Šta znači sanjati pištolj?

Podeli

Mora se priznati da je ovo jedan od onih snova, koji vrlo često izaziva nelagodu i nakon buđenja. Pa ipak, sanjati pištolj zapravo uopšte nije loše.

šta znači sanjati pištolj
Pexels: Ivan Samkov

Naprotiv, u većini slučajeva sanovnik ima pozitivno tumačenje ovakvog sna. Naravno, sve zavisi od toga kako ste u snu videli pištolj, odnosno da li je možda bio uperen u vas ili ste, pak sanjali da držite pištolj u ruci, recimo.

Ono što je osnov tumačenja odnosi se na skrivenu ili neskrivenu želju da kontrolište neku situaciju, u kojoj ste se na javi našli. Takođe, sanajti pištolj se tumači i kao želja za moći, a u određenim slučajevaima i kao prikrivena agresija.

Zanimljivo je da postoje tumačenja, prema kojima sanjati pištolj u ruci odražava potisnute seksualne želje ili, pak fantazije.

Ali idemo redom…

Sanjati pištolj

Ukoliko ste samo videli pištolj u snu, to odražava potrebu za zaštitom i sigurnošću. Takođe, u zavisnosti od toga da li ste pištolj samo videli ili ste ga i držali u ruci, zavisiće i dodatno tumačenje.

U osnovi, sanjati pištolj koji vidite vi i neka druga osoba može da znači da ta osoba vas vidi kao sigurnu luku i, generalno, kao nekoga na koga se može osloniti, prosto zato što joj ulivate sigurnost. A u slučaju da ste vi sami videli pištolj u snu, tumači se kao potreba da vas neko zaštiti na javi, bilo fizički, bilo emotivno.

Sa druge strane, sanjati pištolj u kući može da ukazuje na to da će vas život staviti na iskušenje, te da ćete se možda naći u potencijalno rizičnoj situaciji. Ipak, upravo zahvaljujući pištolju kao simbolu, taj san može ukazivati na to da ćete sa uspehom tu opasnu situaciju prevazići.

Sanjati pištolj u ruci

Ako ste sanjali da u ruci držite pištolj, ali da iz njega ne pucate, već ga jednostavno držite, prilično je izvesno da ćete u nekoj situaciji na javi postupiti posve mudro. Može se desiti da neko pokuša da vas isprovocira, ali ćete vi to uvideti na vreme i reagovati adekvatno.

Sanjati pištolj i pucanj

Pored toga što sanjati pištolj i pucanj može da ukazuje na to da će do vas stići neke lepe vesti, takođe se ovakav san može tumačiti i donekle negativno. Naime, ako ste u snu videti pištolj i čuli pucanj iz njega, može se desiti da nekoga nesvesno uvredite u stvarnom životu.

Isto tako, sanajti pištolj i pucanj može da se tumači sa spekta međuljudskih dnosa. U tom smislu ovakav san obično ukazuje na to da će do vas stići neki tračevi o osobama koje su vam bliske. Zato bi trebalo da budete na oprezu i da ne nasedate, što bi se reklo.

Sanjati pištolj uperen u glavu

U zavisnosti od toga ko vam je uperio pištolj u glavu u snu, svakako će zavisti i preciznije tumačenje ovakvog sna.

Najčešće se sanjati pištolj uperen u glavu tumači kao najava potencijalno konfliktne situacije sa tom osobom koju ste videli u snu. Možda vam ponašanje te osobe smeta, ali nemate hrabrosti da joj to kažete, pa je jednostavno ovakav san odraz vaše unutrašnje borbe.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *