Šta znači sanjati pokojnika?

Podeli

Prilično neprijatno ume da bude ukoliko sanjate pokojnika, posebno ako sa njim imate neke nedovršeno razgovore. San o pokojniku može imati različita značenja i interpretacije, a u zavisnosti od konteksta sna, emocionalnog stanja osobe i ličnih verovanja.

Šta znači sanjati pokojnika?
Pexels / Oboleninov

Ovakav san može da bude povezan sa tugom i gubitkom. Može se javiti kao način da se osoba nosi sa svojim emocijama i na taj način “obradi” svoju žalost za preminulom osobom.

Isto tako može biti povezano sa nezavršenim poslovima ili emocijama vezanim za preminulu osobu. Može ukazivati na potrebu za zatvaranjem, iskazivanjem poslednjeg pozdrava ili izražavanjem neizrečenih reči.

U nekim slučajevima, sanjanje pokojnika može imati simbolično značenje. Preminula osoba može predstavljati određene karakteristike, lekcije ili vrednosti koje su povezane sa tom osobom, te koje smo od nje naučili. San može biti podsvesni podsetnik da obratimo pažnju na određene aspekte našeg života koje smo možda zapostavili ili potisnuli.

U nekim narodima postoji verovanje, sanjanje pokojnika se tumači kao prisustvo duha preminule osobe, što opet može biti način komunikacije ili poruka sa onog sveta, koju nam prenosi duša osobe koja je preminula. Neki ljudi veruju da preminula osoba želi preneti važnu poruku ili da pokušava kontaktirati osobu koja sanja.

Sanjati pokojnika koji priča

Može biti izraz sećanja na preminulu osobu i njen uticaj na vas. Isto tako može predstavljati želju da čujete ili osetite prisustvo te osobe još jednom. Ovaj san može biti način na koji podsvest obrađuje gubitak i pokušava da održi vezu sa voljenom osobom, koja je preminula.

Ovakav san se neretko tumači kao potreba da izrazite svoje misli, osećanja, ili da izmirite nešto što nije bilo rešeno dok je ta osoba bila živa.

Sanjati pokojnika da se smeje

Nema sumnje da ovakav san i te kako može da bude neprijatno iskustvo, mada sve zavisi od toga na koji način se pokojnik smeje.

Neretko može biti povezano sa sećanjem na srećne trenutke koje ste delili sa preminulom osobom. Uglavnom ukazuje na smeh i pozitivnost koju je preminuli širio oko sebe. Ovaj san može biti znak da treba da se setite preminulog po lepom, umesto da se fokusirate samo na gubitak.

Takođe je znak da je duša preminule osobe u miru. Smeh može biti znak da su preminuli pronašli sreću i zadovoljstvo u svom postojanju izvan ovog sveta. Može biti ohrabrujući znak, koji ukazuje na to da je preminula osoba pronašla smirenost i oslobodila se boli ili patnje.

Isto tako može biti način za emocionalno pražnjenje i otpuštanje tuge. Smeh može delovati kao terapeutski mehanizam koji pomaže u izražavanju i oslobađanju emocija. Ovaj san može ukazivati na to da treba da prihvatite i izražavate svoje emocije vezane za gubitak preminule osobe.

Sanjati pokojnika u kući

Kuća je često simbol doma i intimnosti, pa sanjati pokojnika u kući može predstavljati želju za povezivanjem sa preminulom osobom ili osećajem da su oni i dalje prisutni u vašem domu.

Pored toga, može ukazivati na nezavršene poslove ili emocije koje su povezane sa preminulom osobom. Ovaj san može biti podsticaj da se suočite sa gubitkom i oprostite se, ali takođe može ukazivati i na potrebu za emocionalnom podrškom ili savetom. Može predstavljati podsvesni način da se obraćate preminuloj osobi u potrazi za smernicama ili rešenjem problema sa kojima se suočavate.

Inače, preminula osoba koju videte u snu može predstavljati određene aspekte vaše ličnosti, životne lekcije ili vrednosti koje su povezane sa tom osobom.

Sanjati pokojnika da ti daje nešto

Uglavnom se ovakav san tumači kao pokušaj preminule osobe da vam prenese važnu poruku ili savet. Uz to može ukazivati i na vašu potrebu da traže smernice ili podršku u nekoj situaciji u svom životu. Zato i jeste vrlo važno da upamtite šta vam pokojnik daje i na koji način, jer će od toga zavisiti u velikoj meri i tumačenje ovakvog sna.

Ovakav san može doneti utehu i olakšanje.

Tumači se kao podsvesni način da se suočite sa gubitkom, ispoljite emocije i započnete proces prihvatanja. Pokojnik vam može davati nešto što ti nedostaje ili vam pružiti osećaj ispunjenosti, koji može pomoći u procesu oporavka od smrti voljene osobe.

Sanjati pokojnika da vas zove

Ovakav san može ukazivati na potrebu da još jednom čujete glas osobe koja je preminula. Iako postoje tumačenja da ipak nije dobro da krenete za pokojnikom koji vas zove u snu, nekada takav san može ukazivati na poruku koju ima za vas.

Isto tako, sanjanje pokojnika koji vas zove može ukazivati na vašu potrebu da prebolite gubitak, ali može ukazivati i na prisustvo nezavršenih poslova ili emocija vezanih za tu osobu. Može biti znak da postoji potreba da se razreše neka nerešena pitanja, izraze neizgovorene reči ili izmire odnosi. Takođe, može biti podsticaj za suočavanje sa tim pitanjima i pronalaženje mira u vezi s njima.

U zavisnosti od toga kakvu je ulogu preminula osoba imala u vašem životu, u velikoj meri zavisi i tumačenje ovakvog sna. Ovakav san može biti podsticaj da se povežete sa unutrašnjim resursima i da se setite saveta koje ste dobijali od preminule osobe za njenog života.

Sanjati pokojnika da vas grli i ljubi

U osnovi, san u kome vas pokojnik grli i ljubi, može predstavljati sećanje na ljubav i bliskost koju ste delili sa tom osobom za njenog života. Može biti izraz duboke emotivne povezanosti koje ste imali prema preminuloj osobi. Istini za volju, ovaj san može doneti osećaj utehe i podsetiti na osećaj ljubavi, koju ste imali prema preminuloj osobi.

Osim toga, sanjati pokojnika da vas grli i ljubi može ukazivati na vašu potrebu za emocionalnom podrškom i toplinom. Može biti znak da se osećate usamljeno, tužno ili nezadovoljno u svom trenutnom životu i da tražite utehu i ljubav.

Opet u zavisnosti od toga kakav ste odnos imali sa preminulom osobom, ovakav san može ukazivati i na to da je potrebno preminulom da oprostite i sa njim se simbolično pomirite.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *