Kako se pravi Plazma šejk?

Podeli

Bez obzira koliko godina neko ima, uživanje u ovom slatkišu je zagarantovano. Slatki napitak koji zadovoljava ukus i najzahtevnijih, Plazma šejk se priprema i u kućnoj varijanti, ali je čest izbor i u kafićima.

Kako se pravi Plazma šejk?
Pexels

U ponudi određenih ugostiteljskih objekata može se naći i Plazma šejk sa bananom, ali i čoko Plazma šejk, te u mnogim drugim kombinacijama. Ipak, u osnovi, najbitnija je optimalna količina Plazma keksa i mleka, kao i slatka pavlaka i toping od čokolade za ukrašavnje.

Naravno da se, po želji, može praviti i Plazma šejk bez slatke pavlake, mada ne možemo tada govoriti o autentičnom ukusu, koji ovaj napitak ima.

Recept za Plazma šejk

Dobra vest je da ne morate ići u neki kafić da biste pili Plazma šejk, jer ga možete pripremiti i kod kuće, ako želite.

Od sastojaka će vam, za jednu čašu, biti potrebno:

  • 80 do 100 gr mlevenog Plazma keksa
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • toping od čokolade
  • šlag (po želji, može takođe slatka pavlaka)

Kako se pravi Plazma šejk korak po korak?

Ukoliko ste odlučili da u ovom slatkom napitku uživate kod kuće, imajte na umu da je priprema vrlo jednostavna. Međutim, da biste sve sastojke dobro sjedinili, biće vam potreban blender.

Istini za volju, možete da pokušate i bez njega, odnosno da sve sastojke ručno sjedinite, ali morate biti svesni da ukus takvog napitka definitivno neće biti isti kao originalni Plazma šejk.

1. Keks, mleko i slatku pavlaku sipajte u blender.

2. Kada dobijete kremasti napitak, pripremite čašu za posluženje. Prethodno ne zaboravite da toping od čokolade stavite u frižider da se malo stegne.

3. Dok okrećete čašu, u kojoj ćete poslužiti Plazma šejk, istovremeno sipajte toping, tako da pravi šare na unutrašnjem delu čaše.

4. Zatim pažljivo sipajte pripremljenu smesu iz blendera.

5. Umutite šlag ili slatku pavlaku, pa ukrasite pripremljeni Plazma šejk i uživajte.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *