Safir – jedan od favorita nove sezone serija

Podeli

U srcu čarobne Kapadokije, gde se istorija prepliće sa prirodnim čudesima, trenutno se odvija prava produkcijska čarolija koja će uskoro osvojiti ekrane širom sveta. Turska ATV-ova najnovija serija, nazvana Safir, spremna je da zavlada novom sezonom 2023-2024. TV programa.

Safir - jedan od favorita nove sezone turskih serija
Sa zvaničnog plakata seriej

Naime, uz blagoslov NTC Medye, iste produkcijske kuće koja je očarala gledaoce serijom Ljubav i osveta (u originalu: Aşk ve Mavi), Kapadokija se ponovno pretvara u pozornicu magije, sada za novu priču koja će držati sve u neizvesnosti. Smatra se da će Safir očarati svojom neodoljivom pričom i talentovanom glumačkom postavom, pa da će postati favorit nove sezone TV programa u Turskoj.

Radnja turske serije Safir

Serija Safir nosi naziv po ključnom predmetu u priči – porodičnom prstenu od safira. Glavna radnja serije se fokusira na tri brata – Jamana, Ateša i Okana. Ova snažna porodična priča otkriva njihove sudbine i izazove sa kojima se suočavaju.

Ateš Gulsoj se nakon dugog vremena vraća u porodičnu kuću u okrugu Ugrup Nevešehir, u prelepom kraju Kapadokije. U toj kući žive njegova majka, Gulfem, i dva njegova mlađa, Jaman i Okan. No, ta kuća nije obična. To je kuća njihovog dede, čiji su saveti i vrednosti oduvek bili kamen temeljac porodice. Njegova reč je uvek bila poslednja reč i šta on kaže i želi to mora tako da bude.

Atešu deda daje da preuzme kompaniju i odgovornost za njeno vođenje. Ateš nije oduševljen ovom idejom, jer ne želi da ga brat smatra konkurencijom. Jaman, njegov brat, bio bi logičan izbor da radi ono što je Ateš dobio, pošto je svo vreme uz porodicu. Međutim, novonastala situacija njega mnogo ne uzbuđuje. On je zaljubljen u Fereju Julmaz, devojku koja radi u njihovoj kući. Ta ljubav je, međutim, tajna za ostatak porodice.

U kući je još jedna značajna figura, Džemila Jilmaz, koja je godinama bila pomoćnica porodice Gulsoj. Ona ima ćerku koja gleda svet iz iskrivljenog ugla i uverena je da je Jaman zaljubljen u nju.

Dedina želja je da Ateš sklopi brak s drugom uticajnom porodicom iz mesta, kako bi se učvrstile porodične veze. Međutim, Ateš nije oduševljen tom idejom.

Priča počinje da se komplikuje kada se Jaman i Okan, mlađa braća Gulsoj, nađu u svađi sa Borom, sinom porodice s kojom deda želi da ih ujedini. Tuča vodi do ozbiljnih posledica, jer Bora gubi svest, a potom i puls. Džemila, glavna pomoćnica, svedoči tom događaju i odlučuje da to iskoristi u svoju korist. Ucenjuje Jamana da napusti Fereju i oženi njenu ćerku.

Fereja je slomljena zbog raskida i pokušava da pobegne od svoje boli tako što će svoj život ugasiti. Ona pravi požar u letnjikovcu. No, Ateš stiže na vreme i spašava je iz plamena. U tom trenutku, Ateš shvata da možda postoji izlaz iz komplikovane situacije sa dedom. Odlučuje da predloži Fereji da se uda za njega.

Ova serija je prepuna uzbudljivih preokreta i prikazuje različite ljudske osobine, kako dobre, tako i loše. Prikazuje koliko su roditelji spremni da urade za svoju decu, ali i kako vlast i moć mogu uticati na njihove postupke. Postavlja pitanja o tome da li je ponekad bolje lagati voljene ili biti iskren, da li postoji opravdana laž i koliko je važna bratska ljubav. Takođe, istražuje i postupke ambicioznih majki i pitanje da li su oni opravdani ili ne. Serija će vas naterati da razmislite o mnogim moralnim dilemama i vrednostima.

Ko glumi u seriji Safir?

Serija Safir, čija je priča delo Burdžu Over i Gul Abus Semerdži, će uskoro početi sa emitovanjem. U ovoj seriji, pratićemo izvanrednu glumačku postavu koju čine: İlhan Šen, Ozge Jagız, Burak Berkai Akgul, İpek Tuzdžuoglu, Erkan Bektaš, Mufit Kajadžan, Nur Author, Džan Bartu Arslan, Gizem Sevim, Munir Džan Džindoruk, Serdar Bordanadžı, Sevda Baš, Selin Išık, Efe Tašdelen, Serkan Taštemur i Džan Remzi Ergen.

Sa izvanrednom glumačkom postavom i bogatom pričom, Safir je serija koju ne smete propustiti. Pripremite se da budete očarani ovim emotivnim putovanjem kroz živote likova i da se zaljubite u prelepe pejzaže koji će vam oduzeti dah.

Kada počinje sa emitovanjem TV serija Safir?

Serija počinje sa emitovanjem 07.09.2023. na turskom ATV kanalu. Tako da će izlaziti svakog četvrtka.

Gde da gledam online tursku seriju Safir?

Tursku seriju Safir online možete gledati na sajtu turskeserije.tv


Podeli

2 коментара

  1. Kad mozemo da ocekujemo ovu seriju u Srbiji? I gde mogu da pogledam ostatak epizoda, odgledala sam prve dve epizode i vrhunska je serija, drzi paznju.
    Hvala i pozdrav 🙂

    1. Serija se trenutno prikazuje. Tako da ćete morate da sačekate da gledate po jednu epizodu nedeljno 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *