Kako otpušiti sudoperu bez vodoinstalatera?

Podeli

Otpušiti sudoperu nije jednostavno, ali jedino ako reagujete u najkraćem roku nakon što primetite da voda iz sudopere otiče otežano, možete sprečiti angažovanje vodoinstalatera i samim tim poštedeti sebe ne samo čišćenja, nego i plaćanja te usluge.

Kako otpušiti sudoperu bez vodoinstalatera?

Međutim, ima situacija kada je profesionalno otpušavanje sudopere jednostavno nemoguće zaobići.

Ali svakako treba najpre pokušati da to činite samostalno. Na svu sreću, sredstva za otpušavanje su brojna. Naravno da možete koristiti kupovna, a možete otpušiti sudoperu Koka Kolom ili u tu svrhu koristiti sredstva poput praška za pecivo ili sode bikarbone.

Kako otpušiti sudoperu praškom za pecivo?

Jedna od možda najefikasnijih, ali i najjeftinijih metoda odnosi se na otčepljenje sudopere praškom za pecivo.

Ne, nismo pogrešili. Prašak za pecivo u kombinaciji sa solju i sodom bikarbonom čuda čini u takvim situacijama.

Dovoljno je da najpre isprete odvod od sudopere toplom vodom i zatim da u njega sipate nekoliko kesica praška za pecivo. Odmah zatim dodajte i nekoliko kesica sode bikarbone i par kašika kuhinjske soli.

U međuvremenu stavite oko dva litra vode da provri, pa njome prelijte ovu mešavinu. Ostavite da deluje oko pola sata.

Ukoliko je u pitanju manje začepljenje, prašak za pecivo u kombinaciji sa kuhinjskom solju i sodom bikarbonom će sigurno pomoći.

Kako otpušiti sudoperu uz prirodno sredstvo?

Ukoliko vas zanima kako najlakše otčepiti sudoperu, a bez potrebe da koristite vakum gumu ili sajlu, biće vam potrebni samo soda bikarbona, sirće i deterdžent za ručno pranje posuđa. Čišćenje odvoda sudopere na takav način će, sasvim izvesno biti uspešno.

Čak taj postupak možete ponavljati kad god vam se učini da voda iz sudopere otiče sporije. Jednostavno, ovo sredstvo za otpušavanje sudopere ne oštećuje cevi, a u isto vreme ih čisti od nagomilane prljavštine, što u velikoj meri čini da protok vode bude na optimalnom nivou.

Nakon što isperete toplom vodom odvod, trebalo bi da u njega naspete oko 200 gr sode bikarbone, pa da dodate malo deterdženta za ručno pranje posuđa i oko 50 ml sirćeta po izboru. U principu je najbolje da to bude alakoholno sirće, ali ako ga nemate pri ruci, možete koristiti i jabukovo ili vinsko sirće.

Nemojte da se uplašite kada primetite da iz odvoda izlazi pena, jer je to uobičajena reakcija. Sačekajte da se penušanje smiri i onda dobro isperite odvod na sudoperi toplom vodom.

Da li je moguće otpušiti sudoepru Koka Kolom?

Definitivno najjednostavniji i najefikasniji način za otpušavanje sudopere podrazumeva korišćenje ovog gaziranog napitka.

Potrebno je samo da 1,5 do 2 litra Koka Kole jednostavno nalijete u odvod od sudopere i da ostavite neko vreme da deluje, a zatim da odvod isperete toplom vodom. Verovatno ćete biti oduševljeni brzinom oticanja vode iz sudopere nakon toga.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *