Kojih su 5 najpopularnijih plaža?

Podeli

Iako se pojam najpopularnijih plaža na svetu uvek može dovesti u pitanje, prosto zato što svi imaju različite ukuse, ipak ima onih koje su najposećenije.

Ne moraju to uvek biti i najlepše plaže, ali prosto su na glasu u konkretnoj zemlji, što bi se reklo. Godinama unazad to su mahom iste plaže.

Za neke od njih ste verovatno imali prilike da čujete, a neke i da posetite. Ima i onih, koje se nalaze na dalekim destinacijama, pa ih retko posećuju turisti iz naše zemlje.

1. Plaža Bondi

5 najpopularnijih plaaža
1. Plaža Bondi
Canva Pro

Jedna od najpoznatijih plaža u Australiji nalazi se na par kilometara udaljenosti od Sidneja. Prostrana i prekrivena zlatnim peskom, plaža Bondi je znana i po čistoj, plavoj vodi. Izuzev za ljubitelje sunčanja i plivanja, popularna je i među surferima.

2. Kopakabana

najpopularnije plaže na svetu
2. Kopakabana
pexels

Plaža u brazilskom gradu Rio de Žaneiru poznata je u celom svetu. Ne samo da je u pitanju odlično mesto za opuštanje i uživanje u sunčanju i kupanju, nego je Kopakabana poznata i po živoj atmosferi tokom cele godine.

3. Majami bič

Majami bic
najpopularnije plaže sveta
pixabay

Na istočnoj obali Floride u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se jedna od najpopularnijih plaža u tom delu zemlje. Široka, peščana plaža, poznata je po bistroj vodi prijatne temperature, ali i po odličnim žurkama na plaži i bogatom noćnom životu.

4. Puket

puket 
plaže sveta
pixabay

Na tajlandskom ostrvu Puket nalazi se istoimena plaža, poznata po kristalno čistom moru i nestavrno belom pesku. Posebno je popularna destinacija među ljubiteljima ronjenja. Ponuda je dodatno upotpunjena odličnim barovima i restoranima koji se na njoj nalaze.

5. Bali

bali u najlepšim plažama sveta
canva pro

Na istoimenom ostrvu u Indoneziji nalazi se plaža poznata po nestvarnoj prirodnoj lepoti. Naročito je popularna za ljubitelje surfovanja, ali i za sunčanje i odmor. Turistima je atraktivna i okolina plaže Bali, budući da se u njenoj blizini nalaze mnoge atrakcije i ostaci drevnih hramova.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *