Prirodni načini za uklanjanje tetoviranih obrva kod kuće

Podeli

Tetovirane obrve su popularan kozmetički trend koji mnogi danas praktikuju. Međutim, desi se ponekad da neka dama, a možda i gospodin, više ne želi da ima trajnu šminku na obrvama ili se prosto javi nezadovoljstvo rezultatima.

uklani kod kuce tetovirane obrve
Canva Pro – Elena Safonova

Ako ste se našli u situaciji da želite ukloniti tetovirane obrve kod kuće, donosimo vam nekoliko prirodnih metoda koje vam mogu pomoći. Važno je napomenuti da se rezultati razlikuju od osobe do osobe, stoga budite strpljivi i dosledni u primeni metoda.

Metode za uklanjanje tetoviranih obrva kod kuće

Ukloni tetovirane obrve uz pomoć ulja ricinusa

Ricinusovo ulje se često koristi u kozmetici i nezi kože zbog svog blagotvornog dejstva. Ricinusovo ulje je vaš saveznik, ako želite da posvetlite trajnu šminku na licu.

Ova metoda se bazira na postepenom procesu posvetljavanja boje tetovaže. Kada se nanesu male količine ricinusovog ulja na tetovirane obrve, hranjive komponente ulja mogu pomoći ublažavanju intenziteta pigmenta koji se nalazi unutar kože. Kroz nežno masiranje kružnim pokretima, podstiče se bolja cirkulacija krvi u tom području, što može doprineti procesu izbeljivanja.

Važno je shvatiti da ovaj proces zahteva upornost i strpljenje. Redovna, svakodnevna primena ovog tretmana može postepeno omogućiti pigmentima da se razgrade i izblede, smanjujući vidljivost tetovaže. Rezultati neće biti brzi, ali ovakav pristup može biti manje agresivan prema koži u poređenju sa nekim drugim metodama uklanjanja tetovaža.

Kao i kod svih prirodnih tretmana, individualni rezultati se mogu razlikovati. Pre nego što se odlučite da koristite ovu metodu, preporučuje se da se posavetujete sa stručnjakom ili dermatologom kako biste bili sigurni da odgovara vašem tipu kože i da neće izazvati neželjene iritacije ili alergijske reakcije.

Limunov sok za uklanjanje obrva

Limunov sok je poznat po svojim prirodnim svojstvima koja doprinose izbeljivanju kože. Da biste ga iskoristili pri uklanjanju tetoviranih obrva, navlažite tufer u sveže isceđen soku limuna i nanesite ga na područje tetoviranih obrva. Ostavite da deluje nekoliko minuta kako bi enzimi iz limuna uticali na pigment tetovaže. Nakon toga, isperite područje vodom.

Bitno je istaći da limun može izazvati iritaciju kože, stoga je preporučljivo napraviti probni test na manjem delu kože pre nego što se primeni na čitavom području obrva. Ovo je važno kako bi se utvrdilo na koji način vaša koža reaguje na limunov sok i kako biste izbegli potencijalne neželjene efekte.

Soda bikarbona kao sredstvo za uklanjanje trajne sminke

Soda bikarbona poseduje blage osobine koje podstiču eksfolijaciju, odnosno uklanjanje površinskog sloja kože. A upravo to može biti korisno u procesu uklanjanja tetoviranih obrva. Kako biste iskoristili ove efekte, možete napraviti pastu od sode bikarbone i vode. Nakon što pripremite pastu, nanesite je na područje tetoviranih obrva.

Nežno masirajte pastu kružnim pokretima po obrvama. Takav postupak pomaže da se lagano ukloni gornji sloj kože, što može doprineti postupnom izbeljivanju tetovaže. Nakon što završite sa masažom, isperite područje vodom kako biste temeljno uklonili pastu i ostatak mrtvih ćelija kože.

Treba imati na umu da ova metoda zahteva oprez, jer preterana upotreba ili prejako trljanje može izazvati iritaciju kože. Pre primene ove metode, preporučuje se testiranje na manjem delu kože da biste ste videli kako vaša koža reaguje. Ako primetite bilo kakvu neobičnu reakciju ili iritaciju, najbolje je prekinuti korišćenje i konsultovati se sa dermatologom.

Aloe vera gel

Poznat po svojstvima koja imaju umirujući efekat na kožu, alo vera gel je još jedno sredstvo za uklanjanje tetoviranih obrva. Zbog blagotvornih karakteristika često se koristi kao dodatak raznim kozmetičkim preparatima. Kada je reč o tetoviranim obrvama, redovna upotreba gela aloe vere može imati dobre efekte na postepeno izbleđivanje tetovaže.

Kako biste postigli željene rezultate, važno je dosledno primenjivati ovu rutinu. Međutim, bitno je i imati na umu da rezultati neće biti vidljivi odmah i da će proces izbeljivanja zahtevati vreme.

Pre nego što započnete ovu metodu, preporučuje se konsultacija sa dermatologom kako biste bili sigurni da aloe vera gel odgovara vašem tipu kože i kako biste se izbegle eventualne alergijske reakcije ili iritacije.

Morska so

Da biste napravili pastu za uklanjanje tetoviranih obrva, pomešajte morsku so sa malo vode. Kada se ove dve komponente dobro sjedine, stvara se pasta koja može biti korisna u postupku izbeljivanja tetoviranih obrva.

Nakon što pripremite pastu, nanesite je na područje obrva. Lagano je utrljavajte kružnim pokretima nekoliko minuta pre nego što je isperete. U principu, navedena metoda ima potencijal da postepeno izbledi pigment tetovaže i slična je ranije navedenoj metodi sa sodom bikarbonom.

Bitno je imati na umu da rezultati neće biti trenutni, već će zahtevati strpljenje i doslednost u primeni. Kako bi se smanjio rizik od iritacija, preporučuje se obavljanje testa na manjem delu kože pre nego što primenite pastu na celo područje obrva.

Pre upotrebe ove metode, savetuje se da se zatražite mišljenje nadležnog stručnjaka kako biste osigurali da odgovara vašem tipu kože i da neće uzrokovati negativne reakcije.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *