Ni Una Mas: Španska serija koja daje glas žrtvama

Podeli

U današnje vreme, borba protiv društvenih nepravdi je glasnija nego ikad. Netflix se sve više okreće originalnim sadržajima koji pokreću važne društvene teme. Jedna od takvih serija je i španska dramska serija Ni Una Mas, u bukvalnom prevodu Niti jedna više, engleski zvanični naziv serije je Raising Voices.

Od scenariste Miguela Saez Carrala, koji je inače i pisac istoimenog romana, i režiserskog tima Marte Font, Eduarda Cortesa i Davida Ulloe, stiže Ni Una Más, odnosno Niti jedna više, nova Netflixova serija koja se bavi teškim temama maltretiranja i feminicida.

ni una mas spanska serija, niiti jedna više, spanske serije, spanske serije ntflix
Zvanični plakat serije Ni una mas

Radnja serije Ni Una Mas – Niti jedna više

Serija Ni una mas, odnosno Ni jedna više, prati priču tinejdžerke Alme koja ima 17 godina. Alma ima dve prijatteljice iz detinjstva Gretu i Natu, koje su njena snaga i zajedno prolaze kroz život. Na prvi pogled njihov život se ne razlikuje od života mnogih tinejdžera. Glavna okupacija su im problemi sa roditeljima, ljubomora, toksični odnosi…

Međutim, sve se to menja jednog dana kada na jednom profilu na društvenim mrežama bude opis jedne objave: Ovo sam ja dan pre nego što sam bila silovana. Tog trenutka se sve menja. Tinejdžerski problemi više nisu samo slatki problemi mladosti.

Shodno navedenim događajima, Alma dolazi u školu i širi transparent na kome piše: Čuvajte se! Među, nama se krije silovitelj! Dva pitanja muče sve – ko je žrtva i ko je silovitelj?

Ko sve glumi u španskoj seriji Ni una mas?

Glavnu žensku ulogu, Almu, glumi mlada i neverovatno talentvoana Nicole Wallace. Glumica ima više velikih ostvarenja iza sebe, ali svakako najznačajnije je ono od prošle godiine kada je glumila glavnu žensku ulogu u filmu Moja krivica.

Pored nje tu je još jedno poznato ime mlađe genracije španskih glumica. Naime, lik Grete je oživela Clara Galle. Ona je većini poznata po glavnoj ulozi u triologiji Kroz moj prozor. Lik Nate oživela je Aicha Viallaverde. U seriji će igrati i jedan od predstavnika mlađe generacije španskih glumaca – Gabriel Guevara, potom tu su i Ana Cerro, Juanjo Almeida i mnogi drugi.

Kada i gde online sa prevodom možete gledati Niti jedna više?

Niti jedna više stiže na Netflix 31. maja 2024. godine. Serija će biti dostupna za gledanje u svim zemljama u kojima je ova platforma dostupna.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *