Kako prevazići strah od bivše?

Podeli

Nema te devojke ili žene koju ne brine činjenica da je u životu njenog voljenog postojala bivša ljubav. I to posebno ako je u pitanju bila veza, od koje se on teško oporavio.

Kako prevazići strah od bivše?
pexels

Ali, ma koliko da ste zabrinuti zbog te činjenice, naročito ako je vezu raskinuo neposredno pre nego što vas je upoznao, nemate ama baš ništa od toga. Psiholozi savetuju da je mnogo bolja opcija da se posvetite negovanju vaše veze, nego da se opterećujete bivšom.

A u praksi…

Mora se priznati da su retke žene koje to zaista i mogu da učine u praksi.

Najbitnije je da ni ne pokušavate da se upoređujete sa njom. Koliko god vam to možda izgledalo zanimljivo, to će vašu vezu vrlo brzo dovesti do kraja. Pođite od stanovišta da da je bila vredna pažnje, sigurno ne bi prekinuo vezu sa njom i odabrao vas.

Čak i ako se čuje sa bivšom ponekad, nemojte histerisati odmah. Pokušajte mudro da saznate zbog čega se to dogodilo. Lako se može desiti da to bude zbog posla koji eventualno nisu završili ili zbog neke druge situacije, koja je zapravo potpuno beznačajna.

Imajte na umu da ako počnete da se ljutite zbog toga, vaš partner će shvatiti da ste ljubomorni i vremenom će se ili od toga umoriti ili izgubiti želju da vam iskreno ispriča i zbog čega se sa njom čuo i šta on misli po tom pitanju.

Bude li je i pominjao sa vremena na vreme, onda kada razgovor ide u tom pravcu, ne besnite zbog toga. Vrlo je verovatno da i vi pominjete vašeg bivšeg, ali većina pripadnika jačeg pola baš i ne reaguje tako ishitreno kao dame.

Umesto zaključka

I na kraju, imajte na umu da se svaka veza mora zasnivati na iskrenosti među partnerima, ako je kvalitetna i ako se razvija u dobrom smeru. Zato nema ničeg lošeg u tome što vaš dragi sa vremena na vreme pomenje svoju bivšu, pošto to sigurno i vi činite.

Takođe, ako iskreno odgovara na pitanja o vezi sa njom, prilično je izvesno da je za njega ta priča završena. Potrudite se da mu verujete i da radite na tome da vaša ljubav bude iskrena, a veza jača. Jedino tako ćete uspeti da prevaziđete taj momenat, koji je kamen spoticanja mnogim ženama, a staje samo u jednu reč… bivša.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *