Šta je i kako se računa podznak?

Podeli

U astrologiji, podznak predstavlja ključ za razumevanje suštinskih karakteristika i tendencija koje oblikuju naš karakter i način izražavanja u svetu. On je tačka na horoskopu koja označava znak koji se uzdiže na horizontu u trenutku nečijeg rođenja, pa zato upravo podznak pruža ključne smernice za bolje razumevanje ličnosti, stila života i načina na koji se osoba predstavlja drugima.

kako se racuna podznak
Pixabay: Alexas_Fotos

Kroz preciznu analizu podznaka, astrolozi mogu otkriti duboke aspekte naše unutrašnje prirode.

Ujedno, podznak daje nijanse u vezi sa karakterom i ponašanjem konkretne osobe, ali i odgovore na pitanja koja se tiču pristupa životu. On je povezan i sa fizičkim izgledom, prvom impresijom koju neko ostavlja na ljude i načinom na koji se ponaša u društvenim situacijama.

Podznak se formira na temelju vremena, datuma i mesta rođenja.

Budući da svaki horoskopski znak ima specifične karakteristike, to će podznak u određenom znaku doneti te karakteristike u lični stil i stavove određene osobe. Primera radi, ako je neko rođen u znaku Škorpije, ali je u podznaku Vodolija, to može značiti da će imati jasne karakteristike Škorpije u svojoj osnovnoj prirodi, ali zato pristup životu i prvi utisak koji ostavlja može biti blizak onome što se obično pripisuje Vodolijama.

U astrološkoj analizi podznak igra ključnu ulogu, uzevši u obzir da pomaže astrolozima da bolje razumeju kompleksnost konkretne ličnosti i tome prilagode savete i smernice.

Izračunavanje podznaka

Prvi korak u određivanju podznaka je identifikacija tačnog vremena, datuma i mesta rođenja. Tačnost vremena rođenja je presudna jer čak i mala odstupanja mogu uticati na preciznost izračunavanja podznaka. Astrolozi preferiraju tačno vreme u satima i minutima, kako bi se dobio što precizniji odgovor.

Datum rođenja pruža osnovne informacije o položaju Sunca u trenutku rođenja, određujući takozvani Sunčev znak, dok podatak o mestu rođenja omogućava astrolozima da odrede geografske koordinate i vremensku zonu u kojoj se dogodilo rođenje.

Vrlo često astrolozi koriste specijalne računarske programe ili knjige za astrološke proračune, a kako bi osigurali preciznost u određivanju podznaka. Ovi alati uzimaju u obzir kompleksne matematičke formule i astronomske podatke kako bi precizno locirali vaš podznak. A nakon što su ovi temeljni podaci pažljivo uneti, astrolozi koriste i specifične metode za izračunavanje položaja podznaka u trenutku rođenja. Zahvaljujući svemu tome će astrolozi dobiti tačne informacije o podznaku, ključnom aspektu natalne karte.

Podznak i osnovni znak

Ne može se tumačiti natalna karta bez tumačenja i znaka i podznaka, pa je u tom smislu vrlo važno da astrolog precizno izračuna podznak.

Zatim će, a na osnovu znanja o karakteristikama svih znakova Zodijaka biti u mogućnosti da bolje sagleda celokupnu ličnost osobe kojoj izrađuje natalnu kartu.

Svaki horoskopski znak ima specifične karakteristike, što se naravno reflektuje i na podznak. Primera radi, Ovan je hrabar i energičan, dok je Bik je stabilan, ali i senzualan, a Blizanci su otvoreni, i radoznali. Zato je važno da astrolog dobro poznaje osnovne karakteristike svih znakova, kako bi dao precizno i temeljno tumačenje natalne karte. Razumevanje svega toga će i te kako uticati i na kvalitet tumačenja horoskopa, budući da će astrolog moći da proceni gde su potencijalne poteškoće za konrketnu osobu. Kroz analizu odnosa između podznaka i Sunčevog, odnosno primarnog znaka, astrolozi mogu otkriti način na koji se ove dve ključne komponente integrišu u životu konkretne osobe.

Kuće i podznak

U natalnoj karti postoje i kuće, što su zapravo oznake za različite sfere života, poput porodice, karijere, ljubavi i prijateljstva. Podznak pada u određenu kuću, što dodatno definiše način na koji se osnovne karakteristike ličnosti manifestuju u konkretnim aspektima života.

Svakako da i podznak igra ključnu ulogu u razumevanju unutrašnje prirode i toga na koji način se osoba prikazuje u spoljašnjem svetu. Sve to u velikoj meri pruža dublji uvid kako u karakter konkretne osobe, tako isto i u njene potencijale i izazove koje može očekivati na svom životnom putu.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *