Koje obrve su bolje: puder ili kinesko iscrtavanje?

Podeli

U svetu beskrajnih mogućnosti za savršene obrve, postoji dve tehnike koje osvajaju srca žena širom sveta: puder obrve i kinesko iscrtavanje. Svaka od njih nosi svoje čari i izazove, a izbor između njih postaje nezgodan za one koje sanjaju o savršeno oblikovanim obrvama.

Pexels – Roberto Colatosti

Puder obrve

Jedan od najvažnijih elemenata našeg lica su obrve, koje imaju moć da istaknu našu lepotu i izraze našu ličnost. Puder obrve su tehnika koja nam pruža prirodan i suptilan izgled. U nastavku, istražićemo prednosti ove tehnike, kako se izvodi i zašto je sve popularnija među ženama širom sveta.

Prednosti puder obrva:

 • Prirodan izgled: Puder obrve pružaju mekši i ravnomerniji izgled u poređenju sa kineskim iscrtavanjem obrva, što je pogodno za osobe koje žele suptilan, prirodan izgled.
 • Brže zaceljivanje: Puder obrve se ne nanose duboko, što rezultira bržim procesom zaceljivanja u poređenju sa mikrobladingom.
 • Pogodne za sve tipove kože: Puder obrve su obično pogodne za sve tipove kože, uključujući i masnu kožu.

Mane puder obrva:

 • Potrebno održavanje: Boja puder obrva postepeno bledi tokom vremena, pa je potrebno redovno popunjavanje kako bi se održao željeni izgled.
 • Manja trajnost: U poređenju sa mikrobladingom, puder obrve imaju kraći vek trajanja, te obično traju oko 1-2 godine.
 • Manje precizno definisane dlačice: Puder obrve ne pružaju tako detaljno definisane dlačice kao kinesko iscrtavanje obrva, što može biti nedostatak za one koji žele veću preciznost.

Kinesko iscrtavanje obrva – microblading

U potrazi za savršenstvom obrva, jedna tehnika je postala neosporni lider – kinesko iscrtavanje obrva, poznato i kao mikroblading. Ova inovativna metoda pruža mogućnost da obrve izgledaju potpuno prirodno.

Prednosti kineskog iscrtavanja obrva (microblading):

 • Prirodan izgled dlačica: Kinesko iscrtavanje obrva omogućava izuzetno precizno iscrtavanje dlačica, što rezultira prirodnijim izgledom obrva.
 • Duža trajnost: Mikroblading obično traje duže u poređenju sa puder obrvama, često između 1 i 3 godine.
 • Lakše održavanje: Nakon postupka mikrobladinga, potrebno je manje redovnog održavanja i popunjavanja u odnosu na puder obrve.

Mane kineskog iscrtavanja obrva:

 • Dublji postupak: Mikroblading uključuje ručno iscrtavanje sitnih rezova u koži, što može dovesti do dužeg perioda zacjeljivanja i potencijalnih rizika od infekcija.
 • Potreba za profesionalnim iskustvom: Kinesko iscrtavanje obrva zahteva veštine obučenog stručnjaka, a loše izveden postupak može da dovede do nepravilnog oblika obrva, nesimetrije ili prejake boje, što može biti teško za ispraviti.

Koju tehniku za iscrtavanje obrva odabrati?

Odluka o tome koju metodu odabrati zavisi od individualnih preferencija, potreba i ciljeva svake osobe. Kada je u pitanju odabir između ove dve metode, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora.

Prvo, treba razmotriti željeni izgled obrva. Puder obrve su idealne za one koji žele suptilan i prirodan izgled, dok kinesko iscrtavanje daje intenzivniju definiciju i izraženost obrvama. Obe metode mogu se izvoditi na različitim tipovima kože. Međutim, mikroblading nije baš pogodan za masnu kožu. Naime zbog masnoće, boja oko iscrtane dlacice, počinje vremenom da se razliva.

Tako da ako imate masnu kožu, birajte puder obrve.

U svetu trendova obrva, popularnost ovih metoda se konstantno menja. Trendovi se razlikuju i zavise od regiona i kulture. U nekim delovima sveta, puder obrve su trenutno popularnije zbog svog prirodnog izgleda i bržeg zaceljivanja. Međutim, kinesko iscrtavanje i dalje ima široku popularnost zbog svoje sposobnosti da stvori prirodniji izgled dlačice i dugotrajne rezultate.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *