Kako je Brus Vilis izlečio problem sa mucanjem?

Podeli

Poznati holivudski glumac Brus Vilis se 2022. godine i zvanično povukao, nakon što je objavljeno da boluje od afazije, do koje dolazi usled određene povrede na mozgu.

Kako je Brus Vilis izlečio problem sa mucanjem?

U nemačkom gradu Idar-Oberštajn je 19. marta 1955. godine rođen Brus Vilis. Otac mu je bio američkog porekla, a majka mu bila je Nemica. Ima još jednu sestru i dvojicu braće, od kojih je jedan preminuo.

Po završetku vojničke karijere, Brusov otac se sa porodicom seli u Nju Džersi.

Budući da je Brus mucao, imao je poteškoća tokom osnovne škole da se uklopi u društvo. Već tokom srednje škole počinje da učestvuje u radu dramske sekcije, budući da je manje mucao dok je glumio.

Studira na Državnom fakultetu Montkler, gde biva izabran za predsednika Saveta Studenata.

Glumački počeci Brus Vilisa

Iako je po završetku srednje škole pronašao zaposlenje čuvara, pa privatnog istražitelja, Brus Vilis počinje da studira Dramski program i upravo tu nastavlja što je započeo tokom srednje škole.

Glumio je u predstavi Mačka na usijanom limenom krovu, ali vrlo brzo nakon toga napušta studije i seli se u Njujork. Bio je zaposlen kao barmen, ali glumu ipak nije napustio, pa je 1982. godine bio angažovan kao statista u filmu Presuda.

Čuvena serija koja ga je lansirala

Brus Vilis napušta Njujork i život nastavlja u Kaliforniji. U to vreme je uzeo učešće u jednoj od epizora čuvene serije Poroci Majamija, da bi naredne, 1985. godine odigrao epizodnu ulogu u rimejku čuvene serije Zona sumraka.

Ipak, serija Slučajni partneri, koja je emitovana u periodu od 1985. do 1989. godine i u kojoj mu je partnerka bila Sibil Šepard, definitivno ga je uvela u svet glume na velika vrata. Za tu seriju dobio je i dve značajne nagrade i to:

  • Emi nagradu za naboljeg glumca u dramskoj seriji
  • Zlatni globus za najboljeg glumca u TV seriji

A onda i filmovi Brus Vilisa

Prvu glavnu ulogu je Brus Vilis igrao u filmu Sastanak sa nepoznatom, u kome mu je parnerka bila Kim Besindžer.

I mada je glavnu ulogu igrao i u filmu Zalazak sunca, tek sa filmom Umri muški postaje filmska zvezda u pravom smislu te reči. Zanimljivo je pomenuti da je većinu scena te 1988. godine u ovom filmu Brus Vilis snimio bez pomoći kaskadera.

Igrao je zatim u filmu Veterani, pa u nastavcima filma Umri muški, koji su definitivno obeležili njegovu karijeru. Film Umri muški 2 snimljen je 1990. godine, a samo pet godina docnije i film Umri muški sa osvetom.

Nedugo nakon toga, karijera Brus Vilisa bila je u nešto lošijoj fazi, da bi uznapredovala sa filmovima Dvanaest majmuna i Peti element.

Pred sam kraj 90-ih godina prošlog veka je opet imao pad u karijeri, koji je donekle anuliran uspehom filma Armagedon, koji je tokom te 1998. godine ostvario najveću zaradu u celom svetu.

Ostale uloge Brus Vilisa

  • U seriji Prijatelji je za epizodnu ulogu dobio nagradu Emi 2000. godine.
  • U filmu Ubica mekog srca, sa Metju Perijem glumio je Džimija.
  • Igrao je u filmu Grad greha 2005. godine.
  • Ulogu negativca ostavrio je u filmu Grajndhaus 2007. godine. Iste godine sa Hale Beri igrao je u filmu Savršeni stranac.
  • Sa Trejsijem Morganom igrao je 2010. godine u komediji Dva pandura.
  • Dve godine kasnije ostvario je ulogu u filmu Vatra sa vatrom.
  • Igrao je i u filmu Umri muški 3, koji je premijerno prikazan na Dan zaljubljenih 2013. godine.

Porodični život Brusa Vilisa

Iz braka sa holivudskom glumicom Demi Mur, sa kojom je bio u braku od 1987. do 2000. godine, Brus Vilis ima tri ćerke.

Bio je oko 10 meseci u vezi sa glumicom Bruk Berns, sa kojom je bio i veren četiri godine nakon razvoda, ali ta veza nije opstala.

Drugi put se Brus Vilis oženio 2009. godine Tamarom Feldman, manekenkom. Iz tog braka ima dve ćerke.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *