupom prijatelja, Arči uživa u tinjdžerskoj dobi – nalazi devojku, nosi se sa problematičnim porodicama i rešava misteriozna ubistva. Riverdale ima IMDb ocenu 6,7/10.

6. Orange is The New Black

Radnja ove, po mnogima jedinstvene serija se odvija u ženskom zatvoru. Prati sudbinu žene, koju optužuju da je krijumčirala drogu. Ova humorističko-dramska serija zasnovana je na istoimenim memoarima. Ima IMDb ocenu 8,1 od 10.

5. The 100

Naučno-fantastična drama 100 smeštena je vek nakon nuklearnog Armagedona na Zemlji. Stotinu mladih je odabrano da učestvuju u eksperimentu, koji bi trebalo da utvrdi da li je život na planeti moguć. Seriju je napravio CV. Zasnovana je na istoimenoj seriji romana za mlade koji je napisao Kas Morgan. Ima IMDb ocenu 7,6.

4. 13 Reasons Why

13 Razloga zašto je misteriozna drama zasnovana na romanu za mlade koji je napisao Džej Ašer 2007. Prati priču Hane Bejker, učenice srednje škole i razloge zbog kojih je izvršila samoubistvo. Nakon smrti, za sobom je ostavila seriju od 7 audio kaseta. Ove trake sadrže detalje o 13 konkretnih ljudi i događaja koje ona krivi za svoju smrt. Ima IMDb ocenu 7,5/10.

3. The Walking Dead

Ova horor drama zasnovana je na zombi apokalipsi i prati preživele. Prikazuje kako oni traže utočište u svetu koji su preplavili mrtvi. Zasnovana je na istoimenoj seriji stripova Roberta Kirkmana, Tonija Mura i Čarlija Adlarda. Ima IMDb ocenu 8,2/10.

2. Stranger Things 

Američka naučno-fantastična drama koju su kreirala braća Dafer. Izmišljeni grad Hokins smešten je u 1980-te. Ovaj grad počinje da beleži natprirodne događaje. Četiri prijatelja se okupljaju da reše misteriju koja počinje da proganja njihov grad. U ovoj seriji zapaženu ulogu ima i naš Nikola Đuričko. Serija ima IMDb ocenu 8,7/10.

1. Game of Thrones 

Fantastična drama Igra prestola je televizijska serija koju je radila kuća HBO. Reč je o adaptaciji serije romana Džordža Martina. Priča prati plemićke porodice u sedam kraljevstava, koje se bore za kontrolu nad Gvozdenim prestolom. Ima IMDb ocenu 9,2/10.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *