Kako se spremaju nudle iz kesice?

Podeli

Budući da danas mnogi ljudi širom sveta nemaju baš slobodnog vremena na raspolaganju da mogu satima da uživaju u pripremi obroka, instant nudle iz kesice postaju spasitelj i brza alternativa za njih.

kako se prave nudle iz kesice
Pexels: Polina Tankilevitch

U svetu koji non-stop juri, gde trenuci za pripremu obroka izgledaju kao luksuz, instant nudle iz kesice stupaju na scenu kao nezamenljiv saveznik. Recept za nudle je jednostavan i nadasve brz, te nema sumnje da ga može pripremiti svako, bez obzira da li ima iskustva u kuvanju ili ne.

Šta su nudle?

Pre nego što odgovorimo na pitanje kako se spremaju nudle iz kesice, trebalo bi da razjasnimo šta su to nudle.

Tanka testenina, nalik rezancima za supu, nudle su zastupljene u mnogim svetskim kuhinjama. Nudle su i značajan izvor ugljenih hidrata i prilagodljiv sastojak koji se lako kombinuje sa različitim umacima, povrćem, mesom ili morskim plodovima, a najčešće se pripremju ili nudle sa piletinom ili sa raznim sosovima.

Mogu se naći u različitim oblicima na tržištu, ali je postupak pripreme uvek vrlo jednostavan.

Brze i ukusne nudle iz kesice

Spremanje nudli iz kesice predstavlja praktičan način da uživate u ukusnom obroku bez dugotrajne pripreme.

Recept za nudle je i više nego jednostavan, a odlično je i to što se mogu pripremati kako nudle sa piletinom, tako isto i sa paradajz ili bešamel sosom, te sa šunkom i kačkavaljem, ali i sa mnogim drugim sastojcima.

Kako se spremaju nudle iz kesice korak po korak?

Važno je da najpre odaberete vrstu nudli koja vam najviše odgovara. U prodavnicama možete pronaći različite vrste, poput rezanaca, instant rezanaca ili kineskih nudli.

1. U većem loncu, prokuvajte dovoljno vode za kuvanje nudli. Dodajte malo soli kako biste poboljšali ukus.

2. Kada voda proključa, dodajte nudle direktno iz kesice. Pažljivo ih razdvojite kako bi se ravnomerno kuvale.

3. Pratite uputstva na pakovanju o tome koliko dugo se kuvaju nudle, ali imajte na umu da je to uglavnom između tri i pet minuta.

4. Nakon što se nudle skuvaju, pažljivo ih procedite. Možete ih isprati hladnom vodom kako biste očuvali njihovu svežinu.

5. Dodajte omiljene sastojke kako biste obogatili ukus nudli. Piletina, šunka, kačkavalj i soja sos, ali i povrće, tofu sir ili pečeno meso su odlični dodaci.

Nudle iz kesice su spremne! Poslužite ih odmah i uživajte u ukusnom obroku koji je spreman za samo nekoliko minuta.

Po želji, dodajte začine.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *