Koji hoteli imaju 7 zvezdica?

Podeli

Kategorizacija hotela razlikuje se od zemlje do zemlje. Dobro je poznato da hotel sa 4 ili 5 zvezdica u Evropi i na Bliskom Istoku, recimo, ne podrazumevaju iste karakteristike.

U međuvremenu su se pojavili i hoteli sa 6 zvezdica, pa čak i sa 7 zvezdica.

Istini za volju, svi hoteli sa 7 zvezdica zapravo svojim gostima nude visok kvalitet smeštaja, slično hotelima sa 5 zvezdica, uz dodatak nekih usluga, koje su uglavnom specifične. Iz te perspektive, sasvim je jasno da u svetu postoji mali broj hotela sa 7 zvezdica.

Galleria Vik, Milano, Italija

U poznatom tržnom centru, u nekadašnjoj milanskoj galeriji Vitorio Emanuele II nalazi se jedini hotel u tom spomeniku kulture. Prvi je hotel sa 7 zvezdica po novom sistemu ocenjivanja, iako je zvanično to bio Burdž al Arab, mada je i to bilo upitno.

Po tom sistemu je od 2007. godine hotel Alesandra Rosoa postao zvanično prvi u ovoj kategoriji. U njemu se nalazi 89 unikatno dizajniranih soba i apartmana, u kojima se mogu videti umetnička dela bogate istorije Milana.

Burdž al Arab, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Smešten na veštačkom ostrvu, koje je sa kopnom Dubaija povezano preko mosta dugog 340 metara, građen je pet godina. Priča o prvom hotelu sa 7 zvezdica potekla je od jednog novinara, koji je posetio ovaj hotel nakon otvaranja i naveo da ima toliko zvezdica. Ipak, menadžment je to demantovao, mada je neosporno da je to doprinelo promociji ovog hotela.

Jorgani i jastuci u Burdž al Arabu napunjeni su perjem retke vrste patke, a gostima se nudi mogućnost da biraju između 17 vrsta jastuka. U njemu mogu konzumirati i najskuplji hotel na svetu, a unutrašnjost hotela krasi zlato (površinu od 1.790 kvadratnih metara) i najveći luster koji je sačinjen od 21.000 Svarovski kristala.

Dvojica kuvara u hotelskom restoranu su ponosni nosioci čak pet Mišelinovih zvezdica.

Signiel, Seul, Južna Koreja

U najvišem tornju u Južnoj Koreji – Lotte World Tower, koji ima 123 sprata, nalazi se hotel Signiel, čija izgradnja je koštala 2,5 milijardi američkih dolara.

Sobe i apartmani se nalaze na visini od 555,7 metara. Noćenje u Kraljevskom apartmanu na 100. spratu košta 18.000 dolara.

Razlog zbog koga je ovo hotel sa 7 zvezdica vezan je za mogućnost transfera helikopterom ili nekim od Rols-Rojs automobila, koji se nalaze u hotelskom voznom parku.

Kuvar u hotelskom restoranu je jedan od onih, koji je nosilac Mišelinove zvezdice, a ovaj hotel je poznat i po najobimnijoj kolekciji šampanjca.

Falaknuma Palace, Hajderabad, Indija

Izgrađeno u drugoj polovini 19. veka, zdanje u kome se nalazi ovaj hotel se smatra najraskošnijim u celoj zemlji. Klasični stil arhitekture u kombinaciji sa italijanskim mermerom i art nuovo detaljima, čine ga jedinstvenim. Ova rezidencija je decenijama kasnije bila napuštena, dok je kompanija „Taj group“ nije otkupila i u nju smestila hotel.

Svih 60 soba i apartmana u ovom hotelu sa 7 zvezdca imaju pogled na dvorište zdanja i četiri veka star indijski grad Hajderabad.

COMO, ostrvo Laukala, Fidži

Osnovni koncept koji se milijarder Ditrih Matešic rukovodio prilikom kupovine jednog od ostrva Fidži, u južnom delu Pacifika, bio je da kreira jedinstveni hotelski kompleks u tropskom stilu, koji će nositi 7 zvezdica. Tako je na ostrvu Laukala izgrađeno 25 super luksuznih koliba, koje posećuju bogati i slavni.

Privatnost je ovde zagarantovana. Neke od smeštajnih jedinica sadrže i podvodne sobe i restorane, a čak se gostima nudi mogućnost da iznajme podmornicu, ako žele da istražuju okolni podvodni svet.

Pangu hotel, Peking, Kina

Izgrađen tako da nalikuje kineskom zmaju, ima 39 spratova i dostiže visinu od 191,65 metara. Nadaleko je poznat po kvalitetu usluge i smeštaja, pa ne čudi što u ovom hotelu sa 7 zvezdica odsedaju mmnoge poznate ličnosti koje posećuju ovaj grad.

Emirates Palace, Abu Dabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Izuzev 12 fontana u dvorištu, u unutrašnjosti ovog velelepnog zdanja u Abu Dabiju postoji još osam fontana. Od ukupno 14 kupola, glavna je ujedno najviša, budući da je visoka čak 72,6 metara. Bogato je ukrašena i to kako mermerom različitih boja, tako isto u listićima zlata od 22 karata.

Hotel je otvoren 2005. godine i nudi smeštaj u 394 luksuzno opremljene jedinice. Spa centar u ovom hotelu je tek posebna priča, a uz brojne jedinstvene tretmane, nudi i onaj koji podrazumeva korišćenje zlata od 24 karata.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *