Kako se kuva vino za prehladu?

Podeli

Dok su temperature vazduha sve niže i niže, potrebno je zagrejati srce i dušu, čemu pomaže kuvano vino. Ovaj starinski napitak, prepun aroma voća, začina i ljubavi, postao je sinonim za prazničnu atmosferu i uživanje u udobnosti doma. Takođe, nekima je i kuvano vino za prehladu prva asocijacija na ovaj ukusnu napitak.

Kako se sprema kuvano vino
Pexels: ROMAN ODINTSOV

I zato, izaberite omiljeno vino, dodajte posebne začine i dopustite da se toplina kuvanog vina proširi kroz vaš dom, donoseći radost i uživanje.

Izbor vina je vrlo važan

Pre nego što započnete proces kuvanja vina, ključno je odabrati kvalitetno vino. Birajte sortu vina koja će doprineti ukusu i aromi kuvanog napitka.

Obično se kuvano vino priprema od slatkastih crnih i crvenih vina.

Kuvano vino – začini

Ukoliko želite da kuvano vino bude izuzetnog ukusa, a opet specifično, eksperimentišite sa začinima. Imajte na umu da začini poput cimeta, karanfilića i zvezdastog anisa doprinose aromi ovog napitka. Isto tako možete koristiti i štapić vanile.

Kako se kuva vino korak po korak?

Izuzev vina i začina, biće vam potreban i šećer, a količinu određujete prema sopstvenom ukusu i naravno količini vina koju pripremate.

1. U šerpi zagrejte vino na srednje niskoj temperaturi.

Posebno je važno da pazite da ne dovedete vino do ključanja, već ga samo blago zagrejete.

2. Zatim dodajte pripremljene začine i šećer. Smanjite ringlu na minimum i lagano kuvajte. Dozvolite sastojcima da se sjedine i da vino upije arome.

3. Probajte kuvano vino i prilagodite ukus, u smislu da dodate šećer ako vam se učini da nije dovoljno slatko ili da dodate još vina, ako smatrate da je kuvano vino preslatko.

4. Pre nego što poslužite, procedite kuvano vino kako biste uklonili začine. Poslužite ga toplo i uživajte u njegovom specifičnom ukusu.

Po želji, dodajte kolutove narandže, štapiće cimeta ili druge dekoracije kako biste još više uživali u ispijanju ovog napitka.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *