Koje su najpopularnije frizure za muškarce?

Podeli

Frizure za pripadnike jačeg pola su i te kako zahtevne. Zato i ne čudi što muški frizer mora posebno da vodi računa o kvalitetu svog pribora, ali i svog rada. Nekako je davno prošlo vreme kada su samo pripadnice nežnijeg pola redovno odlazile kod frizera, bilo zarad šišanja ili feniranja.

Koje su najpopularnije frizure za muškarce?

I mada je za dame nekako uobičajeno da se neguju, danas je sve veći broj muškaraca, koji i te kako vode računa o svom fizičkom izgledu, u šta svakako spada i redovan odlazak kod frizera.

Iako postoje frizerski saloni koji nude svoje usluge i muškarcima i ženama, mnogi savremeni muškarci radije biraju one koji su isključivo fokusirani na muškarce. Čini se da se mnogi od njih, u velikoj meri osećaju opuštenije u takvim salonima. Ipak, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da koliko god bio kvalitetan neki frizerski salon i bez obzira da li je usmeren na šišanje mušterija i jednog i drugog pola, zapravo je najbitnije kakav je muški frizer i koliko ulaže u svoje znanje, te u kolikoj meri prati savremene trendove.

Kratka ili duga kosa?

Nije moguće dati odgovor na ovo pitanje koji bi bio jedinstven. I dok ima muškaraca koji su ljubitelji duže ili duge kose, sve je više onih koji kratku kosu vide kao simbol muškosti. Iz svoje perspektive, svako od njih i jeste u pravu, prosto zato što su ukusu različiti.

Ipak, bez obzira da li je neko ljubitelj kraće ili duže kose, najbitnije je da vodi računa o njoj i da redovno posećuje frizera.

Nekako je očekivano i da u Beogradu, kao prestonici naše zemlje, postoji i najveći broj frizerskih salona za muškarce. Neki od njih su poznati, neki manje poznati, ali ima i onih, koji se svojom neobičnošću i talentom izdvajaju u odnosu na druge.

Razlog zbog koga smo se odlučili da informacije o tome koje su to najpopularnije muške frizure trenutno potražimo baš u salonu Celebrity studio, koji se nalazi u ulici Bulevar despota Stefana broj 39a, nadomak beogradske Skadarlije jeste što Stefan Rakočević spada u red frizera, koji se osim izvanrednim talentom, može pohvaliti i inovativnošću, pa tako nemojte biti iznenađeni ako vidite da je neke od svojih klijenata šišao, ni manje ni više nego na motoru.

šta je fejd
fade zero
muški frizer beogradMuš
Muški firzer Beograd

Šta je fejd?

Jedan od najzastupljenijih načina šišanja savremenih muškaraca je i takozvani Fade cut, kako nam je potvrdio poznati beogradski modni frizer, Stefan Rakočević. Iako se može reći da je u pitanju zahtevno šišanje, koje iziskuje izuzetnu preciznost, nema spora da je takva vrsta frizure idealna za gotovo svaki oblik glave, ali i za održavanje.

Ukoliko su frizeri vični, fejd može da bude i jedinstven, budući da postoje brojne varijacije takvog načina šišanja.

Prevedeno sa engleskog jezika, fade znači izbledeti, što se zapravo odnosi na činjenicu da se kosa postepeno skraćuje i tanji. U zavisnosti od oblika glave klijenta, ali i od umešnosti frizera, Fade cut i te kako može da upotpuni izgled, ukoliko se pažljivo izvede.

Upravo je fejd jedana od najčešće traženih načina šišanja savremenih muškaraca.

Šta je Zero fade?

Još jedna od frizura koje vole savremeni muškarci je i takozvani zero fejd. Nalik ranije opisanom fejdu, razlikuje se po tome što što je glava klijenta sa strane potpuno obrijana, na takozvanu nularicu, a zatim sledi blagi prelaz prema temenu.

Još postoji varijanta poznata kao Low fade ili niski fejd, koja je za nijansu drugačija od klasičnog fejda. Zapravo znatno niže u odnosu na klasičan Fade cut počinje prelaz. Osnovna karakteristika je manji kontrast između dužina. Obično se za ovakvu frizuru odlučuju muškarci koji nose dužu ili bradu srednje dužine.

Šta je Crew cut?

Iako se i za nju donekle koristi fejd tehnika šišanja, ona je ipak manje vidljiva. Ona važi za opušteniju varijantu i za jednu od izuzetno zahvalnih za održavanje.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *