Kojih su 5 najboljih plaža u Grčkoj?

Podeli

Mnoga grčka ostrva, ali i kopneni deo zemlje, poznati su po fenomenalnim plažama. Bilo da su prekrivene peskom ili šljunkom, te da li su uređene ili divlje, nema sumnje da su plaže u Grčkoj posebna priča.

Tradicionalno su Zakintos, Krit, Karpatos i Naksos, ali i Rodos, Milos i mnoga druga grčka ostrva, nadaleko poznata po plažama, koje važe za najlepše u celoj zemlji.

Iz godine u godinu, mnoge plaže u Grčkoj su ponosni nosioci Plave zastavice. I upravo zato i ne čudi što se Grčka nalazi u top tri zemlje, poznate po najčistijoj obali, dugoj nešto od 13.700 kilometara, podaci su koje navodi portal Greeka.

1. Voidokilia

Plaže u Grčkoj Voidokilia
, CC BY-SA 3.0

U blizini Pilosa, u regiji Mesinije, nalazi se plaža prekrivena finim peskom. Zanimljivo je pomenuti da se plaža Voidokilia nalazi na području, koje je zvanično deo mreže Natura 2000. Uz to, u njenoj neposrednoj blizini se mogu videti i arheološka nalazišta, što joj daje posebnu draž.

2. Porto Kaciki

Sasvim sigurno najpoznatija plaža na Lefkadi, Porto Kaciki je i jedna od najlepših u celoj zemlji. Plavetnilo Jonskog mroa ovde dolazi do izražaja, pa ne čudi što je ovo ujedno i jedna od najčešće fotografisanih lokacija u celoj Grčkoj.

3. Elafonisi

Elafonisi grcka plze Kriti
Pixabay

Plaža Elafonisos, kako se još naziva, nalazi se na području Krita. Tačnije na omanjem ostrvu, udaljenom oko 80 kilometara od grada Hanije. Poznata je po plitkom grebenu, koji vodi do ostrva, odnosno plaže na njemu. Preko tog grebena se može nesmetano prelaziti, kada more nije nemirno. Osim tim, do ostrvceta se može stići i morskim putem.

4. Balos

Balos, Kirt, Plaze Grcka
Pexels

Još jedna plaža na najvećem grčkom ostrvu, Kritu, Balos umnogome podseća na Karibe, baš zbog karakteristično plavih nijansi vode. A da sve bude još zanimjivije, u blizini ove plaže je i Gramvusa, nenaseljeno ostrvo, poznato po ostacima zamka iz srednjeg veka.

5. Mirtos

Mirtos, plaze Grcka
Pixabay

Na ostrvu Kefalonija najlepša, a u celoj Grčkoj jedna od najčešće fotografisanih plaža, Mirtos se nalazi u blizini sela Asos. Nadaleko je poznata po fascinantnom pogledu na more, ali i velikoj dubini, te neverovatnim nijansama plave boje.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *