Svi dosadašnji romani Jelena Bačić Alimpić

Podeli

Jelena Bačić Alimpić, Novosađanka čija dela mnoge dame ne ispuštaju iz ruku. O njenim romanima se priča, polemiše i rado se preporučuju. Šta je to što književnicu Bačić Alimpić izdvaja od drugih koji pišu isti žanr kao ona? Zbog čeka je svaka njena knjiga doživela uspeh?

Svi romani Jelena Bačić Alimpić

Ko je Jelena Bačić Alimpić?

Jelena Bačić Alimpić završila je Karlovačku gimnaziju i odsek Jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pre nego što je postala poznati autor, Jelena se bavila novinarstvom, a radila je i kao voditelj i urednik televizijskog programa.

Tokom rada na televiziji postala je svojom profesionalnošću, stručnošću i ljubaznošću omiljeno TV lice mnogima. Da je Jelena brilijantna u svakom poslu, najbolje govori činjenica da je tokom rada na televiziji ponela mnogobrojne nagrade, kako u Srbiji tako i u regionu.

Gospođa Bačić Alimpić i pored svih uspeha ostvarenih u medijima, želela je da se bavi onim za šta se i školovala i o čemu je sanjala – želela je da piše. Zli jezici će reći, lako joj je bilo da objavi roman kada je već imala armiju fanova, ali to kada je u pitanju ova genijalna žena nije tako. Svako ko je pročitao i jedno delo ove savremene srpske književnice, zna da je svaki njen roman vredan čitanja. Njeni romani spadaju u žanr romantičnih.

Romani gospođe Bačić Alimpić

 • Ringišpil (2010) – je prvi roman pomenute književnice i priča o ljubavi koja je uspela da nadjača sve prepreke. Priča nam priču o životu balerine Ane Balint koji je pun zapleta, iščekivanja, tuge i sreće. Usput nas upoznaje i sa ljudima čiji životi samo na prvi pogled izgledaju mali. Ringišil je dve godine za redom bio najprodavanija knjiga u Srbiji, a prevedena je na makedonski, turski, slovački i bugarski jezik.
 • Pismo gospođe Vilme (2012)ovu porodičnu sagu joj je ispiračala njena baka. Glavni likovi romana su VIlma i Jakov Vajs koji žive u periodu posle Velikog rata (Prvog svetskog rata), u Vojvodini. Priča pored ove prati i Vilminog unuka koji iz njenih pisama saznaje o životu svoje bake. I ovaj roman, baš kao i prethodni je postao odmah omiljen mnogima.
 • Poslednje proleće u Parizu (2014) – prati priču starice Marije Kolčak koja je u sanatorijumu u Francuskoj i svoju priču priča novinarki uglednog pariskog časopisa. Ovaj roman je preveden na makedonski jezik i iste godine je u Srbiji postala opet najčitaniji autor. Takođe 2014. godine, proglašena je za najčitanijeg stranog autora i u nama susednoj Republici Severnoj Makedoniji, gde je i ponela jedno od najvećih književnih priznanja „Matice makedonske“.
 • Noć kada su došli svatovi (2015) – je prvi roman iz triologije Kazna za greh, prati ljubavnu priču sina grofa i kovačeve kći, Mihajla i Emilije. Svaka od knjiga iz ove triologije je ispisana tako da čitalac ne može da ispusti knjigu iz ruku. Sam roman je oborio sve rekorde i takođe je kao i prethodni preveden na makedonski jezik.
 • Knjiga uspomena (2016) – je takođe bila najčitanija knjiga godine i prevedena je na jezik nama južne pomenute susedne države.
 • Kazna za greh (junu 2016) – je treća knjiga triologije koja je bila među najprodavanijim tog leta i najčitanijim u čitavoj godini. Prevedena je na makedonski jezik.
 • Nigde nema te (2017) – prati priču bolničarke iz ratnog perioda sa Sicilije, Izabele Mesini i ratnog izveštača Marka iz Srbije. Ratne prilike će ih spojiti u poljskoj bolnici na Dolomitima. Nigde nema te je knjiga koja je obeležila 2017. godine.
 • Kofer iz Berlina (2018) – priča ovog romana jepriča advokatice Vere Miler koja je besprekorna u svom poslu i u rešavanjima slučajeva nestanka ljudi. Njen život se menja kada u njenu kancelariju dođe starac Hans Bauer koji od nje želi da pronađe njegovu davno izgubljenu ljubav, Valentinu Vasiljevnu Nečajevu. Knjiga je bila bestseler 2018. godine i glavna tema među mnogim pripadnicama lepšeg pola.
 • Njegove bele rukavice(2019) – ovo je priča o Ljubici Ignjatović koja beskrajno voli svog oca i da piše. Njeno čisto srce će se zaljubiti u činovnika kojeg susreće slučajno na ulici. Život ih uskoro zakonski spaja i niko nije srećniji od nje. Međutim, stvari se menjaju kada sazna čime se njen muž zaista bavi… I ovaj roman Jelene Bačić Alimpič je doživeo ogroman uspeh, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji.
 • Neki drugi život (2020) – Radnja ovog romana je u Amsterdamu i prati priču sestara bliznakinja, Irene i Marte van der Liden koje obožavaju svog oca lekara. Međutim, njihov otac krije priču koja će im zauvek promeniti živote.
 • Nisam kriva (2021) – Radnja se dešava u Indijani, a priča počinje kada doktor psihijatrije Hana Rajs, odlazi u zatvor zbog Sare Poter. Ove dve žene će ubrzo postati saveznice, jer će obe saznati da im je život u opasnosti, a udružene su jače.

Jelena Bačić Alimpić je iz godine u godinu bila ako ne najčitaniji autor, a onda jedan od najčitanijih, kako u Srbiji, tako i u Republici Severnoj Makedoniji. Njena dela su ispisana lepim književnim jezikom koji voli svaka romantična duša. Sve romane najpoznatije novosadske književnice novog doba, možete pronaći OVDE.


Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *