Kako očistiti lice od mitisera kod kuće?

Podeli

Mitiseri, ti sitni ali uporni neprijatelji kože, mogu se pojaviti kao rezultat začepljenih pora i nakupljenih nečistoća. Srećom, borba protiv ovih neželjenih gostiju na koži ne mora nužno zahtevati posete dermatologu ili kozmetičaru, jer ih možete ukloniti i u kućnoj varijanti, ali ako poštujete neka pravila.

očisti mitisere kod kuće
Baseimage – Nicole Schlaeppi

Šta su mitiseri?

Mitiseri su male crne ili bele tačkice, ponekad i ispupčene, na koži koji se formiraju kada se pore začepe masnoćom, prljavštinom i mrtvim ćelijama kože. Redovnim čišćenjem lica, sprečićete pojavu mitisera.

Kako da uklonite mitisere kod kuće?

Prvi korak: Očistiti lice

Pre nego što krenete sa čišćenjem samih mitisera, važno je pripremiti kožu. Operite lice blagim sapunom kako biste uklonili površinsku prljavštinu i šminku. Potom bi trebalo da uzmete tonik za ciscenje lica i ida njime prebrišete svaki segment kože lica (naravno, sem dela oko očiju).

Pri odabiru proizvoda za čišćenje lica, izbegavajte one sa agresivnim hemijskim sastojcima koji mogu iritirati kožu i pogoršati problem mitisera. Umesto toga, birajte proizvode sa blagim sastojcima kao što su salicilna kiselina ili glikolna kiselina, koje mogu pomoći u otvaranju pora i uklanjanju mrtvih ćelija kože.

Drugi korak: Topla para za otvaranje pora

Potom treba da naparite lice toplom parom kako biste otvorili pore i olakšali izbacivanje mitisera. Držite lice iznad posude sa toplom vodom ili aparat koji stvara paru, ali pazite da temperatura nije previše visoka da ne biste izazvali iritaciju.

Treći korak: Pravilna tehnika uklanjanja mitisera

Ukoliko odlučite da cedite mitisere, budite izuzetno pažljivi. Prethodno dezinfikujte ruke ili stavite hirurške rukavice. Ako koristite „alate“ za vađenje mitisera, prvo ih sterilizujte. Blago pritisnite oko mitisera prstima ili koristeći specijalne alate za čišćenje pora. Nakon ceđenja, obavezno dezinfikujte tretirano područje.

Četvrti korak: Za kraj hidratacija kože

Nakon čišćenja i tretiranja mitisera, ne zaboravite naneti hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Hidratacija je važna jer može pomoći da se izbegne prekomerna proizvodnja masnoće koja doprinosi stvaranju mitisera. Takođe, ne zaboravite na zaštitu od sunca koristeći kvalitetan SPF proizvod.

Efikasno čišćenje lica od mitisera kod kuće zahteva redovnu negu, pravilno korišćenje proizvoda i izuzetnu pažnju tokom postupka ceđenja mitisera. Održavanje čiste i hidrirane kože uz pravilnu tehniku čišćenja pomoći će vam da zadržite blistavu i zdravu kožu, pa samim tim i zdrav ten.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *